Okej att leva på bidrag?

Om livet i relation till sig själv och samhällets förväntningar.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Kungen1 » 2020-12-01 21:32:36

Är det okej att leva på bidrag? Vissa kallar oss det ena och andra (parasiter osv), och man förväntas arbeta för att klara sig ekonomiskt.

Jag har fortfarande känslor av att plugga och arbeta, fast det har inte gått bra tidigare. Även om jag lyckas med någon utbildning, så kommer jag inte kunna jobba (antar jag), då jag inte har klarat av att arbeta nu.

Logiskt tänker jag att jag bara ska ge upp dessa tankar, och lära mig leva resten av livet på bidrag. Det är en risk att plugga då jag måste ta ett CSN lån (och betala tillbaks det senare). Alltså förlorar jag rätt mycket pengar.

Samtidigt så säger det "biologiska" i mig att jag ska försöka.

När ska man ge upp? Min nivå av autism är inte den lättaste om jag jämför med andra. Daglig verksamhet har knappt funkat för mig.

Känns jobbigt när man ser andra leva bättre liv. Dom skaffar bra utbildning, och jobb.
Kungen1
Inaktiv
 
Inlägg: 50
Anslöt: 2020-11-25

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Quagmire » 2020-12-01 21:42:17

Kungen1 skrev:Jag har fortfarande känslor av att plugga och arbeta, fast det har inte gått bra tidigare. Även om jag lyckas med någon utbildning, så kommer jag inte kunna jobba (antar jag), då jag inte har klarat av att arbeta nu.
(min fetning)

Låter som en logisk slutsats.

Kungen1 skrev:Logiskt tänker jag att jag bara ska ge upp dessa tankar, och lära mig leva resten av livet på bidrag. Det är en risk att plugga då jag måste ta ett CSN lån (och betala tillbaks det senare). Alltså förlorar jag rätt mycket pengar.
(min fetning)

Låter också rätt rimligt.
Quagmire
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 184
Anslöt: 2020-11-17

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Huggorm » 2020-12-01 21:42:52

Skillnaden ligger i om man inte kan eller om man inte vill jobba. Om man inte kan är det okej att leva på bidrag. Men man kommer vara fast i myndigheternas byråkrati och godtycke för resten av livet. Det är ingen dans på rosor att leva på bidrag.
Huggorm
 
Inlägg: 20315
Anslöt: 2011-12-12
Ort: Thule

Okej att leva på bidrag?

Inläggav RapeRegs » 2020-12-01 21:54:57

Kungen1 skrev:Samtidigt så säger det "biologiska" i mig att jag ska försöka


Det finns andra mer subtila fördelar som du kanske bör väga in. Högre bildning innebär ett intellektuellt äventyr där hjärnan utmanas och mognar. Man får en bra grund att stå på. Det stärker självkänslan förbättrar självförtroendet.

Det ökar också dina chanser att få ett arbete som passar dig. Det kan verka paradoxalt, men det är förmodligen lättare att få ett mer kvalificerat arbete där man värdesätter expertkunskaper och begåvning före saker som social kompetens och hur extrovert man orkar vara.
RapeRegs
 
Inlägg: 1144
Anslöt: 2015-06-19

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Zia1985 » 2020-12-01 22:00:46

För mig är det inte ett alternativ att leva på bidrag. Det finns inte i min värld. Det handlar kanske inte så mycket om att jag tycker att det är fel, utan mera att jag inte vill stå i beroendeställning, vill klara mig själv, till varje pris!

Nu pluggar jag, trivs bra, enkelt att få jobb, mycket man kan göra och specialisera sig inom (det finns verkligen en myriad olika alternativ man kan pyssla med, så tror jag ska hitta något som passar mig).
Skulle det inte funka så kommer jag söka mig vidare, tittat på all världens yrken. Urmakare, papperskonservator, biomedicinsk analytiker, bokbindare, sadelmakare, för att nämna några. Det finns så mycket spännande saker man kan göra!

Jag ser möjligheter snarare än hinder.

