"Kladdkaka" på riktig choklad, ägg, grädde, muscovadosocker och lite fin melass. Eller brownies på riven sötpotatis, muscovadosocker, potatismjöl, kokosfett och en bra kakao. RIktigt maffiga chokladsmaker med god konsistens.
Inte behöver man skippa godsaker för att äta bra
Och ämnesomsättningen gillar kolhydrater, det har jag märkt.
Suget som har med socker att göra, kan påverkas i ökande riktning av:
- Man äter det för sällan, och då gör man en grej av det, och är hemskt sugen, kan inte hålla sig.
- Man har dåligt samvete och stressar över att ha ätit det. Oavsett det handlar om vikt eller att man äter LCHF och tror att nu kommer det gå åt helvete minsann.
- Man äter något sött med en massa skit i.
- Man äter industrisött som fri fruktos, HFCS, glukossiraper o.s.v.
- Man kompenserar det man åt genom att hoppa över en måltid.
- Man äter sött och kolhydrater så sällan (genom att man undviker det) att när man väl äter löper systemet amok. INTE bra anser jag numer.
Jag fick t.o.m. diagnos "sockerberoende", men av att följa Matt Stones råd, äter jag sött, socker, lite bra godis, lite torkad frukt, slickar på honungsskeden o.s.v. utan att löpa amok och få ett knarksug. Kan ta en glass utan att gå sönder och vilja äta alla. Så jag tror att vi på något sätt ställer in oss fel.