vårdvalet

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: Alien, atoms

vårdvalet

Inläggav Mardröm » 2007-12-24 2:28:14

Nu ska jag forksai vårdvalet och hitta ngn som ger mig temesta,xanor, somadril norflex och...hemeverin.

Naturligtvis helt lagligt, formellt.

Vill jag sova så ska jag, kosta vad det vill!
Senast redigerad av Mardröm 2011-05-04 11:11:52, redigerad totalt 1 gång.
Mardröm
 
Inlägg: 1352
Anslöt: 2006-07-23

Inläggav Mardröm » 2007-12-24 13:19:15

Ingen som funderar på det nya vårdvalet och hur man får som man vill?
Senast redigerad av Mardröm 2011-05-04 11:11:52, redigerad totalt 1 gång.
Mardröm
 
Inlägg: 1352
Anslöt: 2006-07-23

Inläggav Tonzon » 2007-12-25 14:19:42

Vad menar du med vårdvalet?

Jag hänger inte med.
Senast redigerad av Tonzon 2011-05-04 11:11:52, redigerad totalt 1 gång.
Tonzon
 
Inlägg: 334
Anslöt: 2007-09-25
Ort: Ljungby Småland

Inläggav Mardröm » 2007-12-25 18:47:13

I STHLM Införs vid årsskiftet ett nytt vårdval, så man ska kunna välja sin egen vårdcentral frittt i länet och inte behöva ta dr task närmsast, me jag förstår inte riktigt hur det går till och vilka villkor som gäller och hur mkt makt jag får vs doktorn, säg tex att jag vill ha en medicin, han vill inte ge den, är det bar atta säga tack o hej, nästa tjej, vill du inte ha mina pengar så ha det så kul med geratiken o de olönsamma i området.
Senast redigerad av Mardröm 2011-05-04 11:11:53, redigerad totalt 1 gång.
Mardröm
 
Inlägg: 1352
Anslöt: 2006-07-23

Inläggav A » 2007-12-26 23:54:53

Fritt vårdval har gällt i hela landet i flera år, om det inte gällt Sthlm så har de brutit mot lagen.

Att du kan välja din doktor ger dig inte mer makt över läkaren. Det är fortf lakaren som avgör vilken behandling som ska ges. I samförstånd med patienten.

Enl min mening ska du sluta att laborera med alla dessa preparat. Så som du blandar skapar du mer problem än du löser. Och de andra sorterna kommer inte att göra det bättre. Dessutom så kanske det är för dig som för så många andra med npf, mediciner har inte den ösnkade effekten, och ibland är effketen tvärsemot.

De här medicinerna löser inte ditt problem. Och benzo är definitivt inte några ofarliga mediciner! De är bland de värsta du kan stoppa i dig. Alla har en sedativ effekt, det är deras verkningsmekanism och det är därför man ger dem. Den effekten skiftar dock mellan olika preparat. De är dessutom kraftigt beroendeframkallande och även i låga doser kan man få helt motsatt effekt än det man gett dem för.

Dina sömnproblem beror sannolikt på din npf. Det är vanligt med stora sömnproblem då, även med det som kallas för försenad sömnfas.
Här hittar du en artikel om det:
http://www.lakartidningen.se/store/arti ... 9_1602.pdf

I ditt fall skulle jag överväga att diskutera Melatonin med din doktor.
Senast redigerad av A 2011-05-04 11:11:53, redigerad totalt 1 gång.
A
 
Inlägg: 647
Anslöt: 2005-10-22

Inläggav ufo » 2007-12-27 0:04:04

A skrev:I ditt fall skulle jag överväga att diskutera Melatonin med din doktor.

Nähä när jag tog upp det där med min läkare för ett år sedan så nästan skrattade han åt mig och envisades med Stilnoct trots att jag vägrar ta det pga jag inte vill knarka med småbarn hemma.
Senast redigerad av ufo 2011-05-04 11:11:53, redigerad totalt 1 gång.
ufo
 
Inlägg: 4634
Anslöt: 2007-06-23
Ort: En liten bit utanför skogen.

Inläggav Mardröm » 2007-12-27 6:05:40

A skrev:Fritt vårdval har gällt i hela landet i flera år, om det inte gällt Sthlm så har de brutit mot lagen.
Jo, men jag tror man har fri etableringsrätt numer. Du kan alså öppna 24 vårdcentraler som ligger grannar meed varann på ö-malm, och du behöver inte öppna i fittja där problemen är mer komplexa för doktorn,
Att du kan välja din doktor ger dig inte mer makt över läkaren. Det är fortf lakaren som avgör vilken behandling som ska ges. I samförstånd med patienten.
Pengar ger makt. Om jag är enpatient som de kan dra in max på men betala minst för i kostader, då är jag väl eftertraktad som kunde? Jag kommer en ggn permånad 5 minuter, diskuterar rakt och klart och så vidare. Då blir det ju 500:var 5:e minut. Det är 6000 i timmen,

Enl min mening ska du sluta att laborera med alla dessa preparat. Så som du blandar skapar du mer problem än du löser.


