Sida 1 av 1

Personlig assistans åt barn med autism

InläggPostat: 2019-11-03 14:47:03
av Odlaren
Hur lätt är det att få personlig assistans åt ett barn med autism? Vi har nyss skickat in en ansökan till Försäkringskassan och ska ha ett första telefonmöte snart.

Vi har många barn och det förvärrar situationen för vår åttaårige son. För att må någorlunda bra krävs en vuxen som är med honom på heltid, vilket är en ohållbar situation. Som exempel började den här dagen kl 03 med blöta sängkläder. Efter att ha fått rent i sängen gick han ”i baklås”. Det gick inte att kommunicera med honom och han drog mig i håret och bet mig i armen. Han lugnade ner sig efter lite tecknad film på Youtube och somnade om vid fyratiden. Själv somnade jag vid femtiden och vaknade vid sju. Sängkläderna blöta igen... Tvätthögen blev ännu större och efter en snabbdusch av pojken var det bråttom att få på kläderna och gå ut på promenad med pojke och hund eftersom nytt baklås var i antågande.

Efter en promenad på några kilometer, så blev det besök hos farmor. Allt lugnt.

Väl hemma igen så blev det nytt baklås, iväg till farmor igen när han lugnat ner sig lite.

Efter en timme hos farmor brakade det lös igen... Den här gången var det fruns tur att fara iväg med honom en sväng.

Vad kommer FK att säga? För min del känns det som gränsen för normalt föräldraansvar är passerad för länge sedan.Moderator atoms - tråden flyttad från Aspergare och vården.