Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: atoms, Alien

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-03-23 22:17:59

Volgagalningen
0_1655588.jpg

En av världens värsta seriemördare är fortfarande okänd, fastän han mördade 32 äldre kvinnor mellan 2011 och 2012. Denne ryske seriemördare, som kallas Volgagalningen, har slagit till i flera olika städer, som Kazan, Nisjnij Novgorod, Isjevsk, Perm, Ufa, Samara och Uljanovsk. I rysk media har mördaren beskrivits som smal, mellan 20 och 35 år och ungefär 175 cm lång. Övervakningsbilder från en av brottsplatserna visar någon som skulle kunna vara mördaren i mörk jacka, stickad mössa, tennisskor och mörka byxor. I en del rysk media har det också stått att han har ett icke-slaviskt utseende, vilket förmodligen betyder att han tros tillhöra något av Rysslands många minoritetsfolk från Kaukasus eller Centralasien.

Engelskspråkiga media har inte skrivit mycket om denna seriemördare. Hans offer var mellan 75 och 90 år gamla och nästan alla bodde i hyreslägenheter nära floden Volga. Mördaren tros vara hemmahörande i delrepubliken Tatarstan och det är troligt att han gick i skola i närheten av Kazan under tiden för morden.
Till mördarens modus operandi hörde att han låtsades vara tjänsteman inom den ryska regeringen, troligen socialtjänst.
Alla offer ströps och blev sedan rånade, men ryska utredare tror inte att pengar var mördarens främsta motiv.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-03-30 20:52:07

Fler okända seriemördare. Från listan 10 More Serial Killers Who Were Never Identified, skriven av Robin Warder och publicerad på Listverse 13 juli 2013.

Honolulu Strangler
index.jpg

Hawaiis första kända seriemördare var The Honolulu Strangler (Stryparen i Honolulu), som tros ha mördat fem kvinnor under mitten av 1980-talet. På morgonen den 30 maj 1985 hittades kroppen av 27-åriga Vicky Gail Purdy i en vägbank. Hon hade våldtagits och strypts och var bakbunden. Mördaren tros ha slagit till igen den 14 januari 1986 efter att 17-åriga Regina Sakamoto missade bussen till skolan. Hennes kropp hittades nästa dag. Liksom det första offret hade hon också våldtagits, strypts och bakbundits.

Under de följande tre månaderna mördades ytterligare tre kvinnor - Denise Hughes, Louise Medeiros och Linda Pesce - på exakt samma sätt. Innan Linda Pesce upptäcktes, berättade en informant för för polisen att en synsk person hade berättat för honom exakt var Lindas kropp fanns, vilket inte visade sig stämma. När Pesce hittades strax i närheten, blev informanten emellertid misstänkt. Hans flickvän hävdade att han brukade lämna huset så fort de hade grälat och att försvinnandena verkade stämma tidsmässigt med mordnätterna. Den misstänkte förhördes och misslyckades i ett lögndetektortest, men släpptes till slut eftersom det saknades bevis. Många månander senare hävdade en kvinna att hon hade sett denne man tillsammans med Linda Pesce samma natt som denna blev mördad. Den misstänkte dog 2005 och ingen kunde bevisa att han hade varit Hololulu Strangler, men det är värt att notera att morden upphörde så snart han hade blivit misstänkt.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-03-30 21:07:03

Mördaren på Colonial Parkway
x_dtl_colonialparkwaycrimecapsule_181025.jpg

Mellan 1986 och 1989 hemsöktes den 37 km långa Colonial Parkway i Virginia av en serie olösta mord. Den 12 oktober 1986 hittades kropparna av ett ungt lesbiskt par, Cathleen Thomas och Rebecca Ann Dowski, i deras bil, som hade knuffats ned för en vägbank. Båda kvinnorna hade strypts och fått halsen avskuren.
Ett år senare hittades ännu ett ungt par, David Knobling och Robin Edward, skjutna till döds i ett närbeläget vildmarksreservat.

