Mindre kända religioner och trossamfund

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kahlokatt » 2017-01-09 23:35:28

Nuwaubianism

Kanske världens konstigaste sekt?
Bild

Nuwaubianism är en paraplyterm som refererar till Dwight Yorks anhängares doktriner och läror. Nuwaubierna uppstod som en svart muslimsk grupp i New York på 1970-talet och har gått igenom många förändringar sedan dess. Så småningom etablerade gruppen ett högkvarter i Putnam County i Georgia 1993, vilket de sedan dess har övergivit. York sitter nu i fängelse efter att ha dömts för pengatvätt och sexuella övergrepp mot barn, men nuwaubianismen har överlevt.

York utvecklade tron från en mängd olika källor vilka inkluderar New Age-rörelser med teosofisk grund, t.ex. Rosenkorsordern och Frimurarna, revisionistisk kristendom och islam, numerologi och teorier om forntida astronauter. Vita människor skall enligt nuwaubisk mytologi ha skapats som en mördarras som skulle tjäna de svarta som en slavarmé, men planen gick fel.

Här är annat nuwaubierna tror:
1. Efter en förlossning är det viktigt att begrava efterbörden så att Satan inte använder den till att göra en kopia av det nyfödda barnen.
2. En del aborterade foster överlever aborten och lever nu i kloaker, där de samlas och organiserar sig för att ta över världen.
3. En gång i tiden var vi helt symmetriska och ambidextrier (kunde använda båda händerna lika bra), men en meteorit slog ned på jorden och fick den att luta, varefter vi blev höger- eller vänsterhänta och fick hjärtat placerat till vänser.
4. Var och en av oss har sju kloner som bort i olika delar av världen.
5. Kvinnor existerade i många generationer innan de uppfann männen genom genmanipulation.
6. Homo sapiens är resultatet av klonexperiment utförda på Homo erectus - på månen.
7. Nikola Tesla kom från planetetn Venus.
8. Illuminati har tagit hand om ett barn, Satans son, som föddes 6 juni 1966 i Dakota House på 72nd Street i New York av Jacqueline Kennedy Onassis. Påven var närvarande vid födseln och utförde "nekromantiska" ceremonier. Barnet uppfostrades av Richard Nixon och bor nu i Belgien, där det är kopplat till en dator som heter "The Beast 3M" or "3666."

Text baserad på 10 Extremely Weird Religions, Listverse 10 september 2009.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19511
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kahlokatt » 2017-01-10 19:37:22

Nation of Yahweh

The Nation of Yahweh är en till största delen afroamerikansk religiös grupp som ses som den mest kontroversiella avgreningen av Black Hebrew Israelites (jag tror det är en grupp svarta som ser sig som en av Israels "förlorade stammar". K. Katt). Gruppen grundades 1979 i Miami av Hulon Mitchell Jr., som kallade sig Yahweh ben Yahweh (Herren, son till Herren, tror jag det betyder. K.Katt). Deras mål är att få afroamerikaner, som de ser som de första israeliterna, att återvända till Israel. Gruppen skiljer sig från kristna och judar genom att se Yahweh ben Yahweh som Guds son. På så sätt är deras tro unik och skiljer sig från andra kända grupper av Black Hebrew Israelites.

Gruppen har skapat kontrovers genom att grundaren har varit i klammeri med rättvisan. De har också anklagats för att vara en kult som ser svarta människor som överlägsna, som "de sanna judarna", medan vita är "djävlar". Deras ultimata mål lär vara att utplåna alla vita människor.
http://media.gettyimages.com/photos/the ... ?s=594x594
Kahlokatt
 
Inlägg: 19511
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kahlokatt » 2017-01-10 19:45:01

The Church of All Worlds

The Church of All Worlds är en nyhednisk religion grundad 1962 av Oberon och Morning Glory Zell-Ravenheart. Religionen utvecklades i en grupp vänner och kärlekspar, delvis inspirerade av en fiktiv religion med samma namn i sci-firomanen Stranger in a Strange Land av Robert A. Heinlein.
Kyrkans mytologi inkluderar än i dag science fiction. De troende dyrkar Gaia (Moder Jord)och Gud Fader och tror på älvor och gudar från flera andra pantheon. Många av deras rituella fester är centrerade runt det antika Greklands gudar och gudinnor. Oberon Zell-Ravenheart tycker tydligen om att använda fiktion som en grund för sina idéer, för på senare år har han grundat "The Grey School of Wizardry", delvis inspirerad av Harry Potters trolldomsskola Hogwarts.
Bild
Kahlokatt
 
