Sida 1 av 1

"Skärpta barn med hörselskydd"

InläggPostat: 2011-11-13 13:03:52
av barracuber
"Skärpta barn med hörselskydd"

artikeln skrev:Allt fler skolor köper in hörselskydd till sina elever som har svårt att koncentrera sig och behöver tystnad. Emmy Rydén från Dörbyskolan i Smedby utanför Kalmar brukar använda hörselskydden när hon vill vara extra koncentrerad.
Hörselskydd i skolorna ger eleverna ro

– Man blir inte så stressad eller upptagen att prata med någon annan, säger Emmy Rydén.

Längst bak i Emmy Rydéns klass finns en hylla där det ligger fem hörselskydd. De kan Emmy och hennes klasskamrater använda när det behövs. Ofta när de vill läsa eller räkna i lugn och ro.

Så är det på många skolor i Kalmar kommun som vi ringt till. De köper in hörselskydd precis som de köper in böcker eller datorer. Syftet är att ge de som är mer ljudkänsliga, möjlighet att lära sig på bästa sätt, säger rektorn på Dörbyskolan i Kalmar, Lena Thor.

– Man har olika inlärningsstilar, ibland behöver vissa elever lite extra tystnad och då har man valet att använda dessa hörselskydd. Det finns också val att sitta med musik i öronen för dem som tycker att det är lugnare, förklarar Lena Thor.

Re: "Skärpta barn med hörselskydd"

InläggPostat: 2011-11-13 13:55:11
av Savanten Svante
ja fyfan vad skönt det hade varit. Vem vet, man kanske inte hade slutat som utbränd vuxen med lite sånna hjälpmedel?

Re: "Skärpta barn med hörselskydd"

InläggPostat: 2011-11-13 14:21:17
av barracuber
På ett litet företag jag var på körde flera med svindyra (uppåt 3000 spänn) ljudisolerande lurar. Jag testade och de var verkligen kusligt bra. Om man inte vill ha musik i lurarna får man nog vara beredd på att betala i de harangerna. Om man vill ha musik räcker det nästan med de billigaste ear-in man kan hitta på Coop.

Min chef hade ett par Boss för över 3000 kronor. Företaget tycket inte de hade råd att subventionerna den sorten. Hade jag haft råd hade jag skaffat sådana själv.

http://www.earphonesolutions.com/nocavsnois.html