Aspigare skrev:Här kan ni läsa om era magar, vi har inflammation i tarmen som ger oss stress, ångest och stör hjärnan. Om man utvecklar Adhd eller Add eller drag av dessa. Dom som inte har skruvat upp känslorna så mycket så att de får dessa symptom blir förmodligen inte hjälpta av kosten så mycket.
Dessa principer gäller fortfarande även fast vi är vuxna. Vi måste bara följa deras råd längre tid innan vi kan nå full effekt. De står också i studien att ju äldre barnen är, desto längre tid måste man följa kosten strikt innan full effekt nås. Super strikt, helt gluten fri, mjölkprotein fri och soya fri kost.
Den här studien visar ju att den hjälper dom, de är en väldigt noggrann studie med mycket hög kvalité.
Vi blir lurade av samhället att vi ska ta mediciner istället, de är väldigt logiskt eftersom dom tjänar multum på mediciner. Då vill dom ju såklart inte att de här ska komma ut till allmänheten. Då förlorar dom ju massa pengar.
Samtidigt så knuffar dom ju bort oss i konkurrens syfte i form av att vi förstör hjärnorna med dessa mediciner och mår på sikt bara sämre av dessa mediciner. Vi alla tävlar ju rent krasst mot varandra om jobben.
Enligt en av världens främsta forskare med inriktning på hjärnor, Henry Markam, så ska vi i spektrumet inte ta några mediciner alls för adhd/ add, depression, psykoser. Då psykiatrikerna som skriver ut dessa vet inte vad som händer med våra neuroner. Han skulle inte säga så om han inte han hade substans i påståendet. Dessa mediciner förstör våra hjärnor.
Här kan ni läsa intervjuer med två forskare gällande kosten.
Både ångesten och stress sänks. Koncentrationen ökar markant. De finns fler effekter om ni läser intervjuerna.
https://drive.google.com/open?id=1EkBRmoPlzXR0HIfvCeXP4syTtT2fkGFuhttps://drive.google.com/open?id=1xWvijRUNtlR-oujY8nPyqToL3djmTXDD
Ja, jag har läst om det här många gånger. Hörde för första gången talas om det för åtminstone 6 år se'n, när en förälder beskrev sina "adhd-barn" som lugna, fokuserade och helt vanliga barn - utan några speciella problem nu, sedan hon läst om det här och lagt om kosten för dem. MEN om barnen råkade få i sig något av ovanstående (även minsta möjliga mängd) så blev de plötsligt som vilda apor som hängde i gardinerna, tjurade och var arga och olyckliga.
Jag blev häpen - men visste redan då att jag själv inte tålde dessa ämnen (jag hade testat att skippa dem i några veckor och direkt märkt hur mycket bättre jag mått då, samt hur sjuk jag återigen blivit, på massor av sätt, sedan jag återgått till att äta dem igen) så jag tvivlade ju inte.
Däremot så fick jag ju vatten på min kvarn ... och föreslog vissa andra som jag känner att testa på samma sätt som jag hade gjort - och först eliminera dem i några veckor för att se om det skulle göra någon skillnad ... och se'n provocera igen - bara för att se om de inte faktiskt märkte stor skillnad.
Och då var det flera andra som märkte exakt samma skillnad som jag.
Idag vet jag dock att det är viktigt att först göra en utredning ifall man möjligen har celiaki - för det går bara att avgöra medan man fortfarande äter gluten ... och se'n man väl slutat äta det är det i så fall nästan omöjligt att börja igen - för man blir för sjuk. Och man SKA heller aldrig mer äta gluten i så fall - på livstid!
(Nej, i början var det inte helt enkelt, eftersom man är så inkörd i att äta sådant jämt och ständigt - så man hade lite dålig fantasi när det gällde måltiderna. Men snart så hittade man andra med samma problem som kunde tipsa. Och idag har vi allihop helt bytt livsstil. Aldrig mer äter jag frivilligt någonting som innehåller något av de 4 sädesslagen, mjölkprotein eller sojaprotein! (Man kan kalla det paleokost eller stenålderskost med helt naturligt glutenfritt.) Ju striktare jag följer dieten, desto bättre blir måendet.