Inlägg: 19511
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kahlokatt » 2017-01-10 19:59:37

Pana-Wave

Bild

Om man bortser från att hon var galen, saknade Yuko Chino även klädsmak när hon bildade sin underligt klädda kult 1977. Hon och de andra medlemmarna trodde att elektromagnetiska vågor var den underliggande orsaken till alla miljökatastrofer och att en framtida mystisk tionde planet skulle sabba jordens magnetiska poler och framkalla domedagen. Än mer bisarrt var att de trodde att kommunister attackerade dem med elektromagnetiska vågor. För att skydda sig från "attackerna" bar de helt vita dräkter och munskydd och reste omkring i vita skåpbilar. Gruppen uppmärksammades ordentligt för första gången i mars 2003 när de försökte röva bort en strandad vild säl (som hade blivit en nationalkändis) i en av Tokyos största floder. De trodde sig vara tvungna att återföra sälen till sin naturliga miljö för att förhindra domedagen.

En månad senare, i april, ockuperade kulten en väg i ett bergsområde väster om Tokyo. Medlemmarna hängde vitt tyg runt vägräcken och träd och förklarade att de förberedde ett domedagsskyddsrum inför Apokalypsen, som de trodde skulle äga rum den 15 maj samma år. Efter att myndigheterna rivit lägret, slog sig kulten ned i en isolerad by och väntade in domedagen. När dagen kom och gick utan att mycket hände, räknade de om till 22 maj. Efter att jorden pinsamt nog låtit bil att gå under en andra gång, drog sig gruppen tillbaka.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19511
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kostymhippie » 2017-01-11 10:23:20

Nuwaubianismens idéer var riktigt flummigt roliga.

Pana-Wave är väl ett exempel på när foliehatts-mysko-paranoia går åt h-vete för långt.

Spontant tycker jag dock att de flesta grupperna i grunden verkar harmlösa.
Tror detta med små, exklusiva grupper av folk med en specifik tro är något vi kommer se mer av i framtiden.
Som ateist tycker jag dessutom det är bättre än enorma kolosser till organisationer med strikta, stela doktriner som styr hela världen.
Så länge ingen tvingas stanna i en grupp eller kommer till skada är allt OK enligt min bok.

Tycker Krigarns frågeställningar helt har missats i tråden.
Tror folk söker sig till dessa grupper för att de inte känner att de passar in i de konventionella religionerna med sin tro.
Sen finns det säkert en del som går med enbart p.g.a. gemenskap, men det tror jag är en minoritet.
De som grundar sådana grupper, däremot, kan nog ofta (tyvärr) ha ekonomiska eller personliga motiv som primär drivkraft.
Ofta i kombination med psykisk ohälsa av mer psykotisk eller manisk karaktär.
Detta leder (tyvärr) ofta till att dessa små, exklusiva grupper kan utvecklas till totalitära syndikat med slavarbete, hjärntvätt och kriminalitet som enda drivkrafter.
Kostymhippie
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 2573
Anslöt: 2011-10-12

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kahlokatt » 2017-01-11 23:06:20

Jag är inte intresserad av att ställa frågor om sekter, det får andra diskutera om man vill. Jag är bara intresserad av att läsa och översätta.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19511
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav ankhh » 2017-01-11 23:14:45

Mmm, jag tycker också att diskussion om varför människor väljer att vara religiösa, gå med i någon sekt, etc, gärna får tas någon annanstans. Den här tråden uppskattar jag mycket som just en samling av mer eller mindre märkliga trosfenomen. Återigen stort tack till Kahlokatt!

Vete katten om man inte skulle ta och hitta på en egen religion. :wink:
ankhh
Inaktiv
 
Inlägg: 2960
Anslöt: 2016-06-27

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kostymhippie » 2017-01-12 9:20:42

OK, förstår syftet med tråden.

Intressant i vilket fall, kommer fortsätta läsa.
Kostymhippie
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 2573
Anslöt: 2011-10-12

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kahlokatt » 2017-01-12 22:38:32

Folk får gärna diskutera i denna tråd, det gör mig inget. Jag har bara ingen lust att göra det själv.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19511
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kahlokatt » 2017-01-12 23:17:58

Vad tror egentligen mormoner på?
(Uppgifter tagna från listan Top 10 bizarre Mormon Beliefs, sign. "Mystern", 4 februari 2008 på Listverse.)