Den 9 april 1988 försvann Cassandra Lee Hailey och Richard Keith Call när de körde hem från en fest och deras övergivna fordon hittades vid vägen nästa morgon. Deras kroppar hittades aldrig, men de tros ha blivit offer för mördaren. 1989 försvann Annamaria Phelps och Daniel Lauer efter att ha kört längs vägen och deras kroppar hittades på en avverkningssträcka en månad senare. Polisen tror att alla dessa brott begicks av samma person och har en teori om att han kan ha varit polis, eller utklädd till polis, för att lura offer att stanna.
2011 förhördes f.d. vicesheriffen Fred Atwell som en möjlig misstänkt efter att han ordnade en bilutlottning för att samla in pengar till offrens familjer, men i stället skall ha tagit pengarna själv. Det finns emellertid inga bevis som binder honom till morden, så mördaren på Colonial Parkway är fortfarande okänd.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-03-30 21:21:39

Mördaren på I-70
636615884494804217-I-70-killer.jpg

Den ungefär 340 mil långa I-70 går från Baltimore, Maryland till Cove Fort, Urah och blev ett visitkort för en oidentifierad seriemördare 1992. Mördaren besökte på måfå olika inrättningar nära Interstate 70 och sköt kallblodigt ihjäl anställda.
Det första offret var Robin Fuldauer, en skohandlare i Indianapolis, som mördades den 8 april. Tre dagar senare gick samme mördare in i en bröllopsbutik i Wichita, Kansas och tvingade in två anställda, Patricia Magers och Patricia Smith, i ett bakre rum innan han sköt dem. En manlig kund råkade komma in i butiken precis när den beväpnade misstänkte sprang tillbaka in i butikslokalen, men av någon underlig anledning lät han vittnet gå.

I-70-mördaren slog snart till igen, i Terre Haute, Indiana och St. Louis, Missouri. Den 7 maj sköts Sarah Blessing, som arbetade i en presentbutik i en galleria i Raytown, Missouri, ihjäl i klart dagsljus. Den här gången fick flera andra personer i gallerian en glimt av mördaren när han försvann iväg mot motorvägen. Deras ögonvittnesskildringar matchade beskrivningen av den misstänkte som polisen hade fått av vittnet i Wichita, och ballistiska tester bekräftade att alla mord hade begåtts av samma man. Morden upphörde emellertid en kort tid senare och det har spekulerats i om mördaren kan ha arresterats för ett annat brott vid den tiden. Många personer har misstänkts för att vara I-70-mördaren, men ännu har man ingen säker gärningsman.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-03-30 21:33:07

Mördaren i Connecticut River Valley
1 uLnzOGM0DeijOqjLHogq1A.jpeg

Den 25 oktober 1978 hittades kroppen av 27-åriga Cathy Millican i ett våtmarksområde i New London, New Hampshire. Hon hade blivit huggen 29 gånger. Under det följande decenniet tros hennes mördare ha gjort sig skyldig för mordet på åtminstone ytterligare sex kvinnor i Claremont, New Hampshire och i Connecticut River Valley. De flesta av offren hittades med multipla stickskador. Mördarens aktiviteter i området verkade emellertid upphöra efter att ett av offren överlevde hans attack.

På kvällen den 6 augusti 1988 parkerade en gravid kvinna vid namn Jane Boroski vid en livsmedelsbutik i West Swanzey. Hon attackerades och knivhöggs flera gånger av en oidentifierad manlig gärningsman, som lämnade henne att dö och körde sin väg. Boroski överlevde attacken och körde iväg för att hitta hjälp, men upptäckte snart till sin fasa att hon oavsiktligt hade kommit ikapp förövarens fordon och körde precis bakom honom! Lyckligtvis lyckades hon ta sig till en god väns hus och fick sedan läkarvård.
Boroski kom så småningom att misstänka att mannen som angrep henne var en Vietnamveteran som hette Michael Nicholaou och som blev misstänkt när hans hustru försvann 1988. 2006 mördade Nicholaou sin nya hustru och sin styvdotter innan han tog sitt liv. Polisen har emellertid inte lyckats bevisa att han verkligen var Connecticut River Valley Killer.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-01 20:43:17

Charlie Chop-Off
(VARNING: BARNAMORD)
rooftop-e1373490892898.jpg

Den 9 mars 1972 hittades kroppen av en åttaårig afro-amerikansk pojke vid namn Douglas Owen uppe på ett tak i Manhattan.Han hade blivit knivhuggen 38 gånger och hans penis var förstörd. En månad senare blev en annan 10-årig svart pojke knivhuggen och fick sin penis avskuren, men han överlevde. Under de följande åren blev ytterligare två nioåriga pojkar, Wendell Hubbard och Luis Oritz, ihjälhuggna och fick sina penisar avskurna, vilket ledde till att mördaren kom att få öknamnet "Charlie Chop-Off" (ungf. Avhuggar-Charlie). Den 8 augusti 1973 mördades en åttaårig svart pojke vid namn Steven Cropper uppe på ett tak med en rakkniv, men han fick inte penis avskuren.