Så, när ska man ge upp? Det kan bara du avgöra.
Men tycker inte du ska ge upp förrän alla alternativ är utforskade.
Zia1985
 
Inlägg: 1292
Anslöt: 2019-10-20
Ort: Stockholm

Okej att leva på bidrag?

Inläggav BellaBelle » 2020-12-02 1:34:44

Huggorm skrev:Skillnaden ligger i om man inte kan eller om man inte vill jobba. Om man inte kan är det okej att leva på bidrag. Men man kommer vara fast i myndigheternas byråkrati och godtycke för resten av livet. Det är ingen dans på rosor att leva på bidrag.


Bra inlägg. Jag har tidigare utbildat mig och arbetat.

Jag skulle mycket hellre ha fortsatt att levt ett ”normalt” liv med förvärvsarbete.

(Detta med aktivitetsersättning som fanns inte när jag var yngre. Och aktivitetsersättning tycks både kunna hjälpa och stjälpa?!?)

Hur det förhåller sig med återbetalning av CSN för dagens lån är jag inte insatt i.

Jag hade ett väldigt stort driv att utbilda mig och att jobba. Denna drivkraft har varit på gott och ont. Har väl velat göra mer än vad jag haft förmåga till.
BellaBelle
 
Inlägg: 1910
Anslöt: 2017-10-29
Ort: Sy-Kläder-Landet

Okej att leva på bidrag?

Inläggav sussi83 » 2020-12-02 2:47:55

Jag tycker val är så himla svåra att göra då de alltid är på vinst och förlust.
För mig är det solklart att ersättningar för sjukdom är okej att leva på utan motprestation, det är inga bidrag, men även där nästlar sig åsikter isär så beror på vem man frågar.
Bidrag räknar jag nog socialbidrag och ersättningar för att delta i arbetssökande mm på Arbetsförmedlingen, barnbidrag är alla berättigade till mfl.

Jag är övertygad om att folk som är arbetslösa, iaf de flesta, tycker det är dödligt för själen att inte få tjäna sina egna pengar och slippa bli jagade. Det är därför man blir jagad.
För det är inte fattigdom som är det största hotet mot människor idag utan mental stress, skulle tänka mig att man hittar lika många fall av utbrända som är arbetslösa som de som jobbar.
Tycker man det är okej att leva under dessa förhållanden så är man nog inte frisk, en läkare sa en gång till mig när jag kände hopplöshet att "alla gör så gott de kan", samhället ställer dock ganska höga krav så kombinationen blir hjälplöshet.
Känslan av att känna sig hjälplös är hemsk.
Sedan lägg på en oförstående omgivning som tycker du har starka ben och AF faktiskt annonserar ut ansenliga mängder jobb enligt mätningen.

Frågan om det är okej..
Ska man utgå från stora massan så är det väl inte det för alla, arbetslöshet som sker idag kunde lika gärna hänt utan corona.
Jag undrar också vad som händer riskgrupper som passerat 180 dagar i rehabiliteringskedjan.
Frågar man man någon om dessa så skulle de säga att det är bra med insatser för dessa, men det har ju som sagt med att det möjligen angår alla.
Så är man arbetslös för att det inte finns jobb eller har ett handikapp så är man av en annan sort, kanske behöver extra stöd.
Det har väl på det sättet blivit mer okej att vara arbetslös nu, plötsligt är folk mindre misstänksamma och ger hellre en klapp på axeln.
VI och dom.

Men sen är det då en moralisk fråga som man själv får fundera över, omständigheter man inte kan påverka gör att det är okej.
Man kan inte spöa sig i oändlighet med dåliga tankar.
sussi83
 
Inlägg: 2440
Anslöt: 2010-10-21
Ort: Betongen

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Marjatta » 2020-12-02 9:32:41

sussi83 skrev:För mig är det solklart att ersättningar för sjukdom är okej att leva på utan motprestation, det är inga bidrag, men även där nästlar sig åsikter isär så beror på vem man frågar.


Viktigt påpekande tycker jag. Sjukförsäkringen är inget bidrag utan en försäkring. Att tycka nåt annat är inte att ha en åsikt utan att ha fel.
Marjatta
 
Inlägg: 2505
Anslöt: 2020-02-15

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Alyana » 2020-12-02 10:24:18

Kungen1 skrev:Är det okej att leva på bidrag? Vissa kallar oss det ena och andra (parasiter osv), och man förväntas arbeta för att klara sig ekonomiskt.

