Rekommendera Sjukhus?

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Rekommendera Sjukhus?

Inläggav kamin » 2020-08-31 19:27:50

Hej. Jag avbokade senaste besöket som jag skulle ha för en läkarkontroll eftersom "doktorn" som jag pratade med sist sa till mig att jag inte behövde hälften av sakerna jag var intresserad av att kolla(till och med när jag sa att jag kunde betala från egen ficka). Som till exempel Datortomografi(många sjukhus har inte ens dessa apparater), mer avancerad blood-kontroll, nån typ av hudkontroll, etc. etc.. Med andra ord en större Hälsokontroll om att allt stämmer(iaf fysiskt). Och sista doktorn som jag hade, hans svenska var så usel att jag kunde med ansträngning förstå lite mer än hälfen det han pratade om. Jag har också flera gånger om ringt 1177 och det låter mest som att de sitter och läser från hemsidan och vet noll om hur man upptäcker sjukdomar på egen hand.

Så det jag undrar är om någon kan rekommendera Sjukhus någonstans i stockholm som har lite större koll och kan boka in mig på det jag själv intresserad att kolla noga på. Ni kan ge namn på flera stycken om ni vet. Jag förstår att det är COVID-19 tider just nu. Men jag kan boka in mig sen när saker och ting har lugnat ner sig i framtiden.
kamin
Ny medlem
 
Inlägg: 3
Anslöt: 2012-02-09

Rekommendera Sjukhus?

Inläggav Zia1985 » 2020-08-31 19:56:51

Tycker det är svårt med vårdcentraler. Aldrig varit nöjd under mina 13 år i Sverige.
Nu står jag i kö till Sophiahemmets vårdcentral men det är ett och ett halvt års väntelista, bara för att få skriva sig där.

Om inte pengar är ett problem (tänkte mest då du sa att du erbjudit dig att betala ur egen ficka) så är väl möjligheterna oändliga att få den vård du vill ha? Finns privata företag som gör grundliga blodanalyser. Någon här inne på forumet, som bor i Sverige, gick till privatläkare i Oslo, Norge, dom var tydligen mycket grundligare än hon upplevde den svenska sjukvården.
Skaffar du privat sjukvårdsförsäkring så blir det lättare att få specialistvård, tror dom är mer grundliga då också.

Eftersom resurserna är begränsade så gör man ju inga onödiga undersökningar på människor om det inte finns några pre-diagnostiska indikationer på att något fel föreligger.
Det kommer alltså inte spela någon roll om jag skulle vilja genomgå datortomografi eller ta alla blodprover som görs i vården bara för att få koll och känna mig trygg i att något jag inte kan se eller känner av ännu inte finns i mig, oberoende vilken vårdinrättning du söker dig till så kommer det inte ske, så länge det är skattefinansierat.
Zia1985
 
Inlägg: 1045
Anslöt: 2019-10-20
Ort: Stockholm

Rekommendera Sjukhus?

Inläggav Marjatta » 2020-08-31 21:14:33

Zia1985 skrev:Det kommer alltså inte spela någon roll om jag skulle vilja genomgå datortomografi eller ta alla blodprover som görs i vården bara för att få koll och känna mig trygg i att något jag inte kan se eller känner av ännu inte finns i mig, oberoende vilken vårdinrättning du söker dig till så kommer det inte ske, så länge det är skattefinansierat.


Det handlar inte bara om ekonomi. Lite udda provsvar när man inte har några sjukdomssymtom går inte att gå vidare med. Som jag, jag har något för höga leverprover. Ingen vet varför. Om du testar 50 saker kommer förmodligen något av proverna sticka ut, utan att man vet varför. Sätta igång någon stor utredningsapparat? Varför, när du troligen kan gå genom hela livet med lite höga levervärden (eller vad det nu är) utan att det ger minsta problem eller symtom?
Marjatta
 
Inlägg: 2305
Anslöt: 2020-02-15

Återgå till Aspergare och vårdenLogga in