1974 arresterades en man vid namn Erno Soto efter att ha försökt röva bort en puertoricansk pojke, och han erkände så småningom mordet på Steven Cropper. Han hävdade emellertid aldrig att han var Charlie Chop-Off och det överlevande offret var inte helt säker på att det var Soto som hade attackerat honom. Soto hade varit intagen på mentalsjukhus flera gånger under åren och kan i själva verket ha varit inspärrad vid tiden för mordet på Cropper. Med tanke på Sotos historia av mental ohälsa, kunde ingen vara säker på att hans erkännande var äkta och det fanns inga andra bevis som knöt honom till något av morden, så han befanns till slut vara oskyldig p.g.a. mentalsjukdom och skickades till ett mentalsjukhus. Charlie Chop-Off-morden upphörde emellertid efter att Soto arresterades, så polisen har alltid haft honom som huvudmisstänkt.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-01 20:59:17

The Frankford Slasher
the-frankford-slasher.jpg

Mellan 1985 och 1990 skakades området Frankford i Philadelphia av en serie olösta mord. Det första offret upptäcktes den 8 augusti 1985 när kroppen av 52-åriga Helen Patent upptäcktes på en bangård. Hon hade huggits 19 gånger och våldtagits. Hon var naken från midjan och nedåt och hennes blus hade öppnats så att man såg hennes bara bröst. Fem månader senare hittades 68-åriga Anna Carroll ihjälhuggen i sin lägenhet. Liksom det första offret var hon naken från midjan och nedåt och hade öppen blus. Mördaren kom så småningom att kallas "The Frankford Slasher" och under de följande fyra åren tros han ha legat bakom morden på ytterligare sju kvinnor. Vissa av dessa offer sågs tillsammans med en oidentifierad, medelålders, vit man strax innan de dog.

När 46-åriga Carol Dowd hittades mördad bakom en fiskmarknad 1990, förhörde polisen en av de anställda, Leonard Christopger, som misstänkt. Så småningom fick han en livstidsdom för mordet på Dowd och anklagades även för att vara Frankford Slasher, men eftersom Christopher var svart, matchade han inte beskrivningen av den vite man som hade setts tillsammans med de andra offren. I själva verket mördade Frankford Slasher det förmodat sista offret - Michelle Denner - efter att Christopher redan satt i fängelse. Många tror fortfarande att Leonard Christopher inte mördade Carol Dowd och att han inte var Frankford Sharsher. I sådana fall går mördaren ännu fri.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav slackern » 2021-04-05 17:18:26

The Marfa Lights är ju lite mystiska sådär eller legendariska där folk vallfärdas till en liten håla i Texas för att titta.

Ranchers, Native Americans, high school sweethearts and famous meteorologists alike have reported seeing seemingly sourceless lights dance on the horizon southeast of town, an area that is nearly uninhabited and extremely difficult to traverse. The mystery lights are sometimes red, sometimes blue, sometimes white, and usually appear randomly throughout the night, no matter the season or the weather.


https://visitmarfa.com/marfa-lights/
slackern
 
Inlägg: 40983
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-06 20:45:22

10 Famous Cold Cases That Could Be Solved In 2021 skriven av Cheish Merrywether och publicerad på Listverse 16 mars 2021.

I slutet av 1970-talet inledde Golden State Killer en skräckturné som gjorde invånarna i Kalifornien livrädda. Denne seriemördare utförde åtminstone 12 mord och 120 bostadsinbrott - sedan försvann han utan ett spår. Fram till 2018 när Joseph James DeAngelo arresterades och identifierades som Golden State Killer.
DeAngelo åkte fast när hans fyrmänning laddade upp sin genetiska profil på 23andMe och polisen med hjälp av släktens DNA kunde stryka varenda släkting från listan över potentiella gärningsmän tills de kom fram till DeAngelo.
Nu när det är lagligt att söka igenom genetiska databaser för att få fast potentiella mördare, kan uppnådd rättvisa vara i sikte i flera olika fall.
Här är några fall som, med hjälp av amatörspanare och nya rön, skulle kunna lösas under 2021:

Zodiakmördaren
Zodiac-Killer.jpg

I december 2020 lyckades ett internationellt team bestående av tre kodknäckare äntligen dechiffrera ett budskap från Zodiakmördaren, som har gäckat FBI:s professionella krypteringsexperter i många decennier. Den oidentifierade seriemördaren tros ha dödat åtminstone fem personer i San Francisco Bay-området 1968 och 1969.