Bild

De betalar tionde.
Tionde är inte ovanligt inom religion, men det brukar sällan vara obligatoriskt. Inom mormonernas teologi måste man stadigt och villigt betala tionde för att komma till det högsta himmelriket.

De får inte dricka varm dryck.
Tvärtemot vad många tror, får mormoner dricka koffeinhaltiga drycker. Coca Cola är helt okej. Däremot får man inte dricka varm dryck, då det anses skadligt för kroppen. Alkohol och tobak är också förbjudet.

De tror på andar.

Det här är väldigt unikt för mormonernas tro. I grund och botten var alla som lever nu tidigare andar och när vi dör separeras våra andar från kroppen. Om vi var goda får andarna komma till "andeparadiset." Om vi har varit onda hamnar andarna i ett "andefängelse." Andevärlden är den plats där andarna håller till ända tills Jesus kommer tillbaka.

De har profeter.

Mormonkyrkan (egentligen Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga) styrs av en profet (den nuvarande heter Thomas S. Monson). Han har två rådgivare och kyrkan har även tolv apostlar. (Enligt mormonernas svenska hemsida.) Alla profetens officiella uttalanden räknas som officiell kanon.

De tror att Jesus besökte Amerika.

Mormons bok är en för mormoner helig skrift som utspelar sig under samma tid som Bibeln, men i Nordamerika. Mormonerna tror att Jesus efter sin återuppståndelse besökte Amerika.

De tror att Gud har en kropp.

Till skillnad från de flesta kristna tror mormonerna att Gud, Jesus och Den Helige Ande är tre separata varelser. De tror också att Gud, Jesus och varelser som har återuppstått har kroppar av kött och blod.

Alla män kan bli präster.

Inom mormonismen kan alla män som är "värdiga" bli präster med speciella plikter. Svarta fick inte bli präster förrän 1978 och kvinnor får fortfarande inte bli präster.

De tror på tre himlar.

Inom mormonsk doktrin finns tre himlar: Det himmelska kungariktet, det jordiska kungariket och det telestiala kungariket. Det himmelska är det högsta, där Gud och de som har följt hans lag håller till. Det terrestiala ligger i mitten, där folk som har följt Mose Lag håller till. Det telestiala är det lägsta och till för dem som har följt "köttsliga lagar."

De anser att två synder inte kan förlåtas.

Mormonerna tror att alla synder kan förlåtas - utom två. Den ena är att förneka den Helige Ande, den andra är mord. Gud förlåter allt annat, men bara fram till Jesu återkomst. Då får du din slutgiltiga dom, oavsett vad du har gjort. Du får ingen andra chans, punkt slut.

De tror att det finns fler världar och fler gudar.

Mormonerna tror att Gud skapat många världar, var och en med sin egen befolkning. De tror också att det finns flera gudar, men alla har sitt eget universum. Vi behöver bara lyda vår egen Gud och om vi når himlens högsta nivå kan vi själv bli gudar.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19511
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kahlokatt » 2017-01-12 23:30:55

Fellowship of Isis

Fellowship of Isis har sitt centrum vid Clonegal Castle på Irland och är ett globalt samfund med över 24 000 medlemmar. Deras mål är att främja "det gudomliga kvinnliga" och medlemmarna får lära sig olika sätt att umgås med en gudinna. De kan bli vigda till präster genom ritualer (att du inte är på plats gör inget, för medlemmarna kan "ställa in kopplingen" till dig) och hur aktiv man vill vara bestämmer man själv. Det finns ett 'College of Isis' där du kan lära dig mer om en speciell gudinna, och många undergrupper i vilka medlemmar kombinerar sin egen tro med principerna från Fellowship of Isis-manifestet. Grundaren heter Olivia Robertson.

