NormBrytaren skrev:Ett knep jag kommit på om man inte vill spendera för mycket pengar på mat är att dela upp kostnaden för varje dag i stället för att handla en gång i veckan. Det är lätt annars att gammal mat slängs. Om man tex bestämmer sig för att handla mat för 1000kr/månad så blir det också ca 32 kr varje dag. Handlar man en matprodukt för ca 32 kr varje dag och nästan direkt konsumerar den så är det mindre risk att den hinner bli dålig än om man köper samma produkt en gång i veckan. Sedan så slipper man också att räkna ut varje vecka vad man ska köpa för att klara sig hela veckan.
Gammalt husmorsknep är att koka all potatis för veckan på måndagen att använda resten utav veckan, på måndagen blir det någon rätt med koktpotatis, på tisdagen någon rätt med mos, på onsdagen någon rätt med stekt potatis och så vidare resten utav veckan och på lördagen blir det pytt i panna utav resterna. Antar att på söndagarna blev det stek och lite lyxigare mat istället för den vanliga potatisen, nu för tiden är det väl "fredagsmys" som är veckans höjdpunkt.