Om Gaza (Palestina)

Tipsa om nyheter, böcker, filmer, hemsidor o.s.v. här.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Om Gaza (Palestina)

Inläggav Parvlon » 2012-11-21 20:35:04Moderator: Ändrade rubriken något.
Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14824
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Gaza

Inläggav arbogaerik » 2012-11-26 22:12:28

-Japp, hur dessa människor blivit behandlade sedan 30-talet har jag länge förgrämats över.
Alltså hur nästan hela omvärlden med 2:a världskrigetsfasor ej så avlägset i åtanke kan låta
liknande hända igen, speciellt med dagens media tillgängligt för alla med dator. 1,7 milj i öppet koncentrationsläger.

Då liksom nu stod omvärldens politiker o bara titta på.
:(

Har följ med sedan 2006 lite extra vad gäller utrikespolitik, speciellt upplysande har det varit
då man med egna källkritiska ögon, via den "nya" median kunnat konstatera på hur många områden man i flera decennier blivit undanhållen och förljugen vad som verkligen händer.
Gäller förresten inte bara utrikespolitik.
arbogaerik
 
Inlägg: 335
Anslöt: 2012-11-23

Gaza

Inläggav arbogaerik » 2012-11-29 3:28:57

-Ja och sen får vi väl se vad vår ryggradslösa regering beslutar i morgon inför FN:s omröstning, ska detta folk äntligen få lite internationell status.
Inte som det lät på alliansen i dagens riksdagsdebatt, patetiskt att höra dem repetera färglösa plattityder alá USA/UK.

Har vi inga fornastora statsmän längre?
arbogaerik
 
Inlägg: 335
Anslöt: 2012-11-23

Gaza

Inläggav Zombie » 2012-11-29 14:51:14

Ja, Israel borde veta bättre än att gaza ihjäl folk och borde faktiskt också genom egna erfarenheter ha lärt sig att skilja på folk och regim och att se även utrikes orsaker till en osympatisk regim. Men deras vänner i väst hjälper dem ju att inte lära sig och har så gjort sedan staten bildades. Det är inte något omtänksamt sätt att hantera skulden från före 1945. Och FN är en fars i sammanhanget, vare sig nu Palestina får observatörsstatus eller ej.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Gaza

Inläggav Aklaim » 2012-11-29 17:55:07

spelar väll ingen roll va alla andra länder i FN vill, usa kommar ju bara lägga ett veto emot det o sen va den frågan avklarad
Aklaim
 
Inlägg: 276
Anslöt: 2011-11-24
Ort: ett par mil från örebro eller ett par mil ifrån kiruna

Gaza

Inläggav arbogaerik » 2012-11-29 22:40:36

Aklaim skrev:spelar väll ingen roll va alla andra länder i FN vill, usa kommar ju bara lägga ett veto emot det o sen va den frågan avklarad


Nej, det här är ingen omröstning i Säkerhetsrådet utan i Generalförsamlingen, där har inga länder vetorätt.
arbogaerik
 
Inlägg: 335
Anslöt: 2012-11-23

Gaza

Inläggav Archpsyche » 2012-11-29 23:23:00

Det är hög tid att vi sluter upp bakom Israel, Mellanösterns enda demokrati, och ger dem stöd i sin kamp emot terroristerna!
Archpsyche
 
Inlägg: 492
Anslöt: 2012-10-07

Gaza

Inläggav Zombie » 2012-11-29 23:36:35

... precis som vi borde ha gjort bakom Sydafrika, sydsahariska Afrikas mer eller mindre enda demokrati? :wink: De för(de) väldigt likartad politik. Så länge apartheidregimen varade idkade de mycket riktigt också säkerhetspolitiskt och militärt samarbete, vad jag vill minnas.

Och då hade ändå de vita bott i södra Afrika några hundra år längre än de västerländska judarna har i det geografiska området Palestina och en del bantufolk, som bor där, lär inte ha haft en alltför mycket längre historia i just den delen av Afrika – till skillnad från palestinierna (judiska och andra), som har bott i Palestina sedan urminnes tid. Eller till härom årtiondet hade.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Gaza

Inläggav Archpsyche » 2012-11-30 9:31:45

Ja, Sydafrika har det ju gått väldigt bra för efter Mandela. Och Zimbabwe som gått från att vara Afrikas rikaste land, med kontinentens högsta levnadsstandard för svarta, till att bli ett av jordens ofriaste och fattigaste länder.

