Sida 1 av 1

Snabbglass

InläggPostat: 2010-11-02 21:50:07
av Kahlokatt
Det här är det enda matlagningstips ni någonsin kommer att få från mig, så vörda det ömt! :wink:
Fick tipset av en kollega: Om man är sugen på glass, men vill ha något lite nyttigare, kan man skiva en banan och lägga i frysen ett par timmar. Sedan blir den som glass och faktiskt riktigt god!

InläggPostat: 2010-11-02 21:58:50
av Banzai
Detta inlägg kommer att skrivas ut, ramas in och sättas upp på väggen som memoria över Kahlokatts första och enda matlagningstips! :-)012

Skämt åsido, blir de inte svarta/mörkbruna av att frysas? :?

InläggPostat: 2010-11-02 22:24:00
av Kahlokatt
Banzai skrev:Detta inlägg kommer att skrivas ut, ramas in och sättas upp på väggen som memoria över Kahlokatts första och enda matlagningstips! :-)012

Skämt åsido, blir de inte svarta/mörkbruna av att frysas? :?


Nej, det blir de faktiskt inte. I alla fall inte om man bara fryser dem några timmar, jag har ingen koll på vad som händer sedan...

InläggPostat: 2010-11-03 4:31:07
av Inger
Jag råkade slänga in ett salladshuvud i frysen av misstag en gång. Det blev INTE grön sorbet, det blev svart äcklig sörja.

Men banantricket har min nyttiga kompis snackat om så det stämmer säkert.

InläggPostat: 2010-11-03 22:40:40
av TheBoxSaysNo
Inger skrev:Jag råkade slänga in ett salladshuvud i frysen av misstag en gång. Det blev INTE grön sorbet, det blev svart äcklig sörja.

Men banantricket har min nyttiga kompis snackat om så det stämmer säkert.


ja, det är himla gott :) Jag har testat! Ännu godare om man kan mixa den frysta bananen med lite mjölk. Då blir det krämigt, kallt och gott, precis som glass!

InläggPostat: 2010-11-04 12:26:48
av DIProgan
Då är bara problemet att man får gå runt och va sugen ett par timmar till då

InläggPostat: 2010-11-10 19:08:26
av Ganesh
Det ni pratar om är inte snabbglass.

Det här är snabbglass.

Man måste vara djävligt snabb.

InläggPostat: 2010-11-10 19:13:17
av Miche
En hyfsat snabb snabbglass är frysta bär (ex.vis jordgubbar) som mixas med grädde!

InläggPostat: 2010-11-10 22:07:28
av Arkimedes
Mixa banan med frysta hallon!

InläggPostat: 2010-11-10 23:41:02
av Ganesh
DIProgan skrev:Då är bara problemet att man får gå runt och va sugen ett par timmar till då


Med LN2 gör man glass hemma på under 20 sekunder. Om du är långsam. Är du riktigt snabb gör du det lätt på under 10 sekunder.

Eftersom flytande kväve är väldigt kallt, -196 grader, blir det dessutom en väldigt bra glass.

InläggPostat: 2010-11-11 0:02:29
av Miche
Att det sen tar ett par timmar eller dagar att få tag i flytande kväve spelar ju ingen som helst roll... ;)

InläggPostat: 2010-11-11 11:08:58
av Ganesh
Miche skrev:Att det sen tar ett par timmar eller dagar att få tag i flytande kväve spelar ju ingen som helst roll... ;)


Ingen alls. Har inte alla en burk eller tub med ett par tre fyra liter flytande kväve? Ingår det inte i ett normalt hushåll, tillsammans med krossade tomater, pasta, konservöppnare, stavmixrar och bakplåtspapper?

InläggPostat: 2010-11-11 13:35:20
av DIProgan
The geeks have spoken, ramen.

InläggPostat: 2010-11-11 14:12:56
av Miche
Ganesh skrev:
Miche skrev:Att det sen tar ett par timmar eller dagar att få tag i flytande kväve spelar ju ingen som helst roll... ;)


Ingen alls. Har inte alla en burk eller tub med ett par tre fyra liter flytande kväve? Ingår det inte i ett normalt hushåll, tillsammans med krossade tomater, pasta, konservöppnare, stavmixrar och bakplåtspapper?

De har inte flytande kväve i vår ICA, har inte sett det i någon annan livsmedelsbutik heller, men å andra sidan bor jag inte i närheten av metropolerna...

InläggPostat: 2010-11-12 20:35:32
av Jossan
Hur många timmar?

Kan man mosa bananen? (om man vill blanda den med frysta hallon)

InläggPostat: 2010-11-12 20:53:35
av Arkimedes
Jossan skrev:Hur många timmar?

Kan man mosa bananen? (om man vill blanda den med frysta hallon)


Jag minns faktiskt inte det korrekta sättet att göra det på, men jag brukar bara ta en banan och mosa den, med gaffel eftersom jag inte har mixer, och röra ner frysta hallon samtidigt så att jag mosar bananen och hallonen samtidigt. Blir lagom "kallt" trots att bananen inte är fryst. Jag brukar till och med låta det stå en stund eftersom jag inte tycker att det behöver vara iskallt.

InläggPostat: 2010-11-12 21:48:40
av Jossan
Arkimedes skrev:
Jossan skrev:Hur många timmar?

Kan man mosa bananen? (om man vill blanda den med frysta hallon)


Jag minns faktiskt inte det korrekta sättet att göra det på, men jag brukar bara ta en banan och mosa den, med gaffel eftersom jag inte har mixer, och röra ner frysta hallon samtidigt så att jag mosar bananen och hallonen samtidigt. Blir lagom "kallt" trots att bananen inte är fryst. Jag brukar till och med låta det stå en stund eftersom jag inte tycker att det behöver vara iskallt.

Ok. Ska testa det

InläggPostat: 2010-11-13 0:37:28
av Lilla Gumman
Hej!

Man gör snabbglassen enklast av frysta bär (blåbär, hallon, jordgubb t.ex.) som man häller i en matmäster och mixar med kniven tillsammans med 1 färsk banan. Om man tycker att glassen blir för sur, kan man ta i lite honung också.

Banan som man skivar och varvar med kanel i en skål och sen fryser ner blir gott. Man kan ta en bananbit i taget, frusen, och tugga på. Eller också vänta till det halvtinar så man kan äta med sked.

Hälsningar

Lilla Gumman