Jag har fortfarande känslor av att plugga och arbeta, fast det har inte gått bra tidigare. Även om jag lyckas med någon utbildning, så kommer jag inte kunna jobba (antar jag), då jag inte har klarat av att arbeta nu.

Logiskt tänker jag att jag bara ska ge upp dessa tankar, och lära mig leva resten av livet på bidrag. Det är en risk att plugga då jag måste ta ett CSN lån (och betala tillbaks det senare). Alltså förlorar jag rätt mycket pengar.

Samtidigt så säger det "biologiska" i mig att jag ska försöka.

När ska man ge upp? Min nivå av autism är inte den lättaste om jag jämför med andra. Daglig verksamhet har knappt funkat för mig.

Känns jobbigt när man ser andra leva bättre liv. Dom skaffar bra utbildning, och jobb.

Jag kan bara utgå från mig.
Har faktiskt gjort vad jag kan.
Jag orkar inte mer.
Är helt slut och fullständigt utmattad både mentalt och fysiskt.
Har absolut ingen energi kvar.
Och känns så otroligt jobbigt att behöva bli utkastad ur denna sk "försäkring" då och få leva under press på försörjningsstöd från kommunen.. :-)004
Orkar inte ens tänka för mycket för får sån ångest..
Psykolog säger att jag ska tänka "good enough", att jag faktiskt pressat mig över vad jag egentligen orkar i åratal för att leva upp till alla förväntningar. Och det är så.
Men när staten då säger att "du har ingen rätt", "du är inte sjuk", "du kan".
Vad ska jag göra?
Förstår de som begår självmord.
Det är förjäkligt!! :-)Raging
Jag har bara gett upp. För som sagt finns INGEN ork.
Tar hand om mina nu lite äldre två barn som bor hemma, det är mitt huvudfokus.
Men allt annat.. Orkar inte.
Då får jag nog gå ut i skogen och bo där. För att inte kosta pengar..
Alyana
 
Inlägg: 2305
Anslöt: 2009-08-01

Okej att leva på bidrag?

Inläggav sussi83 » 2020-12-02 13:21:47

Möjligheten finns alltid att utveckla något intresse, ta småkurser och se vart det leder? Inte ta beslutet på så stort allvar utan låta det leva sitt eget liv ett tag.
Man får istället betala kursen ur egen ficka men det kan ju vara skönare än att känna stressen pga CSN.
Som arbetslös kanske man får styra blicken mot kunskaper lite överallt, men kanske kanske kan man hitta något som funkar bra för en.

Ett alternativ är också studiebesök via Arbetsförmedlingen, det kan också hjälpa en att reda ut trasslet av tankar.
Ta hjälp av en arbetspsykolog och de resurser som finns.

Det blir lättare att formulera sina egna svar på frågor om man undersöker saker närmre, kommer man inte fram till något annat svar än det man hade från början så kan man iaf släppa saker lite lättare tror jag.
Stånga sig fram kan sluta lite hur som helst.
sussi83
 
Inlägg: 2440
Anslöt: 2010-10-21
Ort: Betongen

Okej att leva på bidrag?

Inläggav nescio » 2020-12-02 15:23:23

Ja, det är okej att leva på bidrag, förutsatt att man är berättigad till det och inte har bluffat sig till det. Men det känns bättre att leva på egna pengar. Man vet ju inte heller om myndigheterna plötsligt ändrar reglerna och drar in bidraget. Om jag kom på att jag hade rätt att få något bidrag skulle jag begära att få det även om jag klarar mig utan. Det skadar ju aldrig att ha så mycket pengar som möjligt sparade.
nescio
 
Inlägg: 2615
Anslöt: 2009-03-12
Ort: En liten röd stuga.

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Tulson74 » 2020-12-06 22:12:54

Alyana skrev:
Kungen1 skrev:Är det okej att leva på bidrag? Vissa kallar oss det ena och andra (parasiter osv), och man förväntas arbeta för att klara sig ekonomiskt.

