Parti som stöttar funktionsnedsatta och sjuka?

Om livet i relation till sig själv och samhällets förväntningar.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Parti som stöttar funktionsnedsatta och sjuka?

Inläggav alpacka » 2018-08-31 15:03:12

Jag är inte så insatt i politiken men har gjort Valkompassen, funderar nu på att rösta på sossarna då mitt resultat hamnade på dom.

Men, vet ni något annat parti som är ännu schysstare mot funktionsnedsatta, inte är emot sjukpension/ersättning och vill ta bort tidsgränsen, inte emot LSS och såna saker? Snarare nåt parti som vill höja livsstandarden för sjukskrivna med diagnoser.

Tacksam för svar!
alpacka
 
Inlägg: 38
Anslöt: 2017-03-23

Parti som stöttar funktionsnedsatta och sjuka?

Inläggav ankhh » 2018-08-31 15:07:20

Det enda av de stora är väl Vänsterpartiet - och de är, vad jag har sett, också de enda som har protesterat mot de indragna sjukpenningar och obeviljade sjukersättningsansökningar som blivit följden av regeringens mål för sjukdagar.

Edit - här är tidningen Arbetets valfråga just om ersättning till sjuka (sjukpenning): https://arbetet.se/2018/08/23/valfragan ... rbetslosa/

Någonstans såg jag en genomgång av partiernas funktionshinderpolitik också...
ankhh
 
Inlägg: 2130
Anslöt: 2016-06-27

Parti som stöttar funktionsnedsatta och sjuka?

Inläggav Julianus » 2018-08-31 18:22:41

Jag vet inte om man ska rösta i år, för det känns som att mycket inte händer och det blir bara sämre i samhället. Däremot har jag haft ett trevligt samtal med en politiker från Liberalerna i hemkommunen idag. Hon sitter i socialnämnden och som kommuninvånare var jag väldigt bekymrad över hur LSS försämras och att kommuner runtom i landet kringgår LSS genom att hitta kryphål som anledning till allt fler avslag på LSS insatser trots att det är en rättighetslag.

Politikern skulle ta upp mina frågor om LSS på nästa nämnde möte. Efter det fick jag en uppföljning via mail, vilket är riktigt bra :)

Har också pratat med avdelningschefen i socialnämnden (nu är hon socialdirektör) och vi hade ett intressant samtal om LSS, om mina erfarenheter och hur hemkommunen har hanterat. Det här var dock 4 år sen innan valet.

Men vi får se om man går och röstar eller inte.
Julianus
 
Inlägg: 5893
Anslöt: 2013-11-03
Ort: Recóncavo Baiano

Återgå till Att leva som AspergareLogga in