Det handlar inte om ras, utan om utbildningsnivå mm i Afrika. De var inte redo för majoritetsstyre, utan hade behövt ett hybridstatsskick ännu en tid. Så i någon mening borde vi har hållit emot utvecklingen i södra Afrika.

Israel var fram till helt nyligen det enda land där araber hade rösträtt. De är en verklig demokrati. Vilken annan demokrati har utsatts för så många angrepp (1948, 1967, 1973...) och konstanta terrorangrepp? De har hanterat det väl, tycker jag.
Archpsyche
 
Inlägg: 492
Anslöt: 2012-10-07

Gaza

Inläggav KrigarSjäl » 2012-11-30 11:05:32

Varför skall Israel ges rätten att ockupera Palestina?
KrigarSjäl
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 33170
Anslöt: 2006-08-10

Gaza

Inläggav slackern » 2012-11-30 12:46:42

Archpsyche skrev:Israel var fram till helt nyligen det enda land där araber hade rösträtt. De är en verklig demokrati. Vilken annan demokrati har utsatts för så många angrepp (1948, 1967, 1973...) och konstanta terrorangrepp? De har hanterat det väl, tycker jag.


Yeah right?

Sionismen är den politiska ideologi som ligger till grund för visionen om en judisk stat - Eretz Israel - fram till Jordanfloden och även öster om den. Sionismens paroll ”ett land utan folk till ett folk utan land” förbisåg att landet redan var bebott.

För att skapa en judisk stat 1948 måste man flytta bort tillräckligt många människor som redan fanns där. Sionismen förutsätter det vi i dag kallar etnisk rensning, eller ”transfer” med sionistisk terminologi.
Israel utropades följaktligen först sedan en kraftig judisk majoritet säkrats, genom invandring, terror och etnisk rensning.
Än i dag saknar Israel en författning och fastslagna gränser, vilket är helt i överensstämmelse med sionismens krav på ytterligare expansion.
Att Israels lagstiftning och administrativa bestämmelser innebär såväl apartheid som rasism är den logiska följden av detta.

Det är en utbredd myt att Israel är en vanlig demokrati.
I Israel år 2003 gäller bland annat att:
”Judar utanför Israel har rätt att omedelbart invandra och bli
israeliska medborgare, medan cirka 800 000 fördrivna palestinier förvägras rätten att återvända till sina hem.
”Icke-judiska medborgare (20 procent) i Israel kan inte förvärva statsägd mark.
”Ett stort antal arabiska byar i Israel har inte legal status som bosättningsorter och saknar därmed tillgång till allmän service, energi, vatten m m.
”Judar i Israel kan inte gifta sig med icke-judar.
”Israeliska ID-kort visar om innehavaren är jude eller icke-jude.
”Arabiska israeler får inte göra värnplikt (med få undantag), vilket medför diskriminering avseende sociala förmåner, studier m m.

Israels premiärminister Sharon är, utöver en duktig militär, en mycket framgångsrik sionist. Han fullföljer den sionistiska visionen om Eretz Israel, med fortsatt kolonisering och smygande etnisk rensning av Västbanken, i syfte att uppnå en judisk majoritet i hela Eretz Israel.
De folkrättsbrott och den statsterrorism som är en förutsättning för detta har stöd i demokratiska val i Israel. Palestinierna har inte
röstat fram den individuella terrorismen (självmordsbombningarna) och Arafat är satt i husarrest av Israel.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/de ... _95144.svd
slackern
 
Inlägg: 36928
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Gaza

Inläggav Zombie » 2012-11-30 15:56:34

Statsskick och statsstyre är en annan fråga. Ett "folk" (infekterat ord, men i brist på bättre) är inte skicket eller styret i den stat de eventuellt har. Det är en kulturell och kanske även språklig enhet som av olika vanligtvis mer eller mindre samexisterande skäl, från egen upplevelse över hävdvunnen bosatthet på ett visst stycke mark till tryck från omvärlden, måste ses som en enhet.