Jag har fortfarande känslor av att plugga och arbeta, fast det har inte gått bra tidigare. Även om jag lyckas med någon utbildning, så kommer jag inte kunna jobba (antar jag), då jag inte har klarat av att arbeta nu.

Logiskt tänker jag att jag bara ska ge upp dessa tankar, och lära mig leva resten av livet på bidrag. Det är en risk att plugga då jag måste ta ett CSN lån (och betala tillbaks det senare). Alltså förlorar jag rätt mycket pengar.

Samtidigt så säger det "biologiska" i mig att jag ska försöka.

När ska man ge upp? Min nivå av autism är inte den lättaste om jag jämför med andra. Daglig verksamhet har knappt funkat för mig.

Jag vill återuppstå som en människa som kommer dit jag vill i livet

Känns jobbigt när man ser andra leva bättre liv. Dom skaffar bra utbildning, och jobb.

Jag kan bara utgå från mig.
Har faktiskt gjort vad jag kan.
Jag orkar inte mer.
Är helt slut och fullständigt utmattad både mentalt och fysiskt.
Har absolut ingen energi kvar.
Och känns så otroligt jobbigt att behöva bli utkastad ur denna sk "försäkring" då och få leva under press på försörjningsstöd från kommunen.. :-)004
Orkar inte ens tänka för mycket för får sån ångest..
Psykolog säger att jag ska tänka "good enough", att jag faktiskt pressat mig över vad jag egentligen orkar i åratal för att leva upp till alla förväntningar. Och det är så.
Men när staten då säger att "du har ingen rätt", "du är inte sjuk", "du kan".
Vad ska jag göra?
Förstår de som begår självmord.
Det är förjäkligt!! :-)Raging
Jag har bara gett upp. För som sagt finns INGEN ork.
Tar hand om mina nu lite äldre två barn som bor hemma, det är mitt huvudfokus.
Men allt annat.. Orkar inte.
Då får jag nog gå ut i skogen och bo där. För att inte kosta pengar..
Tulson74
 
Inlägg: 348
Anslöt: 2020-03-04

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Karamell » 2020-12-06 23:56:21

Kungafamiljen_Solliden_juli2017_FotoJonasEkströmer_kungahuset.se_.jpg
Här har ni några bidragstagare.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Karamell
 
Inlägg: 1961
Anslöt: 2016-03-28

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Alien » 2020-12-07 0:23:45

Kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel arbetar ju. Hur mycket vet jag inte och kanske har de för höga löner, men det är inte så att de bara kan lata sig och göra vad de vill.

Prinsessan Madeleines man är väl affärsman, han får väl ingen lön från Sverige?
Alien
Moderator
 
Inlägg: 37255
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Huggorm » 2020-12-07 1:05:55

Alien skrev:Kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel arbetar ju. Hur mycket vet jag inte och kanske har de för höga löner, men det är inte så att de bara kan lata sig och göra vad de vill.

Prinsessan Madeleines man är väl affärsman, han får väl ingen lön från Sverige?
Jag kan se fem personer på bilden som sannolikt går på barnbidrag, det är nog dom hon syftar på.
Huggorm
 
Inlägg: 20315
Anslöt: 2011-12-12
Ort: Thule

Okej att leva på bidrag?

Inläggav slackern » 2020-12-07 16:15:22

Huggorm skrev:
Alien skrev:Kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel arbetar ju. Hur mycket vet jag inte och kanske har de för höga löner, men det är inte så att de bara kan lata sig och göra vad de vill.

Prinsessan Madeleines man är väl affärsman, han får väl ingen lön från Sverige?
Jag kan se fem personer på bilden som sannolikt går på barnbidrag, det är nog dom hon syftar på.


Dessutom tillhör inte Maddes och Calles ungar kungahuset längre utan räknas som privatpersoner.

Kung Carl XVI Gustaf har bestämt att prinsessan Madeleines och prins Carl Philips barn inte längre ska tillhöra kungahuset. Därmed fråntas de sina titlar som kungliga högheter, något som innebär färre uppdrag och plikter.
”Våra barn får nu en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv”, skriver prinsessan Madeleine på Instagram.


