Vad är grunden till en bra pastarätt?
32 inlägg
• Sida 2 av 2 • 1, 2
Vad är grunden till en bra pastarätt?
slackern skrev:manne skrev:slackern skrev:Pasta såklart.
Ja färsk pasta skall det vara då är stor skillnad mellan färsk och pasta och torkad pasta .
färska pastan smakar 10 tusen gånger bättre.![]()
Har du testat hemlagad pasta någon gång? Det är grejer det kan jag lova dig.
jag kom på en bra pasta rätt i går som jag skrev ner innan jag gick och la mig.
följande .Korv gryta med färsk pasta
Stek gul lök och skivad paprika och vitlök och chorizo korv hackade i små bitar häll i krossade tomater till sätt också salt och peppar
till sätt också lite creme fraiche och sedan lite oliver också viktigt att inte ta för mycket creme fraiche så att smaken inte tar överhand.
koka upp färska pasta till den också och blanda ner den i korv grytan.
kom på den strax innan läggdags.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Vad är färsk pasta? Har aldrig ätit vitlök. Men känt andra som gjort det.
- LordNelson
- Förhandsgranskad
- Inlägg: 4482
- Anslöt: 2010-06-25
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Ett ord: grädde!
Sen kan man ha i lite av allt möjligt som passar en..
Brukar "vänja" grädden med lite "hel" torkad chili(alltså grovhackad), rosmarin å ett lagerblad eller två, sen får den stå å värma på 1an i nån timma (ca 50 grader kanske) sen köra genom sil.
Ska man ha det i tomatsås får man nog efterkrydda lite mer, men annars tycker jag de blir lagom kryddat.
Lax kan man få steka lite för sig själv å hälla av i sil, för annars blir de för fett.
Sen kan man ha i lite av allt möjligt som passar en..
Brukar "vänja" grädden med lite "hel" torkad chili(alltså grovhackad), rosmarin å ett lagerblad eller två, sen får den stå å värma på 1an i nån timma (ca 50 grader kanske) sen köra genom sil.
Ska man ha det i tomatsås får man nog efterkrydda lite mer, men annars tycker jag de blir lagom kryddat.
Lax kan man få steka lite för sig själv å hälla av i sil, för annars blir de för fett.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
LordNelson skrev:Vad är färsk pasta? Har aldrig ätit vitlök. Men känt andra som gjort det.
Här är färsk pasta lite dyrare men 10 tusen gånger godare och bättre,

https://www.google.se/search?q=f%C3%A4r ... 7M8YI8jrsM
https://www.google.se/search?q=f%C3%A4r ... A7hBLxQVdM
Vad är grunden till en bra pastarätt?
kattson skrev:
vad är bäst då grädde VS creme fraiche



när man lagar carbonara så har man väl creme fraiche i.?



Vad är grunden till en bra pastarätt?
manne skrev:vad är bäst då grädde VS creme fraiche![]()
![]()
![]()
Grädde :p
manne skrev:när man lagar carbonara så har man väl creme fraiche i.?![]()
![]()
Grädde ;p
Och ägg. Fast får sila bort fettet från baconen, annars blir de bara för fett.
Blir det för rinnigt kan man ha i lite (durum)vetemjöl å reda med.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
kattson skrev:manne skrev:vad är bäst då grädde VS creme fraiche![]()
![]()
![]()
Grädde :pmanne skrev:när man lagar carbonara så har man väl creme fraiche i.?![]()
![]()
Grädde ;p
Och ägg. Fast får sila bort fettet från baconen, annars blir de bara för fett.
Blir det för rinnigt kan man ha i lite (durum)vetemjöl å reda med.
Du menar väl bara äggulan inte hela ägget.?



Vad är grunden till en bra pastarätt?
kattson skrev:manne skrev:vad är bäst då grädde VS creme fraiche![]()
![]()
![]()
Grädde :pmanne skrev:när man lagar carbonara så har man väl creme fraiche i.?![]()
![]()
Grädde ;p
Och ägg. Fast får sila bort fettet från baconen, annars blir de bara för fett.
Blir det för rinnigt kan man ha i lite (durum)vetemjöl å reda med.
Ska man göra "äkta" carbonara ska man använda olivolja istället för grädde och använda sig utav någon del från griskinden istället för bacon tror jag det är hittar man inte det så kan man använda sig utav parmaskinka eller något likande. Men jag brukar köra det "svenska" receptet för det mesta med grädde och bacon ibland så brukar jag lyxa till det och byta ut bacon mot något italienskt sidfläsk eller parmaskinka.
Återgå till Intressanta intressen