Rösträtt som tredje klassens medborgare, som har släppts in selektivt som alibi i någon annans stat, är också irrelevant – i bästa fall. För någon annans stat är det när den definitionsmässigt är judisk, till skillnad från till för dem som bodde där före västerländsk terror och masstöld av fast egendom. Och tredje klassens är det, eftersom redan judarna är stratifierade på samma vardagsrasistiska grunder som folk hos oss: orientaliska i en klass mellan västerländska judar och araber.

Att sionismen är ett kolonialistiskt projekt är ett historiskt faktum som jag inte kan se hur man kan förneka. Oavsett hur man bedömer det läge den västerländska kolonin i det geografiska Palestina sitter i nu måste man ta med det i bedömningen om man överhuvudtaget vill förstå palestinierna eller de psykologiska och inte minst moraliska sidorna av saken.

Jämför att myten om goterna och deras ursprung i den höga Nord hade överlevt hos någon blond och blåögd folkgrupp i Nordafrika eller vid Svarta havet, att dessa plötsligt kom dragandes till Götaland och började massakrera och deportera folk och skriva om historien om kulturarvet, fick stöd av resten av den rika världen, fick sig Götaland tilldelat av FN, och sedan hux flux ockuperade resten av Sverige också med hänvisning till gamla idéer om överlägsenhet eller mandat från Valhall...

Att man inte har rätt att behandla tredje part på samma sätt som man har blivit behandlad av den västerländska kristenheten i hundratals år torde inte heller vara något att bråka om, hoppas jag. Inte heller att vi i den västerländska kristenheten inte har tagit vårt ansvar för den behandlingen, utan på sant västerländskt maner skjutit över det på ett försvarslöst folk i tredje världen.

Sistnämnda alltså oavsett vad västerlandet skulle ha att tillföra världen i idémässigt hänseende, om det kunde göra bättre reklam för sig. Det brukar faktiskt inte funka i privatlivet heller att kräva att en person, som man genomgående behandlar illa, ska inse vilken hyvens människa man är och ta efter de eventuella dragen hos en. Två fel gör inte ett rätt, som det brukar heta.

Att det sätt det gamla Sydafrika och det ännu bestående Israel behandlar övriga folkgrupper på det territorium de behärskar kan kallas statsterrorism, apartheid, etnisk förföljelse, stöld och annat liknande hoppas jag för Guds skull man inte heller behöver bråka om. Det är en fråga om att hänga respektive ha hängt med i nyheterna.

Samma sak torde gälla att det är Israel som är angripare och palestinierna som är angripna, och att den angripna parten rimligen i princip bör ha rätt till motstånd på åtminstone de sätt som den angripande parten väljer genom hur den själv bär sig åt: alltså att man inte kan tillmäta den angripna parten mindre rättigheter än vad den angripande tar sig.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Gaza

Inläggav Zombie » 2012-11-30 16:41:49

Zombie skrev:Samma sak torde gälla att det är Israel som är angripare och palestinierna som är angripna, och att den angripna parten rimligen i princip bör ha rätt till motstånd på åtminstone de sätt som den angripande parten väljer genom hur den själv bär sig åt: alltså att man inte kan tillmäta den angripna parten mindre rättigheter än vad den angripande tar sig.

... vilket naturligtvis, för att nu säga det också, är åt helvete i den mån oskyldiga människor och deras livsförutsättningar går åt. Eller skyldiga heller för den delen. Men skulden för det ligger alltså först och främst på angriparen och den starkare parten (som i det här fallet är identiska). Det är Israel som har mest ansvar för den humanitära bollen, även bortsett från det orätta i deras sak från början; palestinierna har först och främst den angripnas rätt till självförsvar.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Gaza

Inläggav Archpsyche » 2012-11-30 20:11:38

Bra länk om den s.k. "ockupationens" legala status.
http://ilyameyer.com/svenska/2012/11/29 ... etala-for/
Archpsyche
 
Inlägg: 492
Anslöt: 2012-10-07

Gaza

Inläggav Zombie » 2012-11-30 20:29:43

Ja, tror du på en sådan historierevisionist vet jag inte om det är värt att försöka diskutera med dig.

Tråkigt och sagt med risk att jag framstår som någon sorts åsiktsförtryckare; men en viss samsyn om yttre verklighet måste man ha, och Ilya Meyers syn på etablerad verklighet har för uppenbara diskrepanser med densamma.