Det extremt komplexa chiffret postades på Youtube och lyder: "Jag hoppas att ni har jätteroligt när ni försöker få fast mig. Jag är inte rädd för gaskammaren, för jag kommer hamna i paradicet (sic) än fortare, för nu har jag tillräckligt med slavar som kan arbeta för mig."

Nu, med hjälp av samma metod som hjälpte till att få fast Golden State Killer, kan släkt-DNA komma till hjälp i identifieringen av Zodiakmördaren. För 50 år sedan skickade Zodiakmördaren ett brev till en advokat i San Francisco och lär ha slickat på frimärket, vilket innebär att uppdaterad DNA-teknik kan fungera som en vägbeskrivning direkt till mördaren. Man tror att han nu är i 85-årsåldern.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-06 20:54:16

Pojken i lådan
BoyInBoxPoster.jpg

Det tragiska mysteriet med Pojken i Lådan, också känd som "Amerikas okända barn," är fortfarande olöst, trots att det har gått mer än 60 år. Kroppen av en ung pojke (som tros ha varit mellan 3 och 7 år gammal) hittades i en park i området Fox Chase i Philadelphia, Pennsylvania, den 25 februari 1957.
Pojkens blåslagna, nakna kropp hade lindats in i en filt och slängts i en kartong som hade innehållit en babykorg. Hans oerhört magra kropp var täckt med operationsärr på hakan, i skrevet och på handlederna. Nästan en halv miljon flygblad med "Information önskas" skickades ut till hem i och runt Philadelphia. Polisen skapade också en ansiktsrekonstruktion utifrån pojkens lik, men fortfarande kunde ingen identifiera pojken.

Förhoppningsvis kan svaren på denna hjärtskärande gåta snart gå att lösa med hjälp av DNA-teknik. Pojken vilar nu på Ivy Hill Cemetery i Cedarbrook, Philadelphia.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-06 21:06:50

Delhpimorden
12579784-0-image-a-61_1555951816191.jpg

Den 13 februari 2017 var bästa vännerna Abigail Williams, 13, och Liberty German, 14, på en eftermiddagspromenad på Delphi Historic Trails i delstaten Indiana. När de sedan inte dök upp på platsen varifrån de skulle få skjuts hem, lät man efterlysa dem.
Tragiskt nog upptäcktes deras kroppar nästa dag vid Monon High Bridge. I Libertys mobil fann man en grynig video och man kunde även höra en mansröst som sade: "Killar...nedför kullen."

FBI avslöjade att den misstänkte mördaren tros vara en vit man som väger mellan 90 och 100 kilo och som är ungefär 170 cm lång. Han skall ha burit blå jeans, blå jacka eller rock, samt en huvtröja. Ingen har någonsin arresterats för morden.

Nyligen sattes två kriminalpoliser från Carrol County, två kriminalare från Indiana State, samt flera andra brottsbekämpare på att lösa fallet. Det finns förhoppningar om att flickornas sörjande familjer äntligen skall få de svar de har väntat på.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-06 21:21:46

Susan Powells försvinnande
(TRIGGERVARNING: DÖDA BARN)
ht_susanjoshboys_le_201103_1604421409589_hpEmbed_3x2_992.jpg

I december 2009 försvann tvåbarnsmamman Susan Powell under misstänkta omständigheter. Hennes make, Josh Powell, påstod att han hade bestämt sig för att åka och campa mitt i natten (det var även snöstorm, ö.a.) tillsammans med de unga sönerna Charlie och Braden men att Susan hade bestämt sig för att stanna hemma, då hon inte mådde bra.
Hon sågs aldrig till igen.
Senare upptäckte utredarna i West Valley City, Utah, att Susan hade lämnat ett handskrivet brev i ett kassaskåp på den bank där hon arbetade. I detaljer berättade hon hur Josh hade tagit ut en livförsäkring på henne i 1 miljon dollar. I brevet stod också: "Om jag dör, är det kanske ingen olycka."

