NPF-utredning vid flytt

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

NPF-utredning vid flytt

Inläggav Danielp124 » 2018-11-01 3:06:20

Hej gott folk!

Jag har i remiss från min gamla psykiatriker blivit rekommenderad en NPF-utredning, eller snarare, min/mina nya vårdgivare har rekommenderats göra en NPF-utredning på mig.

Jag bor numera i en mindre kommun; därav remissen (Uppsala->Oskarshamn).

Jag har läst skräckhistorier om tidsspannet för en utredning, vilket oroar mig, enär jag flyttat hem för att färdigställa min examensuppsats. Tanken är således, som ni kanske förstår, inte direkt att jag skall befinna mig här under en längre tid, även om jag numera är folkbokförd här.

Detta scenario skapar två huvudsakliga frågor:
1. Vid eventuell flytt, följer utredningen med, d.v.s. överförs?
2. Jag har fått höga poäng på alla självskattningstester online - kan detta eventuellt påskynda processen på något sätt?

Tack på förhand.
Danielp124
Ny medlem
 
Inlägg: 2
Anslöt: 2018-11-01

NPF-utredning.

Inläggav Danielp124 » 2018-11-07 15:52:47

Jag har nu fått kallelse för en "bedömning" med en skötare. Något oklart vad detta de facto innebär enär vederbörande blott är skötare och således inte torde besitta någon högre befogenhet, eller inneha behörighet för den delen, vad gäller handling.
Danielp124
Ny medlem
 
Inlägg: 2
Anslöt: 2018-11-01

NPF-utredning.

Inläggav ShakeItOut » 2018-11-07 18:51:06

Jag tänker att på fråga två så lär det vara solklart nej, du måste ändå göra alla deras tester.
Ingen aning om vad som gäller vid flytt men det borde gå att förflytta. För mig var väntetiden ganska precis 3 år för en utredning men själva testningen gick rätt fort förutom att han tog 4 månader att hitta en psykolog till... Behövde träffa en extra då jag inte hade med mig föräldrarna i utredningen. Så tror ändå att du kan få det avklarat snabbt om det blir behov av det samt att om de endast kör utredning för autism än om de misstänker annat också.

Skötaren vill nog mest se dig, man brukar ha bedömningssamtal när man kommer till en ny psykiatri för att de ska kunna ta beslut om remissen är korrekt. Kan bli några papper&test att fylla i.
ShakeItOut
 
Inlägg: 107
Anslöt: 2018-10-19

Återgå till Aspergare och vårdenLogga in