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kung ... lir-mindre
slackern
 
Inlägg: 36943
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Okej att leva på bidrag?

Inläggav slackern » 2020-12-07 16:16:57

Alien skrev:Kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel arbetar ju. Hur mycket vet jag inte och kanske har de för höga löner, men det är inte så att de bara kan lata sig och göra vad de vill.

Prinsessan Madeleines man är väl affärsman, han får väl ingen lön från Sverige?


Kungens apanage lär ju mer eller mindre vara en offentlig uppgift så finns viljan är det säkert rätt lätt att ta reda på den informationen.
slackern
 
Inlägg: 36943
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Okej att leva på bidrag?

Inläggav LordNelson » 2020-12-07 16:55:05

Alien skrev:Kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel arbetar ju. Hur mycket vet jag inte och kanske har de för höga löner, men det är inte så att de bara kan lata sig och göra vad de vill.

Prinsessan Madeleines man är väl affärsman, han får väl ingen lön från Sverige?

Grejen är ju att dom står över oss och därför inte ska lönearbeta.
LordNelson
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 3982
Anslöt: 2010-06-25

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Flinta » 2020-12-07 17:04:45

Anledningarna verkar vara ytterst individuella till varför försäkringsersättningar som t ex aktivitetsersättning och sjukersättning blir de minst dåliga alternativen för vissa.

Det går ju aldrig att veta hur mycket man kan komma att kosta staten och skattebetalarna under ett liv. Sjukdomar och/eller funktionsnedsättningar kan drabba vem som helst och påverka olika beroende på en mängd olika faktorer t ex ekonomi, socialt skyddsnät/stödjande nätverk, övriga sjukdomar/funktionsnedsättningar. Vem som helst kan behöva långa vårdtider på sjukhus, tvingas till x antal dyra operationer, behöva bo på omsorgsboende - även mitt i livet om det vill sig illa. Beror ju också på vad man utsätter sig för t ex kan man få barn som utöver förskola/skola och vård/hab behöver assistans dygnet runt hela sina liv.

Har dock intrycket av att många med dessa ersättningar får betala osynliga priser som ingen kan föreställa sig. Det kan handla om att man behöver jobba aktivt med skuld och skam t ex. Sin egen, sin familjs också kanske om de skäms för en. Att hantera omgivningen om den ifrågasätter behovet istället för att stödja det pga. att de inte förstått det eller missförstått anledningarna som ligger till grund för det, verkar inte ovanligt.

Att inte kunna pensionsspara, uppleva konstant ekonomisk stress, att ha inga eller otillräckligt med pengar kvar till saker som kan ge mer hälsa som t ex något fritidsintresse, att köpa och ge bort några presenter eller lite "semester" och nödvändigheter som mobil, glasögon, dator. Nej tack, sjukpensionär är inget att sträva efter men väl förunnat de som verkligen behöver det. Vilket uppenbart är betydligt fler än de som idag beviljas det.
Flinta
 
Inlägg: 4854
Anslöt: 2007-07-21

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Flinta » 2020-12-07 17:20:01

Alyana skrev:
Kungen1 skrev:Är det okej att leva på bidrag? Vissa kallar oss det ena och andra (parasiter osv), och man förväntas arbeta för att klara sig ekonomiskt.

Jag har fortfarande känslor av att plugga och arbeta, fast det har inte gått bra tidigare. Även om jag lyckas med någon utbildning, så kommer jag inte kunna jobba (antar jag), då jag inte har klarat av att arbeta nu.

Logiskt tänker jag att jag bara ska ge upp dessa tankar, och lära mig leva resten av livet på bidrag. Det är en risk att plugga då jag måste ta ett CSN lån (och betala tillbaks det senare). Alltså förlorar jag rätt mycket pengar.

Samtidigt så säger det "biologiska" i mig att jag ska försöka.

När ska man ge upp? Min nivå av autism är inte den lättaste om jag jämför med andra. Daglig verksamhet har knappt funkat för mig.

Känns jobbigt när man ser andra leva bättre liv. Dom skaffar bra utbildning, och jobb.