Dessutom märker vi nästan direkt om det finns något av de där ämnena i produktionen/fabrikslokalerna där de gör iordning, packar eller förvarar maten ... för redan vid så låga nivåer av kontaminering reagerar vi - och många andra med oss. (Ja, det kan låta orimligt - men det är väl så att kroppen och hjärnan är otroliga! Och det visar bara att kroppens immunförsvar direkt lägger märke till enstaka ppm som kommer in i systemet och att våra hjärnor är fantastiska!)
Hursomhelst - med åren har vi fått veta (och också lagt märke till) att olika människor kan få mycket olika symptom av dessa ovanstående ämnen.
Några vanliga symptom - förutom uppenbara magproblem och tarmsmärtor - kan vara andra fysiska symptom som huvudvärk (och migrän), vanliga allergisymptom (snuva, rinnande ögon, klåda, hosta, nysningar, utslag, eksem, svullnad, osv.), hudblåsor (runt leder och på rygg, i ansikte eller på annat ställe), urinvägsproblem, sebborré, uppblossande virusattacker (t.ex. bältros och andra herpessläktingar), ledvärk, muskelvärk, yrsel och balanssvårigheter, trötthet/matthet (av ett speciellt slag, så att man känner sig helt färdig och alldeles ur gängorna), ryggsmärtor i njurtrakten, epilepsiliknande besvär, gångsvårigheter (ataxi), osv. samt psykiska symptom som personlighetsförändringar, humörsvängningar, koncentrationssvårigheter, svårt att fokusera, nedstämdhet, dysterhet, hopplöshet, oro, ängslan, nervositet, otålighet, frustration, irritation, ilska, aggressioner, vredesutbrott (ofta för nästan "ingenting"), våldsamheter, likgiltighet, depressioner, melankoli, en känsla av avtrubbning eller tillfällig "avstängdhet från känslor" eller väldiga känsloutbrott, olustkänslor osv.
Ja, det kan låta nästan skrattretande eller för otroligt. Men gemensamt för alla ovanstående symptom skall vara att de försvinner eller förbättras märkbart inom någon månad eller så (ibland dröjer det ett halvår eller mer ... ofta pga. att det tar tid att inse att man råkar få i sig sådant man inte tål) efter elimination av gluten (de 4 sädesslagen), mjölkprotein och sojaprotein - och återkommer inom några veckor efter/vid provokation av nämnda kost. (För oss tog det nog under en vecka att märka skillnad.)
Flera uppgav att de inte ens vetat om att de blivit så personlighetsförändrade av exempelvis lite mjölkprotein - men deras anhöriga märkte enorm skillnad. Och det var alltså inte bara barn det gällde - utan även vuxna.
(Själv måste jag vara så noga att jag håller koll även på läkemedel (som ofta även innehåller laktos m.m.), rengöringsprodukter, tvålar, schampon, tejp, m.m. som ofta innehåller gluten. Jag undviker även gifter, kemikalier och diverse som också kan förvärra.)
Vissa saker måste man nästan se med egna ögon (eller själv känna) för att tro dem!
Jag har sett människor som tidigare ofta varit väldigt lättretade och aggressiva, bli helt omvända och tålmodiga, lugna och vänliga. Det är både som rena mirakler och samtidigt väldigt sorgligt - för det kanske innebär att somliga människor går omkring och har ont, är deppiga eller ilskna osv. helt i onödan ... och kanske både förlorar vänner, arbete och annat - bara pga. en diet som de inte är gjorda för!
En av dem som mådde bättre tyckte sig ha fått "ett helt nytt liv". En annan kände sig "tio år yngre".
Man får ju inte veta om det här gäller en själv heller, förrän man testar.
Klart att läkemedelsbolagen inte är så värst intresserade av att man byter ut läkemedel mot en diet - vad tjänar de på det?
Tyvärr är inte särskilt många läkare heller intresserade av vad olika dieter kan betyda för hälsan.
Och om man testat och inte märker någon som helst skillnad - och inte ens närstående heller - så är det bara att lyckönska!
Då tillhör man dem med andra genmutationer!