Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-02-09 22:35:10

Den sista berättelsen på listan är så rörig, så jag slutar här. Hoppas ni tyckte det var intressant!
Kahlokatt
 
Inlägg: 20268
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-02-11 21:59:40

Kan det ha varit så här det gick till?

Översättning av listan Top 10 Strangest Theories About Mysterious Occurrences skriven av Louisa Naruskiewicz och publicerad på Listverse 10 februari 2021.

Kathleen Peterson dödades av en uggla
10-owl.jpg

Den 9 december 2001 ringde författaren Michael Peterson nödnumret för att rapportera att han hade hittat sin hustru Kathleen medvetslös nedanför trappan i deras stora hus runt 02:40. Kathleen var död när räddningspersonal anlände och en obduktion skulle senare visa att hon hade dött av blodförlust ungefär två timmar efter fallet. Hon hade även skador i bakhuvudet som tydde på att någon hade slagit henne med ett trubbigt föremål, och coronern kom fram till att Kathleen inte hade dött i fallet, utan kunde ha blivit slagen. Hon hade även alkohol i blodet. Polisen vände misstankarna mot hennes make, som de trodde hade attackerat henne med en eldgaffel.

Men det fanns en annan möjlig mördare: en uggla. Man hittade flera mikroskopiska ugglefjädrar i Kathleens hår. I rätten backade tre experter möjligheten att en uggla kunde ha attackerat henne och orsakat ett dödligt fall ned för trappan. De kom också fram till att såren i hennes skalp kunde ha orsakats av uggleklor. Tallbarr och klumpar av hennes eget hår hittades i Kathleens händer, vilket också pekar på att ugglan kan ha trasslat in sig. Om det verkligen var ugglan som var den skyldiga, kom den undan med det, eftersom Michael Peterson satt åtta år i fängelse för hustruns död.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20268
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-02-11 22:11:37

Incidenten i Dyatlovpasset orsakades av ett sovjetiskt vapenprov
6a-nuclear-explosion-456613403.jpg

I januari 1959 bestämde sig tio högskolestudenter för att vandra i Uralbergen i Sovjetunionen. En medlem, Jurij Judin, hoppade av ganska tidigt eftersom han hade ont i en höft. Teamet skulle återvända den 12 februari. Den 20:e började en sökexpedition bestående av deras klasskamrater och lärare leta efter dem. Sex dagar senare, hittade sökteamet en lägerplats med nio uppsättningar fotavtryck och två kroppar i närheten under en tall. De fortsatte och hittade ytterligare tre kroppar i snön. Först i maj hittade man de sista fyra vandrarna på botten av en ravin. Bevisen på platsen var underliga från första början. Tre kroppar uppvisade huvud- och bröstskador av den typ som man får av en mycket stark kraft, tex. vid en bilolycka. En av dem saknade tungan. Tältet var uppslitet inifrån. Flera av vandrarna hade bara underkläder på sig.

De sovjetiska myndigheterna undersökte det hela och kom fram till att sex hade dött av förfrysning och tre av trauma. De håller än i dag fast vid att alla vandrarna dog i en lavin, men deras hastiga undansmusslande av fallet har gjort folk misstänksamma och lett till alternativa teorier. Jurij Judin sade att han trodde att en explosion, kanske från ett vapenprov, hade ägt rum, och att den sovjetiska militären hade tystat ned det hela. Märkliga orange ljusklot hade setts av andra vandrare i närheten vid tiden för incidenten och vissa tror att det kan ha varit någon sorts bomb. Man upptäckte spår av radioaktiv strålning på lägerplatsen och även en bit tyg från en militärjacka. Föräldrarna till expeditionsledaren Igor Dyatlov trodde också att militären på något sätt hade mörkat studenternas död.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20268
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-02-11 22:25:54

Rey Rivera kastades från en helikopter
7a-british-police-helicopter-94022985.jpg

Den 24 maj 2006 hittades 32-årige ekonomiskribenten Rey Rivera död i konferensrummet på Belvedere Hotel i Baltimore, Maryland. Han hade senast setts åtta dagar tidigare när en husgäst såg Rivers ta emot ett telefonsamtal och sedan springa frenetiskt från sitt hus.
Brottsplatsen gjorde snabbt myndigheterna förbryllade. I taket ovanför Rivers kropp fanns ett litet hål som antydde att han hade ramlat igenom nästan vertikalt, men det fanns ingestans varifrån han kunde ha hoppat. Trots att han hade svåra skador på kroppen, hittades Riveras glasögon och mobil oskadda bredvid honom. När hans hus genomsöktes, hittade man en bisarr lapp fasttejpad på baksidan av hans dator, med citat från Frimurarnas texter, listor på filmtitlar och namn på kändisar i Hollywood.

