Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: atoms, Alien

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2022-04-05 21:27:52

Tretton tårar
7da7f6bc4861618c0aa7d83e98855c45.jpg

Sjuttonåriga Rachel Scott var djupt religiös och tvekade aldrig att leva ett kristet liv även i skolan. Tyvärr ledde det till att hon blev svårt mobbad, men hon behöll sin tro och förde dagbok, i vilken hon skrev i detalj om sina svårigheter och om hur hon vände sig till Gud för att få hjälp.
Rachel studerare på Columbine High School och var det första offer som sköts ihjäl av Eric Harris och Dylan Klebold 1999. Efter skjutningen spreds rykten om att Scott hade blivit dödad p.g.a. sin tro och att Klebold vände om efter att ha sett att hon fortfarande levde, varpå han frågade: "Tror du fortfarande på din Gud?"
När hon viskade: "Det vet du att jag gör," sköt han henne i huvudet och gick därifrån.
Detta händelseförlopp har både bekräftats och ifrågasatts av flera personer.

Något vi emellertid vet är att Rachel hade ritat en teckning i sin dagbok strax före skjutningen. Teckningen föreställer ett ögonpar från vilka tretton tårar faller ned på en ros och förvandlas till bloddroppar. Tragiskt nog var det 13 personer som dödades den dagen av Harris och Klebold.

Det hävdas också att en främling som hette Frank Amedia kontaktade Rachels far en månad efter att hon hade dött och berättade att han hade drömt om tårar som strömmade från Rachels ögon. Vattnet flödade ut och bevattnade något han inte kunde se i drömmen. Rachels far hade ingen aning om vad det hela skulle betyda, förrän han senare fick tillbaka Rachels ryggsäck från polisutredningen. Inuti låg två dagböcker och det allra sista hon gjort var teckningen med ögonen och tretton tårar.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21348
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2022-06-22 20:55:01

Aroha Aotearoha
(översättning av Top Ten Unsolved Mysteries from New Zealand av Colleen Johnson publicerad på Listverse 1 april 2022)

Mordet på paret Crewe
images.jpg

Den 22 juni 1970 klev Len Demler in på den bondgård som tillhörde hans dotterJ eanette och hennes make Harvey Crewe. Paret syntes inte till, men där var fullt med blod. Sedan hörde Demler sin 18 månader unga dotterdotter ropa från sitt rum. Han sprang upp och hittade henne i hennes spjälsäng, hungrig och blöt, men i övrigt oskadd.

Nästan på dagen en månad efter morden, hittade några fiskare Jeanettes kropp flytande i närbelägna Waikato River. Hon var inlindad i ett lakan och det fanns tecken på att hennes kropp tidigare hade tyngts ned med något. Några veckor senare hittades Harvey i samma flod, intrasslad i sjögräs, några kilometer från där man hittat Jeanette.

Polisen arresterade en bonde från trakten som paret Crewe var bekanta med, Arthur Allan Thomas, och menade att han var besatt av Jeanette. Thomas befanns vara skyldig och tillbringade nio år i fängelse, innan en Royal Commission of Inquiry (Kunglig Undersökningskommission? Ö.a.) kom fram till att två tjänstgörande poliser hade placerat en använd patron på platsen och därmed knutit Thomas till dubbelmordet för att försäkra sig om en fällande dom.
Thomas fick senare 950 000 nyzeeländska dollar i kompensation för sin tid i fängelse och för att han hade förlorat sin bondgård.

Än i dag vet man inte vem mördaren eller mördarna var, men man tror att de kände väl till familjen Crewe och deras ägor. Mördaren har nu gått fri i över 50 år.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21348
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2022-06-22 21:07:35

UFO:n i Kaikoura
4M6LKLL_image_crop_127455.jpg

Den 21 december 1979, inte långt efter att ett flygplan hade startat från Nya Zeelands huvudstad Wellington, rapporterade de två piloterna och fyra passagerarna ombord att de såg ett konstigt ljus på himlen.
Passande nog var en av passagerarna på det lilla flygplanet den natten David Crockett, en frilansande kameraman. Crockett tog sin kamera och började filma ljuset. På resan tillbaka senare samma natt, sågs ljuset igen. Det dök också upp på planets radar och indikerade att det verkligen fanns ett föremål på himlen ungefär 29 km bort. När flygplanet vände mot ljuset, verkade det reagera genom att förflytta sig bortåt.