Bild

(Sabina Bevers, 10 bizarre spiritual groups you can join, Listverse 18 mars 2013)
Kahlokatt
 
Inlägg: 19511
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Corvus Corone » 2017-01-13 2:34:47

Tack Kahlokatt! för en väldigt intressant tråd!
Corvus Corone
 
Inlägg: 50
Anslöt: 2017-01-10

Re: Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav slackern » 2017-01-13 13:23:06

Den sekten på Irland kan ju i dagsläget inte vara så nöjda med sin förkortning för i engelsk talande länder använder dom ju den fortfarande för med islamiska sekten IS.
slackern
 
Inlägg: 35711
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kahlokatt » 2017-01-13 15:06:38

Mer om mormoner
(från 10 crazy little-known rules of Mormon life, Mark Oliver på Listverse 25 juli 2016)

Bild

Missionärer får inte spela basket.

Eller, rättare sagt, de får spela street basket på en liten plan med bara en korg. De får inte spela i lag, delta i turneringar eller ens räkna poäng!

Missionärer får inte simma.

Att spela street basket är faktiskt en lyx för missionärerna, eftersom nästan alla sporter är förbjudna för dem - speciellt simning. Enligt missionärernas handbok får de "aldrig simma". Aldrig någonsin, Anledningen - liksom i fallet med basket - är att förhindra att missionärerna blir skadade.

Missionärer får bara ringa hem två gånger om året.

Missionärer får inte hälsa på sina familjer. Om de vill ringa hem, måste de vänta till julen eller mors dag. Snubbarna i vita skjortor som kommer och knackar på hemma hos dig får inte göra mycket annat. De arbetar 09:30 - 21:30 varje dag utom söndag och allt annat än mission räknas som "distraherande" - t.o.m. att besöka föräldrarna.
När de väl får ringa hem, får samtalet bara vara i högst en halvtimme. All annan kontakt är förbjuden. Familjen får inte komma och hälsa på.


På sommaren får mormoner inte äta kött.

De flesta mormoner känner faktiskt inte till den här regeln. Officiellt skall de äta nästan enbart vegetariskt. I Mormons bok står det tydligt att kött bara får ätas på vintern, när man är sjuk eller om svält råder.
Fast den här regeln är folk inte så noga med. Om man bjuder in en mormon på grillfest lär han förmodligen äta lika mycket kött som någon annan...

De måste alltid ha ett lager livsmedel för tre månader.

Scouterna är "alltid redo", men det är ingenting jämfört med mormoner. Kyrkan lär ut till sina proselyter att de lever i svåra tider och att de måste kunna klara sig själva vad som än händer - apokalyps eller personlig tragedi. Alla kyrkor har en akutplan redo så att de kan ge sina medlemmar skydd vid en katastrof och medlemmarna själva måste också vara redo. De måste bygga upp ett reservlager med matvaror för tre månader.

Man får inte kritisera kyrkan.

Om en mormon tycker illa om någon regel, får hen gärna göra det - så länge hen håller det för sig själv. En mormon som skriver artiklar eller som öppet kritiserar kyrkan kan hamna i verkligt trubbel och kyrkan är redo att stoppa dem. Kyrkan har en kommitté som kallas "Kommittén för Stärkande av Kyrkomedlemmar", vilket kan sägas påminna om FRA. De tillbringar all sin tid med att hålla koll på alla kyrkans medlemmar - i synnerhet på vad de skriver.
Om en medlem blir ertappad med att kritisera ledarskapet, kontaktar kommittén biskopen, som skall konfrontera personen i fråga. De sitter ned och försöker få medlemmen att göra avbön - för annars...!
Om hen fortfarande inte lyder, kan hen få ett värre straff än att bara kastas ur kyrkan. Det finns exempel på mormoner som har fått sparken för att de protesterat mot kyrkan.

Man får ljuga!

Mormoner får egentligen inte göra så mycket - men de får ljuga! De delar de Tio Budorden med kristna, muslimer och judar, men åttonde budet, om att inte bära falsk vittnesbörd mot sin nästa - föll inte i lika god jord hos mormonerna som inom andra religioner.
Åtminstone en mormon har hävdat att mormoner uppfostras "med idén att det är OK att ljuga så länge det är för ett högre syfte." Alla mormoner håller inte med, men det kan innehålla ett korn av sanning. Tydligen har det historiskt sett varit okej att ljuga för icke-mormoner om det skyddar kyrkan.
Enligt antropologen Daymon Smith kommer denna regel sig av att man var tvungen att bekämpa staten gällande polygami (som i dag bara praktiseras av fundamentalistiska mormoner). Mormoner hade många problem med lagen p.g.a. sina äktenskapstraditioner. De ljög så mycket för att hålla samhällena trygga att det blev en kulturell vana.
Mormoner får kanske inte göra så mycket, men de får i alla fall ljuga om det!
Kahlokatt
 
Inlägg: 19511
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav ankhh » 2017-01-13 20:26:22

slackern skrev:Den sekten på Irland kan ju i dagsläget inte vara så nöjda med sin förkortning för i engelsk talande länder använder dom ju den fortfarande för med islamiska sekten IS.

