Sida 1 av 1

Hur ska man orka med att söka jobb?

InläggPostat: 2021-09-05 15:42:03
av cirkusfreak
Jag har just nu en heltidsanställning, vilket jag såklart är "glad" för men samtidigt vet jag inte hur länge till jag kommer orka med detta jobb så jag har precis som man gör då börjat leta efter annat jobb.

Det som har slagit mig är att jag absolut inte fattar hur man ska gå tillväga för att orka med allt som jobbansökningar innebär när man har ett heltidsjobb. Är det bara jag som inte fattar eller gör något fel?

Inte nog med att mina vanliga arbetsuppgifter tar musten ur mig, men sedan måste jag ta telefonintervjuer, intervjuer på plats, vissa vill ha "personlighetstest" allt däremellan. Och det är ju bara efter man har orkat leta fram platsannonser, lyckats skriva ett personligt brev m.m.

Slutade nu bara med att jag blev för stressad och låg och hade ont i magen istället...

Hur får man ihop det egentligen? Samhället säger ju att man ska söka jobb medan man har jobb, men det går ju inte! Funderar på om det kanske inte är bättre att bara säga upp sig och söka jobb efter det.

Hur ska man orka med att söka jobb?

InläggPostat: 2021-09-05 16:31:39
av kattson
Själv har jag gått via rekryterare/headhunter de senaste, öööh.. typ alltid, nog bara en gång sen 2000 jag sökt jobb "själv".
Visst, blir en del träffa rekryterare å så, å diverse tester hos nya rekryterare, men tycker det känns annorlunda. Inte alls samma press.
Mycket av det jobbiga faller ju sen på rekryteraren, dom tar alla jobbiga initiala möten, "öppnar dörren" å tar alla 7000 nej/inte-ens-svar, å "säljer in dig", sen går du bara till de jobb som behagar svara på ansökan å lallar lite.

Visst, sen kanske man inte går via rekryterare på alla jobb, men sånna brukar väl inte ha massa personlighetstester osv?

Hur ska man orka med att söka jobb?

InläggPostat: 2021-09-05 17:42:27
av cirkusfreak
Bra idé! Ska försöka ta kontakt med lite rekryterare och känna mig för.

Jo, tyvärr :( Många jobb verkar ha personlighetstester, kognitiva tester och gud vet vad nuförtiden. Har råkat ut för det på både direktansökningar och via olika rekryterings/bemanningsföretag och det på tjänster både "högt" och "lågt".

Kanske lite annorlunda om man kommer in via kontakter tänker jag, men tyvärr så har jag inte så mycket kontakter att få jobb genom...

Hur ska man orka med att söka jobb?

InläggPostat: 2021-09-05 18:40:14
av Riksamiralen
cirkusfreak skrev:Jag har just nu en heltidsanställning, vilket jag såklart är "glad" för men samtidigt vet jag inte hur länge till jag kommer orka med detta jobb så jag har precis som man gör då börjat leta efter annat jobb.

Det som har slagit mig är att jag absolut inte fattar hur man ska gå tillväga för att orka med allt som jobbansökningar innebär när man har ett heltidsjobb. Är det bara jag som inte fattar eller gör något fel?


Känner igen mig mycket i det här, har Högfunktionerande Aspergers. Hade en tidsbegränsad anställning på ett halvår innan pandemin, hela vanliga arbetsveckor heltid, när året var förbi blev jag erbjuden ett annat jobb fast på samma arbetsplats, då var jag redan jätteutsliten, hade arbetsskador i axlarna, ryggen och skulderbladen, otrevliga arbetskamrater, var arg och irriterad på fritiden, sov väldigt mycket på min lediga tid, och kunde aldrig slappna av eller tänka, var stressad och kände att livet kunde kvitta, det fanns inga utsikter. Den omställningen jag blev erbjuden orkade jag inte med, jag klarar inte av den typen av förändringar så bra jag tackade nej då och slutade där.

Det bästa är att leta jobb i lugn och ro när man inte jobbar och att det får ta den tid det tar, jag hade aldrig klarat av att göra båda samtidigt.

Hur ska man orka med att söka jobb?

InläggPostat: 2021-09-14 22:08:46
av opteron
Orkar du inte så kan du vara sjukskriven.