Ilya Meyer skrev:Västbanken består av de judiska provinserna Judéen & Samarien som illegalt invaderades och behärskades av Jordanien mellan 1948 och 1967.

Oavsett vad Jordanien gjorde (vilket man givetvis inte kan ta en så uppenbart partisk källas ord på; vilket är synd om han råkar ha rätt, men det är han själv som gräver den gropen åt sig) så är det alltså historierevisionism att kalla en landsända med judar som en av flera folkminoriteter "judisk". Vad den var för tvåtusen år sedan (och inte heller då var det enbart israeliter som bodde där) är givetvis lika irrelevant för dem som har bott där sedan dess som det är för oss i Sverige vilka som bodde här för tvåtusen år sedan. Man håller helt enkelt inte ett land paxat i tvåtusen år medan man inte är där, och det ska en västerlänning till att vara så inbilsk att hen inte ser något så enkelt – när det gäller hens egna, förstår sig.

Hårklyverier om ordet "ockupation", som om sådana ord enbart vore juridiska facktermer, har ingenting att göra med den faktiska verklighet där folk sedan ett åttiotal år vräks från sina hem sedan generationer, fråntas odlingar och vattenförsörjning, mördas på grund av det de är födda som, får byar skövlade, frånskrivs sina kulturlämningar till förmån för folk som aldrig har haft med dem att göra, trakasseras på tusen små sätt i vardagen och så vidare och så vidare.

Och så vidare. Det är så fräckt att man tappar andan och det är krigshets av värsta slag. Hade han i stället varit antisemit hade han varit ett fynd för den ryska tsarmakten, kanske rentav för Hitler. Och tyvärr är det många som inte ser de likheterna.

Du har tidigare tagit avstånd från vad du kallar "vulgärhögern", och jag har inte heller räknat dig till den; men här ser jag inte längre någon sådan skillnad. Det är lögner och försåtliga glidningar av samma klass som hos deras demagoger.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Gaza

Inläggav imperativ » 2012-11-30 21:47:35

KrigarSjäl skrev:Varför skall Israel ges rätten att ockupera Palestina?

Vad gav arabiska nationalister rätten att trakassera och mörda brittiska soldater som "tack" för att Storbritannien vägrade upprätta en arabisk stat? Vad gav judiska extremister rätten att trakassera och mörda brittiska soldater som "tack" för att Storbritannien vägrade upprätta en judisk stat?

Frågorna är meningslösa. Storbritannien gjorde walk over. Dom insåg att det kostar brittiska liv att hålla araber och judar isär. Problemet lämnades till FN... resten är bara en väldans massa blodspillan.
imperativ
 
Inlägg: 2135
Anslöt: 2008-11-22

Gaza

Inläggav arbogaerik » 2012-12-01 0:18:03

Zombie skrev:Ja, tror du på en sådan historierevisionist vet jag inte om det är värt att försöka diskutera med dig.

Tråkigt och sagt med risk att jag framstår som någon sorts åsiktsförtryckare; men en viss samsyn om yttre verklighet måste man ha, och Ilya Meyers syn på etablerad verklighet har för uppenbara diskrepanser med densamma.

Ilya Meyer skrev:Västbanken består av de judiska provinserna Judéen & Samarien som illegalt invaderades och behärskades av Jordanien mellan 1948 och 1967.

Oavsett vad Jordanien gjorde (vilket man givetvis inte kan ta en så uppenbart partisk källas ord på; vilket är synd om han råkar ha rätt, men det är han själv som gräver den gropen åt sig) så är det alltså historierevisionism att kalla en landsända med judar som en av flera folkminoriteter "judisk". Vad den var för tvåtusen år sedan (och inte heller då var det enbart israeliter som bodde där) är givetvis lika irrelevant för dem som har bott där sedan dess som det är för oss i Sverige vilka som bodde här för tvåtusen år sedan. Man håller helt enkelt inte ett land paxat i tvåtusen år medan man inte är där, och det ska en västerlänning till att vara så inbilsk att hen inte ser något så enkelt – när det gäller hens egna, förstår sig.

Hårklyverier om ordet "ockupation", som om sådana ord enbart vore juridiska facktermer, har ingenting att göra med den faktiska verklighet där folk sedan ett åttiotal år vräks från sina hem sedan generationer, fråntas odlingar och vattenförsörjning, mördas på grund av det de är födda som, får byar skövlade, frånskrivs sina kulturlämningar till förmån för folk som aldrig har haft med dem att göra, trakasseras på tusen små sätt i vardagen och så vidare och så vidare.