Trots alla misstankar (bl.a. hade sonen Charlie sagt "mamma stannade kvar på platsen med kristallen," ö.a.), ställdes Josh aldrig inför rätta för sin hustrus försvinnande, eftersom det saknades fysiska bevis. 2012 begick han självmord och dödade även sina två söner i en explosion efter att ha hällt bensin i hela huset och tänt på. Enligt obduktionsrapporten skall Josh även ha attackerat 5-årige Braden och 7-årige Charlie med en yxa innan han kvävdes av gaserna.

Om du vill veta mer om detta otäcka och gripande fall, lyssna på podden Spöktimmen, där ett av avsnitten om ouppklarade mord tar upp fallet Susan Powell i detalj. Ö.a.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-06 21:31:38

Asha Degrees försvinnande
index.jpg

Den 14 februari 2000 försvann 9-åriga Asha Degree från sitt sovrum i Shelby, North Carolina, runt 02:30. I huset fanns hennes mor Iquilla, hennes far Harold och hennes äldre bror.
Man hittade inga tecken på att någon hade försökt bryta sig in och polisens hundar hittade inga spår att följa. Två separata ögonvittnen berättade att de hade sett Asha vandra längs Highway 18 (i motsatt riktning från hennes hem), men när de vände sig om för att se om hon var okej, hade hon redan försvunnit in i skogen. Andra tipsare sade sig ha sett Asha sätta sig i en grön Ford Thunderbird eiller Lincoln Mark IV i 70-talemodel under natten för försvinnandet.

I augusti 2001 hittade byggarbetare, 45 km norr om den plats där Asha senast sågs, en ryggsäck som tillhört Asha. Hennes mor sade: "Trots att det har gått 20 år, tror jag fortfarande att min dotter lever. Jag tror inte att hon är död. Och jag vet att någon vet något. Jag är inte så dum att jag tror att en 9-åring kan försvinna i tomma intet utan att någon vet något om det."

Nu letar FBI efter nya ledtrådar med hjälp av sitt Child Abduction Rapid Deployment Team, för att få fram fler ledtrådar och förhöra misstänkta.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-08 21:07:31

Angående Delphimorden (som jag råkade stava fel i rubriken), så sade mannen "Guys...down the hill", vilket väl i det här fallet snarast skall översättas med "kom igen, tjejer...ned för kullen. Efter detta skall man kunna höra ett skott avlossas. Flickorna kom ifrån en stad med bara ungefär 3000 invånare - alla känner alla. Uppenbarligen finns det en mördare bland dem.

Även detta fall tas upp i podden Spöktimmen.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-08 21:19:32

Somertonmannen
8226566_f520.jpg

Trots att det har gått över 70 år, är det fortfarande inte känt vem den välklädde mannen, som man hittade på Somerton Park beach i Adelaide i South Australia, var.

I december 1948, efter att man hade upptäckt hans kropp, visade en obduktion ingen säker dödsorsak, men man trodde att han sannolikt hade blivit förgiftad. Alla märken och liknande lappar i hans kläder hade avlägsnats. Senare hittade man på Adelaide centralstation en resväska som troddes ha tillhört den mystiske mannen, då den innehöll märkliga föremål, t.ex. en hammare och en sliten kökskniv.

En annan mystisk ledtråd är att polisen hittade en bit papper insydd i Somertonmannens byxor. På pappret stod tryckt: TAMAM SHUD. Detta är persiska, betyder ungefär "Det är avslutat" och är de sista orden i en samling persiska dikter som kallas Omar Khayyams Rubaiyat. Pg.a. denna översättning, trodde man att han hade begått självmord, men onlinedetektiver har avvisat denna teori.

Genom åren har över 200 personer hört av sig med potentiella ledtrådar i fallet, men inget har visat sig vara särskilt användbart.
(Jag har läst en del om det här fallet och man tror i dag att mannen var spion. Ö.a.)
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-08 21:35:14

Mordet på Missy Bevers
2CL26XKO3VDYC7MLCJWHKGTZEU.jpg

Den 18 april 2016 började 45-åriga trebarnsmamman Terri 'Missy' Bevers, från Red Oak i Texas, att förbereda sig för en tidig fitnesslektion 04:00. När hennes elever anlände till
Midlothian’s Creekside Church of Christ en timme senare, hittade de Missy svårt skadad, med en allvarlig huvudskada och flera sticksår i bröstet.
Missy dog strax efter att ambulanssjukvårdarna hade anlänt och en mordutredning tog genast vid. På övervakningsfilm såg man en oidentifierad gärningsperson promenera in genom byggnadens fotocellstyrda dörrar. Hen bar hjälm, handskar och knäskydd och hade en hammare i handen.