Vid tiden för hans död, verkade Rivera vara lyckligt gift och på väg att uppfylla sina drömmar om att skriva för filmen. En av de mest intressanta teorierna är att Rivera slängdes genom hotelltaket från en helikopter, hanske för att han försökte "snygga till" sin barndomsvän, Porter Stansberry, profil. Stansberry undersöktes för ekobrottslighet vid tiden för Riveras död och hade förbjudit sina anställda att uttala sig under utredningen. Utredarna har ifrågasatt teorin om helikoptern eftersom man inte hörde några främmande ljud vid tillfället, platsen var för lågt belägen för att en helikopter skulle kunna flyga där och den närbelägna hamnen skulle ha varit en bättre plats om man ville göra sig av med en kropp. Däremot stödde en tidigare hotellanställd teorin och sade att helikoptrar brukade flyga lågt över hotellet, trots att det egentligen var emot flygreglerna.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20268
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-02-11 22:39:39

"Oakville Blobs" var förångade maneter
featured-jellyfish-lake-472667782.jpg

1997 chockades invånarna i Oakville i delstaten Washington av underligt gelatinliknande material som föll från skyn. Den genomskinliga gelén, som kom att kallas "Oakville blobs", föll i pyttesmål droppar ungefär hälften så stora som riskorn, under en period av tre veckor och gav både människor och djur sjukdomssymptom som påminde om influensa. En undersökning av lokala vetenskapsmän hittade mänskliga vita blodkroppar i materialet, vilket ledde till teorin att blobbarna åtminstone tidigare hade varit levande materia. Invånarna spekulerade i huruvida det kunde vara toalettinnehåll som dumpats från förbipasserande flygplan, vilket kunde förklara varför det gjorde folk sjuka, men flygbolagen avfärdade snabbt detta eftersom avföring från flygplan alltid färgas blå. Andra trodde att det kunde vara ett märkligt vetenskapsexperiment som utfördes på stadens invånare.

Men den mest intressanta teorin är också den mest fantasifulla. Vissa människor påpekade att blobbarna påminde om maneter och framhöll teorin att blobbarna på något sätt kunde vara släkt med dessa varelser. Möjliga militära bombningar av en närbelägen sjö kunde ha kastat upp bitar av maneter i luften och fått dem att blandas med regnmoln. Staden föll för denna teori och säljer nu "manetdrinkar" med vodka och gelatin i stadens bar.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20268
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-02-15 21:49:39

Barnen Sodder kidnappades av fascister
Sodder-Children.jpg

(Nu blir det lite repetition...Ö.a.)
På julafton 1945 bröt en häftig brand ut i familjen Sodders hem. George och Jeannie Sodder var immigranter från Italien och bodde med sina tio barn i Fayetteville, West Virginia, ett område med många andra italienska familjer.
Vid 00:30 svarade Jeannie på ett telefonsamtal från en kvinna som hävdade att hon hade ringt fel. Runt 01:00 hörde hon hur ett föremål träffade taket och rullade en bit, men hon somnade om igen. En halvtimme senare, vaknade hon upp i ett rökfyllt hus. Jeannie, George och fyra av barnen lyckades fly (en son gjorde militärtjänst och var alltså inte hemma, ö.a.). Man försökte ringa till brandkåren flera gånger, men samtalen gick inte fram. Georges stege var försvunnen. Han försökte köra fram sin lastbil så att han kunde klättra från den upp till andra våningen, men den ville inte starta. Brandkåren svarade inte förrän efter flera timmar, och då var huset helt nedbrunnet. Elden sades bero på en elolycka.

George och Jeannie trodde inte att deras fem saknade barn dog i eldsvådan, eftersom man aldrig hittade några skelett eller andra kvarlevor. Familjen Sodder satte upp en anslagstavla med bilder på barnen och fortsatte att leta efter dem under resten av sina liv. Det kom flera uppgifter från lokalinvånare om att de hade sett barnen Sodder under åren efter branden, och 1968 fick familjen ett brev som påstods komma från en överlevande son. Det innehöll ett foto av en ung man som var mycket lik honom, men ledtråden ledde ingenstans.
Många privatspanare har kommit att tro att barnen kidnappades i en hämndaktion. George Sodder var känd för att han öppet uttryckte sitt hat mot den italienske diktatorn Benito Mussolini, vilket gjorde vissa av grannarna upprörda. Två månader före branden hade en kringresande affärsman grälat med George och sagt "ditt hus kommer att gå upp i rök och dina barn kommer att förgöras!" eftersom George var emot Mussolini. En privatspanare upptäckte att den hotfulle affärsmannen hade suttit i juryn som kom fram till att eldsvådan var en olyckshändelse, vilket gör det ännu mer osannolikt att det hela var en olycklig slump.
Om barnen kidnappades, kanske de valde att inte höra av sig, av rädsla för att resten av familjen skulle råka illa ut.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20268
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-02-15 22:07:30