Vad ska jag inte laborera med? Jag har redan testat alla, vet hur jag ska använda dem utan att få problem, ex om man får en panikattack är xanor effktivt.. Tar jag 10-20 st per år lär det inte skada mig. Temesta har jag aldrig fått prova menska vra efektivast mot en del tillstånd. Mkt möjligt det är bättre än xanoren. Hemeverin är för när man INTE KAN SOVA. Nu löser somadrilen det för mig, men om den inte skulle det så kan det vara bra at ha i skåpet. Jag bor inte vid centralen och det är inte bara att ringa och säga till att man vill ha när man behöver det och få på fem minuter.
Fast det är cardiosopolen jag villl ha numer. Fruktansvärt bra, jag är pigg när jag vanar men slocknar verkligen sederad, det GÅR knappt inte att vara vaken. Dessutom försvinner smärtorna 100%. Inga biverkningar som är "oberäknerliga". Förutom julaftonsnatten så, funkar de perfekt.



Och de andra sorterna kommer inte att göra det bättre. Dessutom så kanske det är för dig som för så många andra med npf, mediciner har inte den ösnkade effekten, och ibland är effketen tvärsemot.
Ja, det tar lång tid att finna rätt preparat.
De här medicinerna löser inte ditt problem.
OM du ville definera vad som exakt inte löser så.... men de hjälper mig, de jag tar nu, annars skulle jag väl inte ta dem?
Och benzo är definitivt inte några ofarliga mediciner! De är bland de värsta du kan stoppa i dig.
Tvärom, benzo är väldigt ofarliga meds normalt sätt, specisllt om du vet vilka effekter du får. Det där är en myt.
Problemet många upplever är beroende, mne jag har inte det problemet riktigt, klart det blir en sorts avtändning, men sen är det bra, inga problem.
Alla har en sedativ effekt, det är deras verkningsmekanism och det är därför man ger dem.
Efter ett tag förevinner den sedativa effekten men den ångestdämapande kvarstår. En Benzo är ju en medicin mot EP, som du kan använda som sederande, som antolyxitskt(tungan vrickade där) och med några andra användnigsområden, precis som ssri sägs bota ångest så är ju meningen inte det utan att bota depresssion.
Den effekten skiftar dock mellan olika preparat. De är dessutom kraftigt beroendeframkallande och även i låga doser kan man få helt motsatt effekt än det man gett dem för.
Ja, ta upp min utmaning då, jag kör 8 mg klonezepam per dag 3 månader, från en viss dag(ochjag har tagit det ett år redan), sen slutar jag, så får vi se. Olika sorter ger olika effekter, men varför ta sorter som ger fel effekt? Ex bör jag nog vara försiktig med stesolid konstigt nog, får biv, men, jag tar ju inte stesolid så vad spelar det för roll?

Dina sömnproblem beror sannolikt på din npf. Det är vanligt med stora sömnproblem då, även med det som kallas för försenad sömnfas.
Här hittar du en artikel om det:
http://www.lakartidningen.se/store/arti ... 9_1602.pdf
Det stämer nog, och snart ger EU ut ett melatoninmedel, då ska jag prova det. Men i smyg, här måste man behålla beroendet för helsicke, annars medför det risker att man inte får mer om saker spårar ur sen, bättre lägga dem i skåpet. Det är för svårt att bli satt på nya, så man måste behålla. Jag har funderat på att beställa melatonin, men nu väntar jag på nya medsen eu godkänt. Och melatonin är inte heller bara att äta hursom, det finns en hel del problem med högre doser.
Dessutom är det dyrt att ansöka om melatonin idag, doktorns tid kostar, som jag beskrev ovan, jag blir en minuspatient pga hans tid att skriva ansökningar.

Sen undrar jag hur du kan säga att min beroendeläkare , som iofs inte vet om somadrilen, som jag fått mot smärta, vet mindre än vad du vet om skadorna av att blanda? Jag är ganska påläst och har provat mkt själv, jag vet vad som funkar bra. Och jag vet att läkemedel för det mesta är ofarliga, de är utprövade, anälla, jaghar ätit BZ i 20 år från och till, har alltid slutat pga att den sederabde effekten uphört, mot ångest har jag tills för nt år sen bara fått prova stesolid och sobril som för mig var urusla, så de åt jag inte..

Sen jag började med somadrilen har iktorivilkonsumtionen halverats. Halcionen detsamma. såå mixar är ofta det alternativ du har. Ja, om man nu inte gillar att lida, få konstiga effekter, inte ha ngn effekt etc.

Betänk vem du är, var har du lärt dig saker, av vem, vad har de haft för åsikter? det här är politik. I sverige ätermma inte en benzo, man tar en grogg!
Senast redigerad av Mardröm 2011-05-04 11:11:53, redigerad totalt 1 gång.
Mardröm
 
Inlägg: 1352
Anslöt: 2006-07-23

Inläggav Mardröm » 2007-12-27 13:34:51

OOh nu hittade jag nog en DR, en sån specialist som ingen sägerv emot tralala...
Mardröm
 
Inlägg: 1352
Anslöt: 2006-07-23

Återgå till Aspergare och vården



Logga in