Missys make Brandon Bevers sade till polisen att han var lyckligt gift, men polisen lyckades få fram sms på Missys mobil som visade på att paret hade problem med både pengar och otrohet. Maken hade dock alibi, avskrevs från fallet och är inte längre misstänkt.

Polisen arbetar fortfarande med fallet och har utlovat en belöning på 10 000 dollar för alla former av information om fallet. Missys mördare är mellan 157 och 172 cm lång och haltar. Man vet inte vilket kön personen har.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-12 20:43:17

Brian Shaffers försvinnande
Brian_Shaffer_-_Missing_OSU_medical_student.jpg

27-årige Brian Shaffer, som studerade medicin vid Ohio State University, har varit försvunnen sedan 1 april 2006. Han sågs senast på övervakningskameror utanför Ugly Tuna Saloona på South Campus Gateway klockan 01:55, då han firade spring break. Vännerna som var med förlorade honom senare ur sikte och trodde att han hade gått därifrån, men ingen såg eller hörde av honom igen.

Hans bäste vän William "Clint" Florence var den siste som såg honom i livet. En twist i hela den mystiska historien är att Florences advokat tror att Shaffer fortfarande lever. Efter att hans bäste vän försvann, vägrade Florence två gånger att göra ett lögndetektortest.
Hans försvarsadvokat Neil Rosenberg skrev 2008 i ett mejl till en privatdetektiv: "Om Brian lever, vilket är vad jag har kommit att tro efter att ha pratat med polisen som har hand om fallet, är det Brian och inte Clint som orsakar sin familj sorg och smärta. Brian borde träda fram så att vi får ett slut på det här."

Fortfarande utlovas en belöning på 25 500 dollar för information som leder till att man hittar Shaffer.


There is still a $25,500 reward for information leading to Shaffer’s whereabouts.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-12 20:53:01

Mordet på JonBenet Ramsey
jonbenet-ramsey-1.jpg

Den 25 december 1996 mördades 6-åriga skönhetsdrottningen JonBenet Ramsey i sitt hem i Boulder, Colorado. Följande dag rapporterade hennes föräldrar - Patsy och John Ramsey - henne försvunnen.
Enligt Patsy Ramsey, upptäckte hon att dottern var försvunnen efter att ha hittat ett långt, handskrivet brev i köket på vilken någon krävde 118 000 dollar för att JonBenet skulle återföras i säkerhet. Åtta timmar senare, när John Ramsey gick för att leta i källaren, hittades JonBenets kropp.

2008 rentvådde Mary Lacy, advokat vid Boulder County District, hela familjen från att ha haft något med fallet att göra, efter undersökningar av DNA-bevis. Det DNA man hittade under JonBenets fingernaglar och i hennes trosor matchade ingen i familjen Ramsey.
JonBenets äldre halvbror (som var 20 vid tiden för mordet) har i media sagt:
"Jag tycker att det är väldigt viktigt att folk förstår att det är ett fall som går att lösa. Den allmänna uppfattningen är att det är ett olöst mord och att vi bara måste acceptera fakta, men det är inte sant."
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-12 21:02:24

Madeleine McCanns försvinnande
gettyimages-76791362-612x612.jpg

Den 3 maj 2007 försvann 3-åriga Madeleine "Maddie" McCann från sin säng i en hotellägenhet i Praia da Luz i Portugal, där familjen var på semester.
Maddie låg i lägenheten och sov tillsammans med sina yngre syskon (2-åriga tvillingar), medan föräldrarna åt middag på en restaurang 55 meter bort. Efter en och en halv timme, gick modern, Kate McCann, för att titta till barnen och upptäckte då att Maddie var försvunnen.

Maddie har sedan dess blivit den mest omskrivna försvunna personen i modern tid. Hennes föräldrar, Kate och Gerry McCann, har sagt till BBC att de skall göra "vad som än krävs, så länge det behövs" för att hitta sin dotter.

2020 identifierades en ny misstänkt i fallet - en tysk sexualförbrytare vid namn Christian Brueckner. Han sitter för tillfället i fängelse för våldtäkt på en 72-årig kvinna på samma semesterort som Maddie försvann ifrån.
Mark Hoffmann, en kriminolog bosatt i Tyskland, säger: "Han passar absolut in i profilen; han är en person som skulle kunna rova bort och/eller döda en liten flicka. Hans mobil spårades till brottsplatsen eller fanns åtminstone nära brottsplatsen den natt Maddie försvann."

