Sida 1 av 1

Njurtapp - snart i var mans mun

InläggPostat: 2012-05-18 17:37:06
av Alien
Nya köttdelar som vi kommer att äta:

- Njurtapp
- Flankstek
- Fjäderbladsbog
- Pingvinklubba

"De svenska köttdiskarna har länge dominerats av ett fåtal produkter som entrecote och utskuren biff.
Nu har det blivit trendigr att tillaga även andra delar av djuren och för att svara upp mot intresset har ett nytt styckningsschema presenterats av köttbranschen."

Jag tycker iofs att njurtapp inte låter så aptitligt, men det är väl bara ovanan. "Njurtapp är en hjärtformad bit vid kons mellangärde."

Fjäderbladsbog är en avlång bit på kons skulderblad. Pingvinklubba är en del av grisens bakparti. Flanksteken sitter vid kons ljumske.

Bilder på dessa köttdelar: http://www.sydsvenskan.se/mat-och-dryck ... a-njurtapp

Re: Njurtapp - snart i var mans mun

InläggPostat: 2012-06-12 22:00:53
av heterPeter
Jag ska genast kontakta lokala slaktaren och be om en njurtapp. Undras om han vet vad det är :-)

Re: Njurtapp - snart i var mans mun

InläggPostat: 2012-06-13 9:00:38
av Erathe
Alien skrev:Pingvinklubba är en del av grisens bakparti.

Nu blev jag besviken. Trodde det handlade om riktigt pingvinkött. Något nytt och trendigt som strutskött eller krokodilkött. Men jag tror det finns anledningar till att man inte brukar äta de konstiga delarna / typerna av kött och håller mig till de beprövade köttet.