Elisa Lam lekte en dödlig lek
c080fa6a757805139fbc0c7ecf611d79.jpg

Kanadensiska collegestudenten Elisa Lam checkade in på Cecil Hotel i Los Angeles den 28 januari 2013. Först delade hon ett rum med några flickor hon inte kände, men bytte rum efter att de andra flickorna klagade på att hon uppförde sig underligt. Själva hotellet har haft ett kusligt rykte i flera decennier som platsen för flera självmord och kopplingar till flera mord.
Men Lams fall är ett av de mest bisarra. Lams familj bad polisen att söka efter henne efter att hon inte hade hört av sig under resan. Polisen släppte underliga bilder på Elisa som smyger in och ut ur en hiss i hotellet strax innan hon försvann. Lam verkar gömma sig från någon i korridoren, eller så kanske hon upplever någon sorts mentalt kristillstånd. Senare upptäcktes det att hon behandlades för bipolaritet, men hon hade hållt sin sjukdom i schack under flera år.
Den 21 februari hittade man Lams kropp i en vattentank på hotellets tak. Dödsorsaken ansångs vara drunkning av misstag. Frågor upp stod genast om hur hon lyckades ta sig upp på taket, dit ingången var låst, och hur hon lyckades lyfta tillbaka det tunga locket till vattentanken från insidan.
Den vanligast förekommande teorin om hur Lam dog, är att hon plötsligt hade börjat må väldigt dåligt psykiskt, men en butiksanställd som såg henne samma dag som försvinnandet, sade att Lam verkade glad och avslappnad och köpte souvenirer åt sin familj.
Men den konstigaste teorin handlar om det övernaturliga. Lams märkliga beteende i hissen har fått vissa att tro att Lam lekte en koreansk hisslek. Denna vandringssägen, som påminner om spegelleken "Svarta Madame", går bl.a. ut på att trycka på hissknappar i en viss ordning för att ta sig till en annan dimension.
Sanningen om Lams död är fortfarande ett mysterium.

P.S. Om du vill veta mer om den koreanska hissleken och liknande, lyssna på podden Spöktimmen som har flera avsnitt om "dödliga lekar". Men, som man säger, don't try this at home. Ö.a.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20268
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-02-15 22:19:04

Oljuden i Havanna var ett soniskt vapen
164544192.jpg

2016 började diplomater på Kuba att drabbas av en underlig sjukdom. Dussintals amerikaner och kanadensare rapporterade att de hörde ett underligt ljud som varade mellan 20 sekunder och en minut. Vissa upplevde ett tryck i öronen samtidigt som de hörde oljudet. Under en tvåårsperiod rapporterade flera i personalen att de hade drabbats av hörselbortfall, illamående och minnesförlust kopplat till ljuden. I september 2017 tog USA:s regering hem all icke-nödvändig personal och avrådde från resor till Kuba. 2018 upptäckte Kanadas regering att deras personal hade drabbats av hjärnskador och hämtade hem dem.
USA:s regering hävdade att Kuba var ansvarigt för det inträffade. Experter har spekulerat i huruvida Kuba eller en tredje part kan ha testat ett soniskt vapen. Ackustiska eller soniska vapen har varit i utvecklingsstadiet sedan åtminstone 1990-talet och vissa sorter har använts runtom i världen för att skingra folkmassor och demonstranter. De långsiktiga effekterna av denna sorts apparatur känner man fortfarande inte till. Tusentals kubanska forskare och myndighetspersoner undersökte fallet vid tidpunkten då det inträffade och förnekade att det hade någonting att göra med en potentiell attack, men många människor låter sig inte övertygas.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20268
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-02-15 22:35:13

Gloria Ramirez råkade skapa en dödlig kemikalie
feature-aa-toxic-chemical-476355789.jpg

I februari 1994 togs 31-åriga Gloria Ramirez in akut på Riverside General Hospital med skyhögt blodtryck och andningssvårigheter. Hon gavs lugnande och defibrillerades av läkarna, som upptäckte att hennes kropp var täckt av någon sorts oljig film. Sjukhuspersonalen lade också märke till att hon hade en märkligt fruktig, vitlöksstinkande andedräkt och att det flöt någon sorts partiklar i hennes blod. Sjuksköterskan som tog blodprovet, svimmade strax efteråt, och snart började även andra i rummet att svimma. Tjugotre personer kom att uppge olika symptom. Sjukhuset evakuerades på all personal förutom de som skulle hjälpa Ramirez, men hon dog 45 minuter efter att hon hade anlänt till sjukhuset, av komplikationer p.g.a. cancer.