När detta skrivs pågår utredningen fortfarande.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-12 21:26:35

Ett mysterium från Sydkorea. Fakta hämtade från Wikipedia.

Mysteriet med grodpojkarna
frog-feat.jpg.1200x1200.jpg

Grodpojkarna var en grupp på fem pojkar som försvann i Daegu i Sydkorea den 26 mars 1991.

Woo Cheol-won, Jo Ho-yeon, Kim Young-gyu, Park Chan-in och Kim Jong-sik, som var mellan nio och tretton år, försvann efter att ha varit ute och letat salamanderägg vid berget Waryong i de västliga utkanterna av Daegu under en ledig dag. Alla pojkarna bodde i samma distrikt och gick i samma skola. Från början var en sjätte pojke med, men han gick hem för att äta en sen frukost.
När de andra pojkarna inte kom hem igen, rapporterades de försvunna och fallet tog snart upp i rikstäckande media. President Roh Tae-woo lät skicka ut 300 000 poliser och militärer för att söka efter pojkarna och sökandet sändes live på TV. Pojkarnas respektive föräldrar tog ledigt från sina arbeten för att hjälpa till i sökandet. Man sökte runt berget Waryong 500 gånger.

I september 2002 var en man ute och plockade ekollon vid berget Waryong, då han hittade pojkarnas kroppar. Han ringde anonymt till polisen och rapporterade fyndet.
Först sade polisen att pojkarna hade dött av förfrysning, men pojkarnas föräldrar krävde att fallet skulle utredas ordentligt. De menade att pojkarna inte bara kunde ha gått vilse och frusit ihjäl, eftersom fallet var så underligt. Pojkarnas kläder hittades hopknutna och kropparna hittades alldeles i närheten av den hemby de kände utan och innan.
Obducenter upptäckte att tre av barnen hade fått skallskador orsakade av ett trubbigt föremål, kanske ett metallverktyg. Det verkade, sade polisen, som om "någon hade slagit ihjäl pojkarna i ett raseriutbrott."
2006 lade man ned utredningen, eftersom man inte kom längre, men 2015 tog man i Sydkorea bort preskriptionstiden för mord.
I Sydkorea har flera sånger skrivits om grodpojkarna och det finns även två filmer om fallet.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-13 20:37:23

UPPDATERINGAR!

Tre av de oidentifierade personer jag har skrivit om, har blivit identifierade så sent som i år!
Det s.k. Sumter County Mystery Couple eller Sumter County Does var en man och en kvinna som hittades mördade i Sumter County, South Carolina, 8 augusti 1976. Tack vare DNA Doe Project har de nu ansikten och namn. Mannen hette James Freund och föddes 1946 i Pennsylvania. Kvinnan hette Pamela Buckley och föddes 1951 i Minnesota. Tyvärr vet man fortfarande inte vem som mördade dem.
1611860083190.jpeg


Beth Doe var en kvinna som hittades mördad och styckad i resväskor under en bro i White Haven, Pennsylvania i december 1976. Hon hade blivit våldtagen och skjuten och hennes ofödda dotter hade skurits ut ur hennes livmoder.

För bara ett par veckor sedan lyckades man äntligen identifiera Beth Doe. Hon hette Evelyn Colon (utt. ka-LOUN) och var 15 år när hon dog. I dag tror man att det var hennes pojkvän, då 19-åriga Luis Sierra, som mördade henne och deras ofödda barn. Han är nu 63 år och har arresterats.
Evelyn, som hade puertoricanskt ursprung, bodde tillsammans med Luis i Jersey City. Strax före sitt försvinnande hade Evelyn ringt till sin mor, sagt att hon kände sig sjuk och frågat om modern kunde komma över med lite soppa. När modern kom fram, var ingen hemma och grannarna sade att paret hade flyttat. Senare fick Evelyns familj ett brev från Luis Sierra i vilket han skrev att de hade fått en son och att de bodde i Connecticut. Allt var bra, skrev han. Familjen efterlyste inte dottern som försvunnen, utan antog att hon frivilligt hade brutit kontakten med dem. :roll:
https _cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_210403143250-evelyn-colon-beth-doe-found.jpg
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-13 20:57:38

