Solochvårande (romansbedrägerier) allt vanligare

Tipsa om nyheter, böcker, filmer, hemsidor o.s.v. här.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Solochvårande (romansbedrägerier) allt vanligare

Inläggav Huggorm » 2019-10-25 20:16:48

Jag ser det ibland hos arbetskamrater som är i Thailand och hämtar sig en hustru. Efter att ha tagit hit henne har de två år på sig att göra tillräckligt gott intryck för att hon skall stanna kvar hos dom. Om hon fått nog i det läget och sticker så deppar gubbarna dock sällan ihop, de hämtar sig bara en ny istället.
Huggorm
 
Inlägg: 18878
Anslöt: 2011-12-12
Ort: Ett berg av lera

Solochvårande (romansbedrägerier) allt vanligare

Inläggav Fabela » 2019-10-25 20:21:59

Selma skrev:I det fallet verkar det vara kvinnan som sol-och-vårat staten.

Fattar hur du menar, men hon hade ju inget sånt uppsåt utan blev tvärblåst själv. Det var väl snarare männen som sol-och-vårade både henne och staten.
Fabela
 
Inlägg: 6184
Anslöt: 2013-12-08

Solochvårande (romansbedrägerier) allt vanligare

Inläggav Alien » 2019-10-28 2:50:07

Jag har tittat på en amerikansk serie typ "Privatdetektiven berättar". Han berättar om sina fall och de dramatiseras med honom i huvudrollen.

En kvinna som var i 70-årsåldern ville att han skulle kolla upp en man hon träffat. Hon hade cancer och gick på behandling. Hon kände sig ensam och orolig och gick med i en stödgrupp för cancerpatienter på nätet. Där hade hon fått kontakt med en trevlig man i 60-årsåldern som hon även träffat i verkligheten. Han ville gifta sig med henne men hon tyckte de hade känt varann för kort tid och ville vara säker på att han var ok.

Detektiven Wolfe frågade om hon berättat att hon var förmögen. Ja, det hade blivit tal om ont om pengar och då hade hon sagt att hon inte hade några ekonomiska problem eftersom hon ärvt en hel del pengar från sin avlidne make.

Spoiler: visa
Wolfe lät sin assistent leta efter mannen på nätet. De hade tillgång till speciella register som inte vanligt folk har. De hittade ingenting, vilket i sig var misstänkt och visade att han använt falskt namn. Assistenten som verkade vara den mest datakunniga, gick in på stödgruppen på nätet och låtsades vara en cancerpatient. Mannen ifråga tog snart kontakt med henne. Han frågade om hennes prognos och hon svarade att den var god och att hennes läkare trodde att hon skulle bli frisk igen. Då tappade han genast intresset. Han var bara intresserad av sådana som han trodde skulle dö snart.

Kvinna mötte mannen på ett kafé och Wolfe fick adressen så han kunde följa efter mannen. Mannen såg inte alls sjuk ut. Wolfe såg honom springa i parken. Han hade inga problem ens i uppförsbackarna. Han hade bättre kondition än många 40-åringar. No way att han hade lungcancer.

Kvinnan ringde igen och berättade att mannen sagt att han hade dålig nyheter. Wolfe instruerade henne att säga till mannen att hon glömt plånboken hemma, så att han skulle tvingas betala. Då skulle hon kolla vad det stod på kortet.

Efteråt berättade kvinnan att han sagt att läkaren berättat att han inte hade lång tid kvar. Därför skulle de inte kasta bort mer tid utan åka till Las Vegas och gift sig och njuta av den tid han hade kvar. Men hon hade observerat namnet på kortet och det var inte det han uppgett.

När assistenten kollade i registren igen nu med det riktiga namnet så hittade hon oroande nyheter. Han hade varit gift tre gånger med cancersjuka kvinnor som alla hade dött. Inte nog med det, han hade även varit åtalad för att ha mördat en av fruarna (hon dog väl inte tillräckligt snabbt). Men han hade blivit frikänd.

Wolfe berättade allt detta för kvinnan som då gjorde slut med mannen. Men mannen gav inte upp utan åkte hem till kvinnan. Men Wolfe var där och skrämde bort honom. Har för mig att han polisanmälde honom också. Kommer inte ihåg för vad, det är väl inte olagligt att uppge fel namn. Kanske för försök till bedrägeri. Men huvudsaken var att polisen kände till honom och hans falska namn.


Ja, det var ju en lönsam variant. Solochvåra rika och sjuka kvinnor, gifta sig med dem och sedan kamma hem arvet. Det skulle man kunna skriva en riktig rysare om.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35742
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Återgå till Tipsa medlemmarnaLogga in