En första utredning utförd av California Department of Health and Human Services kom fram till att sjukhuspersonalens märkliga symptom berodde på masshysteri, vilket de drabbade i personalen häftigt tillbakavisade. De allvarligast drabbade fick sjukhusvård i två veckor. En andra utredning, utförd av Livermore National Laboratory, kom fram till en annan slutsats. De trodde att Ramirez i hemmet hade använt en kemikalie som kallas dimetylsvaveloxidgel (tror jag...ö.a.) för att behandla sin smärta. Detta ämne luktar vitlök och ger en oljeaktig hinna. När syre tillsattes, kan det ha förvandlats till dimetylsulfon och format kristallerna i Ramirez' blod. Sedan, med hjälp av elchocker från defibrillatorn, kan det ha blivit dimetylsulfat, en giftig kemikalie som kan ha förgiftat sjukhuspersonalen.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20268
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-02-18 14:07:55

Overtoun Bridge luktar underligt
(VARNING! LÄS INTE OM DU ÄR KÄNSLIG FÖR BERÄTTELSER OM DJUR OCH BARN SOM DÖR!)
Overtoun-Bridge.jpg

En relativt intetsägande bro i Skottland hyser en mörk hemlighet som har hemsökt staden Glasgow i många år. Overtoun Bridge är känt som en plats där hundar hoppar mot sin död, chockar lokalbefolkningen och väcker uppmärksamhet i internationell media. Så många som 600 hundar kan ha dött på detta vis, vilket har givit upphov till teorier om att det kan ha en övernaturlig orsak. 1994 kastade en man sin egen son från bron, i tron att pojken var djävulens barn, vilket spädde på brons mörka rykte. Vetenskapsmäns undersökningar har emellertid resulterat i en annan teori. Den starka lukten av mink-mysk kan vara för frestande för djur att motstå. Denna jaktinstinkt skulle, kombinerat med brons form och den omgivande växtligheten, som ger en viss illusion om platt mark, kunna lura djuren att tro att det inte finns något stup. Bon tillhörande mindre djur, t.ex. minkar, har dessutom hittats nära bron, vilket också bidrar till teorin. Vilken den sanna orsaken än är, finns det nu varningsskyltar på Ouvertoun Bridge, där det står att alla djur som promenerar över bron måste vara kopplade.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20268
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav Kahlokatt » 2021-02-18 14:34:50

Rodney Marks mördades av en kollega
9-east-antarctica.jpg

Om det är något ställe man inte vill bli svårt sjuk eller skadad på, så är det Sydpolens ödsliga tundra. Rodney Marks var en 32-årig astrofysiker som forskade åt Chicagos universitet. Han och hans flickvän tillbringade båda vintern på Amundsen-Scott South Pole Station med 48 kollegor. Den 11 maj 2000 besökte Marks stationens läkare tre gånger för att han inte mådde bra, och de försökte be om medicinsk rådgivning via satellit, men följande dag dog Marks. Det tog ett halvår innan man kunde transportera iväg kroppen för obduktion, då det visade sig att Marks hade dött av mentolförgiftning (!). Det uppkom genast spekulationer om huruvida Marks hade druckit mentol avsiktligt, kanske p.g.a. depression i den öde polarmiljön. Men Marks var förlovad, tycktes trivas med sitt jobb och hade dussintals personer att umgås med. Dessutom hade han sökt vård omedelbart, vilket gör att självmord verkar ännu mer osannolikt.
Det finns de som tror att han kan ha råkat förgifta sig själv genom att försöka bränna egen alkohol, men den teorin är föga trolig, eftersom stationen hade en välfylld bar. Den enda möjliga teorin, menar de flesta, är mord, och till skillnad från vid de flesta mordfall, har det här ett väldigt specifikt antal misstänkta. Men den unika miljön innebär också att USA, Nya Zeeland och Australien har gemensam jurisdiktion, vilket har hindrat alla viktiga undersökningar. Antarktis enda mordgåta är fortfarande olöst.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Kahlokatt
 
Inlägg: 20268
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Riktigt konstiga historier (mysterier, etc.)

Inläggav slackern » 2021-02-18 16:33:14

Kahlokatt skrev:Rodney Marks mördades av en kollega


Vad lustigt jag rubriken om en artikel om det där fallet nyligen.
slackern
 
Inlägg: 37150
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Återgå till Intressanta intressenLogga in