Norska kriminalserier

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Norska kriminalserier

Inläggav Alien » 2019-05-23 22:06:45

Jag brukar kolla på norska serier i allmänhet och norska kriminalserier i synnerhet. Hoppas lära mig lite norska på köpet även om det är textat.

Nu börjar en som heter Wisting i TV3.

Serien baseras på Jørn Lier Horsts böcker som sålts i över 1,2 miljoner exemplar i Norge och översatts till 30 språk. Sven Nordin gör huvudrollen som polisen William Wisting, som får sitt julfirande avbrutet av två mystiska dödsfall, och FBI-agenten Maggie Griffin spelas av "Matrix"-stjärnan Carrie-Anne Moss.
https://www.unt.se/kultur-noje/norska-w ... 93665.aspx
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35902
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Norska kriminalserier

Inläggav Alien » 2019-06-13 22:40:39

Denna del heter Grottmannen.

Några amerikanska poliser kommer till Larvik för att leta reda på en amerikansk seriemördare. De misstänker att han flytt till Norge och blivit en "caveman". En av poliserna missförstår och bestrider upprört att norrmän skulle vara primitiva grottmän. Men det gäller en speciell betydelse. Mördare som lär känna enstöringar och när de vet tillräckligt mycket så mördare de denne och tar över hans identitet.

Denne mördare brukar mörda unga vackra och blonda flickor. Precis sådana som Wistings dotter Line. Line är journalist och hennes efterforskningar för att skriva om ett dödsfall visar sig kunna vara rätt farligt, det var inte en naturlig död utan mord, anser Line.

Lite kulturkrock. Amerikanska poliser är alltid beväpnade och det finns ju all anledning att vara det när man knackar på hos män man misstänker kan vara seriemördare. Men norska polisen har sina vapen inlåsta i bilen.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 35902
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Återgå till Intressanta intressenLogga in