Aspigare skrev:Fabela
Ja men de där är ju bara känslomässig projektion.
Den maten kan ju vara mer nyttig än mycket av de vi stoppar i oss idag, då kan du ju få de exakt, så som du vill ha de. Smaken kan ju vara jätte god den också.
Inte alls.
Det har att göra med kroppens förmåga att tillgodogöra sig, mm.
Vågar inte gå in och argumentera där, det var så pass länge sen jag läste på om såna saker, och har inga källor att hänvisa till på rak arm.
Men det är iaf ett ganska komplicerat ämne, man måste se saker i flera led och i ett längre tidsperspektiv. Jag är heller inte övertygad om mätmetoders pålitlighet - vi vet ju bara det vi vet, s.a.s, och har inte en susning om allt vi inte vet.
I slutändan tror jag ändå på den skolan, att eftersom "av jord är du kommen, till jord skall du åter varda", så har vi mest nytta av så naturlig mat som möjligt. Vi har utvecklats ihop, och passar ihop.
Sen gäller det bara att komma på sätt att få fram tillräckligt av den maten, och av tillräckligt hög kvalitet, för att den ska räcka till för alla utan att planeten dukar under.
Där har smarta människor att göra, tänker jag.