Och så vidare. Det är så fräckt att man tappar andan och det är krigshets av värsta slag. Hade han i stället varit antisemit hade han varit ett fynd för den ryska tsarmakten, kanske rentav för Hitler. Och tyvärr är det många som inte ser de likheterna.

Du har tidigare tagit avstånd från vad du kallar "vulgärhögern", och jag har inte heller räknat dig till den; men här ser jag inte längre någon sådan skillnad. Det är lögner och försåtliga glidningar av samma klass som hos deras demagoger.


+10, hade inte kunnat uttrycka det bätttre än du.
arbogaerik
 
Inlägg: 335
Anslöt: 2012-11-23

Gaza

Inläggav Archpsyche » 2012-12-01 9:49:54

Frågan om det rör sig om en ockupation är inte en tävling vilken sida det är mest synd om, utan i första hand en juridisk diskussion. Jag reagerade också på formuleringen om judiska provinser, men det var inte huvudpoängen. Poängen var att man tydligt visar att det inte handlar om att en stat ockuperar en annan stat, utan om att man övertagit ett jordanskt territorium som de själva avsagt sig! Det finns ingen palestinsk stat att ockupera. Med ditt sätt att resonera skulle hela Kurdistan vara ockuperat. Men det är det inte, för det finns inget Kurdistan att ockupera. Landet existerar bara som idekonstruktion, precis som Palestina.

Israel har rätt till Västbanken. Men däremot ser jag gärna att man frivilligt avstår vissa delar, t.ex. Gaza och valda delar av Västbanken, för att Palestinierna ska få en egen stat. Det vill säga, utöver den stat som redan finns, med 80% palestinier, kallad Jordanien!
Archpsyche
 
Inlägg: 492
Anslöt: 2012-10-07

Gaza

Inläggav Zombie » 2012-12-01 14:54:38

Du envisas med att bekvämt sitta bakom skrivbordet och skita i folks konkreta verklighet. Lätt att göra i ett rikt och fredligt västland, och det har ju också alltid varit en av prosionisternas paradgrenar (förutom den anakronistiska människosynen direkt från kolonialismens glansdagar och den selektiva blindhet den förutsätter) – men skulle det funka i ditt jobb som läkare?

Inte heller bara palestiniernas konkreta verklighet, händelsevis, utan också verkligheten för de kolonister, oskyldiga kolonistättlingar och andra judar som råkar ha motståndskraft mot den väl institutionaliserade rasismen och, förutom över vad deras stamfränder gör sig skyldiga till, också är förtvivlade över det säkerhetsläge som blir följden över hela världen för dem själva och deras avkomlingar. Man kan som jude känna att det får vara nog någon gång.

Beträffande resten du skriver tycker jag också jag har gett tillräckligt med konkreta kommentarer som du inte har svarat på. Känns inte riktigt meningsfullt att komma med ännu mer som ändå bara blir ignorerat.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Gaza

Inläggav Zombie » 2012-12-01 15:21:39

Archpsyche skrev:Det vill säga, utöver den stat som redan finns, med 80% palestinier, kallad Jordanien!

Ifall någon skulle gå på det, trots mina anmärkningar om att det här inte är något intellektuellt läggspel med politiskt beslutad juridik utan handlar om konkret verklighet för levande människor, kan jag väl ändå anmärka att motsvarigheten i mitt parallellexempel med att goterna lägger beslag på Sverige är att vi ju har ett helt Norden att flytta till.

Då bör också anmärkas att skillnaden i bördighet mellan Sverige och resten av Norden inte alls är så markant som mellan Palestina/Israel och Jordanien. Att Norden är rikare än Jordanien torde inte heller vara helt okänt. Är det trots det någon som vill ta för givet att de övriga nordiska länderna skulle ta emot miljontals svenskar utan att göra internationellt bråk om det?

