En del gillar det sura godiset. Alltid hatat det. Fattar inte hur man kan tillåta citron. Särskilt inte på fina mackor och smörgåstårta. Den jättegoda rommen helt förstörd av citronsmak! Käkar inte socker och äter alltså vare sig sött eller surt, och jag överlever med råge. Det är väl bara att käka något annat då. Jag äter helst inte apelsin, för surt, och då är jag ändå inte van med socker. Så man kan ogilla surt vare sig man gillar socker eller inte. Dock brukar ju sockret mildra den äckliga sura smaken.
Sedan kan det med smaklökarna vara svårt att avgöra vad som är surt. Att cola surare än Fanta känns fel, men så är det. Apelsinjuice är minst surt av de tre. Tycker juice är jättesurt! Citron är lika surt som cola... Iofs är alla dessa sura. Men cola är drickbart och jag upplever inte den som sur.
Saknar man sötman men vill sluta med socker finns den en mängd kemiska sötningsmedel. Dessutom har stevia blivit poppis och finns både i saft och sylt. Annars kan man ha som tumregel att läsa etiketter och skippa allt med mer än 5 % sockerarter. Dvs inte kolhydrater, det är inte samma.
Vill man ha något istället för kakor så Digestive utan socker (kanske med smör och ost), eller smörgåsrån som är naturligt sockerfria.
http://1.bp.blogspot.com/--UffADg4Ju0/V ... wafers.jpgNågot jag dock har svårt att förstå, att bre rån på riksidan. Att inte ha dem dubbla. Att ha annat än ost, mögelost eller mjukost emellan.
När jag tänker på det så tycker jag inte så mycket om såna där water crackers. Smakar damm.