Eklutna Annie
images.jpg

Man vet hur hon dog - hon blev knivmördad - och man vet att hon var ett av seriemördaren Robert Hansens offer. Troligen mördades hon i slutet av 1979 och hon hittades i närheten av Eklutna, ett samhälle utanför Anchorage, Alaska, där nästan alla tillhör ursprungsbefolkningen. Eklutna Annie tros emellertid ha haft europeiskt eller kanske blandat ursprung. Troligen var hon rågblond eller mörkblond. Hon var klädd i läderjacka, ärmlös skjorta, blåjeans och knähöga stövlar. Hon bar flera olika smycken, bl.a. ett armband med turkos, och hade en ask tändstickor i ena fickan.
Mördaren Robert Hansen (som dog i fängelse 2014) minns inte vem hon var, men tror att hon var "prostituerad eller bardansös" och att hon kom från ön Kodiak.

Eklutna Annie vilar på en kyrkogård i Anchorage. På hennes grav står bara "Jane Does/Died 1980."
Vem var hon? Varifrån kom hon? Någonstans måste det väl finnas någon som saknar henne?
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-15 20:47:30

Fler mysterier som kanske snart kan lösas. Detta är en översättning av valda delar av Top 10 Mysteries That Need To Be Solved In 2021, skriven av "Estelle" och publicerad på Listverse 14 april 2021.

Attacken på Brayman Road
index.jpg

22 augusti 1988 var en socialarbetare kallad "Carol" på väg till sitt arbete på en psykiatrisk klinik i Putnam, Connecticut. När hon körde längs Brayman Hollow Road, började föraren till en svart pickup framför henne att uppföra sig underligt. Han tvärbromsade efter att ha ökat farten och kört över mittlinjen, varpå han nästan skrapade sidorna på fordon i den andra filen. Carol höll sig bakom pickupen, på säkert avstånd, men ingen hade kunnat förutse den fasa som skulle följa.

Föraren till pickupen stannade plötsligt mitt på vägen, drog fram en pistol och gick mot Carols fordon (hon hade också stannat). Han stannade tre meter framför Carol och sköt henne i ansiktet. Sedan sprang han tillbaka till sin bil och körde iväg. Carol var nu halvt medvetslös och halvt förlamad. Några minuter gick utan att någon lade märke till Carol som låg till synes livlös bakom ratten. En lastbil passerade förbi och föraren reagerade på att Carol hade parkerat sin bil i en underlig vinkel, varpå han omedelbart ringde polis och ambulans.

Läkarna kämpade för att rädda Carols liv efter att hon anlände till sjukhuset. Hennes halspulsåder var av och hennes ansikte sönderskjutet. Mirakulöst nog överlevde hon och återhämtade sig fysiskt väl från traumat. Man lyckades emellertid aldrig hitta gärningsmannen, trots att det senare kom flera rapporter om en förare i en svart pickup som trakasserade förare på Brayman Hollow Road. Vittnen rapporterade att föraren var en vit man med lockigt, brunt hår och av medellängd. I dag skulle han vara medelålders.
(Om hans pickup står det att den var "a step-side with flared fenders." Jag kan inget om bilar, så någon bilkunnig får gärna upplysa mig om vad det betyder. Ö.a.)
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-04-15 21:03:04

Alessia och Livia Schepps försvinnande
561e4a62-04bb-455e-b691-bb1db77adf98.jpg

Fredagen den 28 januari 2011 hämtades tvillingarna Alessia och Livia Schepp från sitt hem i St. Suplice i Schweiz av sin far, Mathias. Följande dag skickade hann ett meddelande till sin exfru tillika tvillingarnas mor, Irina, och skrev att han skulle komma hem med tvillingarna måndagen den 31 januari. I stället tog han med dem över gränsen till Frankrike, varifrån Mathias skickade ett vykort till Irina. Mathias sågs av flera personer och syns på flera övervakningsfilmer fram till den 3 februari 2011, då han kastade sig framför ett tåg i Italien. Sista gången någon såg tvillingarna var emellertid den 31 januari, när Mathias tog med dem på en färja från franska fastlandet till Korsika.

I ett brev skrivet av Mathias, daterat 3 februari 2011, skriver han att han har mördat Alessia och Livia och att "de slapp lida." Polisen upptäckte att Mathias hade sökt på ämnena självmord, gift och vapen innan han gjorde färjeresan, så de fruktade att tvillingarna verkligen var döda. Man har emellertid aldrig funnit några kvarlevor och vad som hände med flickorna är fortfarande ett mysterium.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 21349
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Återgå till Intressanta intressenLogga in