Ständigt uttjatat ämne - försäkringsbolag (CIGNA)!

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Ständigt uttjatat ämne - försäkringsbolag (CIGNA)!

Inläggav howhy » 2017-08-27 13:56:27

Hej - det var länge sedan nu... och inte nog med att det var länge sedan så skall jag ta upp detta uttjatade ämnet försäkring.. Ursäkta i förväg!

Ja.. Jag vet inte riktigt vad jag ska fråga då jag är helt vilsen i detta och får i princip panikångest av att läsa papper och skriva blanketter - vilket leder till att jag inte gör det alls! Tyvärr!

Så. Jag ska troligtvis ansöka om aktivitetsersättning (om det nu heter det..) då jag har en tillsvidareanställning på 50% och förmodligen inte kommer att kunna jobba 100% (ja, jag har försökt många gånger och varje gång har det lett till en krasch). Men! Det jag nu istället funderar på är just barnförsäkringar.

Mina föräldrar hade barnförsäkring på mig och brodern, bolaget heter Cigna. Emellertid är såväl papper som föräldrarnas minne väck vilket betyder att jag måste ta reda på allt själv. Jag finner ingenstans att Cigna skulle ersätta autism och adhd med tillhörande påverkan. Är det någon som har erfarenhet av Cigna och vet vad dom kan hjälpa en med?

Min andra fundering är - om föräldrar inte har haft barnförsäkring på sina barn alternativt inte haft en som täcker just detta med diagnoser. Vad kan man göra då? Hur fungerar ens egen försäkring? Och vad för typ av försäkring måste det vara? Som ni ser... jag är usel så till den grad på detta med att ha koll på saker att bara det är invalidiserande..

Please help, om ni kan.

Mvh
Howhy
howhy
Ny medlem
 
Inlägg: 10
Anslöt: 2016-11-15

Ständigt uttjatat ämne - försäkringsbolag (CIGNA)!

Inläggav Dreamtrance » 2017-08-27 15:43:03

Har ingen erfarenhet av Cigna. Har dock jobbat som försäkringsförmedlare åt ett företag som hette ACE. Generellt sett är det väldigt svårt att få ersättning för autism och liknande. Men det behöver du kolla upp med Cigna.
Dreamtrance
 
Inlägg: 1045
Anslöt: 2016-07-04

Återgå till Aspergare och vårdenLogga in