Jag tror inte att irländarnas namn är en förkortning, utan att det handlar om egyptiska gudinnan Isis, https://sv.wikipedia.org/wiki/Isis - men håller med om att de inte kan vara så glada över den beteckningen på islamisterna.

Jag har svaga minnen av att nygnostiker i början av förra seklet (?) hade en kult kring "den beslöjade Isis"...
* går och kollar *
Jo, teosoferna var det. Knepig religion det också.
https://en.wikipedia.org/wiki/Veil_of_Isis (om mysteriet allmänt, engelska)
https://en.wikipedia.org/wiki/Isis_Unveiled (Blavatskys bok, engelska)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Teosofiska_Samfundet (teosoferna)
ankhh
Inaktiv
 
Inlägg: 2960
Anslöt: 2016-06-27

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kahlokatt » 2017-01-13 22:08:06

Ja, det stämmer. Kulten har tagit sitt namn efter den egyptiska gudinnan Isis. Ingen förkortning.
Kahlokatt
 
Inlägg: 19511
Anslöt: 2008-10-08
Ort: Personal Prison

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kostymhippie » 2017-01-14 0:15:42

Det är därför man ska säga Daesh, inte IS eller ännu värre ISIS om de extremt fundamentalistiska, militanta sekten som bl.a. slaktar folk som man brukade slakta grisar förr i tiden.
Kostymhippie
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 2573
Anslöt: 2011-10-12

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav slackern » 2017-01-14 0:24:32

Kostymhippie skrev:Det är därför man ska säga Daesh, inte IS eller ännu värre ISIS om de extremt fundamentalistiska, militanta sekten som bl.a. slaktar folk som man brukade slakta grisar förr i tiden.


Själv tycker jag att man ska säga det dom själva har döpt sig till. Det finns ju kristna som hävdar att mormonerna inte är kristna fast dom själva hädar ju att dom är kristna, dessutom praktiserar ju IS samma sorts islam som Saudiarabien gör eller dom tillhör samma sekt.

Här om mormonerna som vissa hävdar inte är kristna.

https://www.mormon.org/swe
slackern
 
Inlägg: 35711
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kostymhippie » 2017-01-14 0:25:48

Delar av den mormonska teologin kan jag tycka är rätt sympatiska då de liknar min egen tro (även om jag i grunden är ateist).
Deras kontrollapparat och regler som kontrollerar medlemmarnas liv in i minsta detalj är dock fullkomligt hårresande.
Kostymhippie
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 2573
Anslöt: 2011-10-12

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav slackern » 2017-01-14 0:27:09

Kostymhippie skrev:Delar av den mormonska teologin kan jag tycka är rätt sympatiska då de liknar min egen tro (även om jag i grunden är ateist).
Deras kontrollapparat och regler som kontrollerar medlemmarnas liv in i minsta detalj är dock fullkomligt hårresande.


Jag är själv inte troende så jag har nollkoll på deras teologi men dom tror ju på Jesus å grejer men dom är väl bara en sekt liksom katolikerna och protestanterna är.
slackern
 
Inlägg: 35711
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kostymhippie » 2017-01-14 0:29:55

slackern skrev:
Kostymhippie skrev:Det är därför man ska säga Daesh, inte IS eller ännu värre ISIS om de extremt fundamentalistiska, militanta sekten som bl.a. slaktar folk som man brukade slakta grisar förr i tiden.


Själv tycker jag att man ska säga det dom själva har döpt sig till. Det finns ju kristna som hävdar att mormonerna inte är kristna fast dom själva hädar ju att dom är kristna, dessutom praktiserar ju IS samma sorts islam som Saudiarabien gör eller dom tillhör samma sekt.