Jag kan bara utgå från mig.
Har faktiskt gjort vad jag kan.
Jag orkar inte mer.
Är helt slut och fullständigt utmattad både mentalt och fysiskt.
Har absolut ingen energi kvar.
Och känns så otroligt jobbigt att behöva bli utkastad ur denna sk "försäkring" då och få leva under press på försörjningsstöd från kommunen.. :-)004
Orkar inte ens tänka för mycket för får sån ångest..
Psykolog säger att jag ska tänka "good enough", att jag faktiskt pressat mig över vad jag egentligen orkar i åratal för att leva upp till alla förväntningar. Och det är så.
Men när staten då säger att "du har ingen rätt", "du är inte sjuk", "du kan".
Vad ska jag göra?
Förstår de som begår självmord.
Det är förjäkligt!! :-)Raging
Jag har bara gett upp. För som sagt finns INGEN ork.
Tar hand om mina nu lite äldre två barn som bor hemma, det är mitt huvudfokus.
Men allt annat.. Orkar inte.
Då får jag nog gå ut i skogen och bo där. För att inte kosta pengar..


Lider med dig, Alanya :-)154 Ditt inlägg ovan borde spridas i olika medier. Jättebra skrivet. Tror många känner igen sig utan att kunna uttrycka precis det du gör.

Kom att tänka på att de som kämpar (eller utger sig för för att kämpa) för funktionsnedsattas rättigheter ofta är för "arbete åt alla", utan undantag. Det är många som agerar verklighetsfrånvänt utifrån hur man vill att funktionsnedsattas behov av t ex av yrkesarbete ska se ut - istället för att checka med berörda om hur de individuella behoven ser ut i verkligheten :-)004
Flinta
 
Inlägg: 4854
Anslöt: 2007-07-21

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Karamell » 2020-12-07 18:06:11

Kungafamiljen har ju inte direkt gått på anställningsintervju om man säger så.
Karamell
 
Inlägg: 1961
Anslöt: 2016-03-28

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Kahlokatt » 2020-12-07 18:36:47

Kan man inte jobba så kan man inte, det är inget att skämmas för. I dag går det väl inte att leva på bidrag av ren bekvämlighet? Minns nån gammal intervju i Veckorevyn med en tjej som hade valt att leva på bidrag av ren bekvämlighet, det tycker jag är helt förkastligt. Men det går väl inte i dag?
Kahlokatt
 
Inlägg: 20163
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Okej att leva på bidrag?

Inläggav Flinta » 2020-12-07 19:00:26

Kahlokatt skrev:Kan man inte jobba så kan man inte, det är inget att skämmas för. I dag går det väl inte att leva på bidrag av ren bekvämlighet? Minns nån gammal intervju i Veckorevyn med en tjej som hade valt att leva på bidrag av ren bekvämlighet, det tycker jag är helt förkastligt. Men det går väl inte i dag?


Ok. Skulle vara intressant att få veta på vilket sätt tjejen tyckte att det var bekvämt. Vad som låg bakom det.. Man förstod nog inte t ex npf då på samma sätt då som man gör idag, många fler var odiagnosticerade.. :-)063

Det är ett brott och straffbart att ljuga om sin situation och sina besvär t ex i en läkarundersökning som behövs för ansökan för aktivitetsersättning eller sjukersättning. Därutöver behöver de väl ytterligare utredningar och undersökningar, ibland från flera olika läkare, arbetsterapeuter och/eller psykologer?

Tyvärr uppdagas fall då och då och säkert finns ett mörkertal men dessa fall behöver man ju bortse ifrån om man inte vill gå runt och misstänka majoriteten försäkringsersatta.
Flinta
 
Inlägg: 4854
Anslöt: 2007-07-21

Okej att leva på bidrag?

Inläggav slackern » 2020-12-07 19:20:34

Karamell skrev:Kungafamiljen har ju inte direkt gått på anställningsintervju om man säger så.


Du får väl personrösta på någon republikan vid nästa val, det där är står i grundlagen hur det styrs så upp till dig och politikerna att påverka.
slackern
 
Inlägg: 36943
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Återgå till Att leva som AspergareLogga in