Eller vi har hela den germanska världen att flytta till, om man nu vill vidhålla något så okunnigt som att betrakta "araber" som ett folk bara för att de fortfarande har den klassiska arabiskan i ungefär samma funktioner som vi hade latinet på medeltiden.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Gaza

Inläggav Archpsyche » 2012-12-01 16:36:05

Varför ska Palestinierna ha två länder, när de inte ens tycker israelerna ska ha något? Hamas vill fortfarande utrota Israel, som bekant. Israel har 0,5% av området befolkat av araber. Och jag tycker visst att man kan jämföra olika delar av den arabiska nationen. De länder som enades under sent 1800-tal, som Italien och Tyskland hade nog så disparata landsändar. Din hypotetiska parallell med goter är bara spekulativ. Mina exempel är fakta. Vilken jordplätt som är bördigare är knappast en bra utgångspunkt för en principiell diskussion, lika lite som känslosvammel om att det är så synd om etc.

Jag är varken israel eller arab, varken jude eller muslim, och när jag tittar på folket som bor där ser jag ingen skillnad om de är likadant klädda. Jag har inte personliga band till någondera folkgrupp. Det jag har är ett nyktert utanifrånperspektiv och jag börjar inte med att räkna skrikande bebisar, utan i en principiell diskussion. Och jag vidhåller att legalt är Västbanken Israels att disponera, men att det vore klädsamt och praktiskt lämpligt att avstå valda delar i utbyte mot säkerhet. Krav på flyktingars återvändande o dyl är oseriöst, och blockerar bara fredsansträngningar. Gränserna kommer att justeras, för det finns nya fakta på marken.

Det är palestinierna som har bollen. Obstruerar de i en generation till så kommer fakta på marken att ha ändrats ännu mer.
Archpsyche
 
Inlägg: 492
Anslöt: 2012-10-07

Gaza

Inläggav Zombie » 2012-12-01 16:47:23

Archpsyche skrev:Din hypotetiska parallell med goter är bara spekulativ.

Naturligtvis är den spekulativ. Det är en del av poängen med den.

Ett av grundproblemen i den här frågan är nämligen att vi västerlänningar aldrig har upplevt vår egen kolonialism från den andra sidan. Därför kan alla argument som försöker ta hänsyn till det avfärdas som "känslosvammel", och resonemang som är helt okunniga i grundläggande allmänmänsklig psykologi och kulturvetande – eller snarare är det selektivt för den sida man inte kan identifiera sig med, det vill säga inte identifiera som människor – presenteras i god tro som "nyktert utifrånperspektiv" på ett sätt som möjligen en fyrkantig aspegerare, men ingen annan, någonsin skulle göra under de omvända förhållandena.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Gaza

Inläggav Archpsyche » 2012-12-01 16:57:49

Zombie skrev:
Archpsyche skrev:Din hypotetiska parallell med goter är bara spekulativ.

Naturligtvis är den spekulativ. Det är en del av poängen med den.

Ett av grundproblemen i den här frågan är nämligen att vi västerlänningar aldrig har upplevt vår egen kolonialism från den andra sidan. Därför kan alla argument som försöker ta hänsyn till det avfärdas som "känslosvammel", och resonemang som är helt okunniga i grundläggande allmänmänsklig psykologi och kulturvetande – eller snarare är det selektivt för den sida man inte kan identifiera sig med, det vill säga inte identifiera som människor – presenteras i god tro som "nyktert utifrånperspektiv" på ett sätt som möjligen en fyrkantig aspegerare, men ingen annan, någonsin skulle göra under de omvända förhållandena.


Tja, jag är ju knappast ensam om min åsikt, eller hur? Skiljelinjerna går mellan höger och vänster, som så ofta annars. Mellan förnuft och känsla också, om man så vill. Men i juridiken resonerar man annorlunda än inom kulturvetenskapen. Frågan är vilken utgångspunkt som är bäst för att döma i tvister. Historien lär oss svaret, inga häxprocesser tack.
Archpsyche
 
Inlägg: 492
Anslöt: 2012-10-07

Gaza

Inläggav Zombie » 2012-12-01 17:17:15

Du fortsätter att undvika att svara i sak. Det må så vara, du förstår uppenbarligen inte vad jag talar om. Bland annat placerar du mig i en extrem där jag inte finns. Men förolämpningar och insinuationer ska du lik förbannat ge fan i. :evil:
Senast redigerad av Zombie 2012-12-01 17:31:37, redigerad totalt 1 gång.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Återgå till Tipsa medlemmarnaLogga in