En vecka senare försökte ett TV-team att filma ljuset och lyckades fånga flera ljus på film i flera minuter. Journalisten Quentin Fogerty sade senare att de blev trollbundna av det mystiska fenomenet.
"Vi såg en sträng av ljus; det började som en liten nålspets av ljus som sedan blev en stor, pulserade glob med skiftningar i orange och rött," berättade han. "Efteråt fick vi veta att den var ungefär lika stor som ett hus," tillade han.

Bland förklaringarna till de underliga ljusen fanns att det bara var Venus eller Jupiter, eller starkt upplysta japanska bläckfiskarbåtar utanför kusten. Det funderades t.o.m. på om det bara var ljus som reflekterades från några kålodlingar nere på marken.
Det är emellertid svårt att förklara hur det skulle kunna synas på radar...
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21348
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2022-06-22 21:21:40

Havsmonstret på Zuiyo-Maru
Zuiyo_Maru.jpg

I april 1977 trålade den japanska fiskebåten Zuiyo-Maru efter makrill ungefär 4 mil från Christchurchs kust när ett stort, ruttnande kadaver trasslade in sig i deras nät. Det ruttna aset, som troddes väga över ett ton och vara 10 meter långt, lyftes ombord.

Besättningsmannen Michihiko Yano hade studerat en del biologi och forskningsmetodologi, gjorde skisser av den märkliga, stinkande bjässen och tog flera foton. Yano hade också tillräcklig sinnesnärvaro för att ta flera vävnadsprover innan varelsen kastades tillbaka ned i havet så att inte fångsten skulle förfaras.

Proverna studerades av ett lag vetenskapsmän på Naturhistoriska museet i Tokyo. De svarade enhälling att djuret var en plesiosaurie, en stor havsreptil som levde under Juratiden och som troddes ha dött ut för 65 miljoner år sedan...

Senare studerades proverna av franska forskare som kom fram till att varelsen inte var någon forntida havsreptil, utan snarare de ruttnande kvarlevorna av en brugd, en art som brukar hålla till i kallare vatten länge söderut. Fotografierna och skisserna tycktes iofs visa en varelse med lång hals, litet huvud och ingen ryggfena, men deras hypotes var att det berodde på att aset var så ruttet och att andra djur hade ätit på det.

Haj eller havsmonster? Eftersom de biologiska proverna har försvunnit, kommer havet fortsätta att dölja svaret.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21348
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2022-06-22 21:36:20

Cirkeln i Ngatea
ngatea61.jpg

Den 4 september 1968 upptäckte bonden Bert O'Neil ett märkligt angripet område med ti-treebuskar på sin gård i Ngatea, en liten bosättning på Nya Zeelands norra ö. Till sin förvåning såg han en helt rund fläck med död, silvervit buskvegetation bland den i övrigt frodiga grönskan. På marken nära cirkelns mitt fann O'Neill tre väldigt underliga, djupa V-formade hack placerade som vinklarna i en triangel.

Nyheter om det ovanliga fyndet spred sig snabbt, och tyvärr flockades nästan tusentals nyfikna besökare på platsen. Sightseers och souvenirjägare trampade på de märkliga hacken i marken och förstörde mycket av vegetationen. Detta ägde rum innan de kunde undersökas av forskare från universitetet, som anlände först runt fem veckor efter att anomalin först hade upptäckts.

Efter att fler rapporter om liknande cirklar började dyka upp på olika platser på ön och rubrikerna skrek ut: "Är vi övervakade av Mars?" försökte myndigheterna förklara fenomenet. Teorierna rörde allt från avlövningsmedel som hade sprejats från ett flygplan eller växter som hade angripits av svamp. Märkena i marken hävdade de var gjorda av kaniner eller vilda grisar. Det har emellrtid uppskattats att för att kunna gå så djupt, genom trädrötter, skulle märkena ha fått göras av något som vägde 20 ton.

Ngateacirkeln är fortfarande den mest kända av de mystiska cirklarna som dök upp på 1970-talet. Porecis som UF-hysterin på den tiden, dog intresset så småningom ut och fenomenet glömdes bort.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21348
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav nomemorytoday » 2022-06-23 6:33:15

<3

Tack att du finns
nomemorytoday
 
Inlägg: 2913
Anslöt: 2018-01-13

Återgå till Intressanta intressenLogga in