Här om mormonerna som vissa hävdar inte är kristna.

https://www.mormon.org/swe


Problemet är att dagens islamofobi är i paritet med 30-talets antisemitism, och då anser jag att alla som är emot islamofobi bör säga Daesh och inte något med IS eftersom att enbart sätta in denna sjuka organisation under Islams namn stärker islamofobin.
Kristendomen är å andra sidan ohotad, förutom vissa minoriteter i muslimska länder och då är det främst Daesh samt en del dårar inom Salafi och Wahabi (som jag som f.d. intresserad av islam inte heller anser är muslimer) som står för förföljelserna och hatbrotten i fråga.
Kostymhippie
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 2573
Anslöt: 2011-10-12

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kostymhippie » 2017-01-14 0:30:38

slackern skrev:
Kostymhippie skrev:Delar av den mormonska teologin kan jag tycka är rätt sympatiska då de liknar min egen tro (även om jag i grunden är ateist).
Deras kontrollapparat och regler som kontrollerar medlemmarnas liv in i minsta detalj är dock fullkomligt hårresande.


Jag är själv inte troende så jag har nollkoll på deras teologi men dom tror ju på Jesus å grejer men dom är väl bara en sekt liksom katolikerna och protestanterna är.


Där är vi överens, även om jag ogillar uttrycket sekt.
Auktoritär organisation anser jag vara bättre ord.
Kostymhippie
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 2573
Anslöt: 2011-10-12

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav slackern » 2017-01-14 0:37:43

Kostymhippie skrev:
slackern skrev:
Kostymhippie skrev:Det är därför man ska säga Daesh, inte IS eller ännu värre ISIS om de extremt fundamentalistiska, militanta sekten som bl.a. slaktar folk som man brukade slakta grisar förr i tiden.


Själv tycker jag att man ska säga det dom själva har döpt sig till. Det finns ju kristna som hävdar att mormonerna inte är kristna fast dom själva hädar ju att dom är kristna, dessutom praktiserar ju IS samma sorts islam som Saudiarabien gör eller dom tillhör samma sekt.

Här om mormonerna som vissa hävdar inte är kristna.

https://www.mormon.org/swe


Problemet är att dagens islamofobi är i paritet med 30-talets antisemitism, och då anser jag att alla som är emot islamofobi bör säga Daesh och inte något med IS eftersom att enbart sätta in denna sjuka organisation under Islams namn stärker islamofobin.
Kristendomen är å andra sidan ohotad, förutom vissa minoriteter i muslimska länder och då är det främst Daesh samt en del dårar inom Salafi och Wahabi (som jag som f.d. intresserad av islam inte heller anser är muslimer) som står för förföljelserna och hatbrotten i fråga.


Jag håller med dig om att islamofobi är illa, men precis som du säger så är praktiserande salafister extremt obehagligt eftersom dom har en medeltida uppfattning när det kommer till lagar och hur man ska praktisera dom, som i t,ex Saudiarabien är det förbjudet för en muslimsk man att konvertera till kristendomen det blir han avrättad för eller konvertera till vilken religion som helst eller erkänna att han är ateist, i det landet räknas det till kätteri och det blir man avrättad för, så har dom dessutom dödsstraff på människor som utför en homosexuell handling. Så den formen utav islam tycker jag att man kan fördöma och inget jag vill ha i Sverige för det är ren och skär hatbrott dom sysslar med.
slackern
 
Inlägg: 35711
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Mindre kända religioner och trossamfund

Inläggav Kostymhippie » 2017-01-14 10:31:32

slackern skrev:
Kostymhippie skrev:
slackern skrev:
Själv tycker jag att man ska säga det dom själva har döpt sig till. Det finns ju kristna som hävdar att mormonerna inte är kristna fast dom själva hädar ju att dom är kristna, dessutom praktiserar ju IS samma sorts islam som Saudiarabien gör eller dom tillhör samma sekt.

Här om mormonerna som vissa hävdar inte är kristna.

https://www.mormon.org/swe


Problemet är att dagens islamofobi är i paritet med 30-talets antisemitism, och då anser jag att alla som är emot islamofobi bör säga Daesh och inte något med IS eftersom att enbart sätta in denna sjuka organisation under Islams namn stärker islamofobin.
Kristendomen är å andra sidan ohotad, förutom vissa minoriteter i muslimska länder och då är det främst Daesh samt en del dårar inom Salafi och Wahabi (som jag som f.d. intresserad av islam inte heller anser är muslimer) som står för förföljelserna och hatbrotten i fråga.


Jag håller med dig om att islamofobi är illa, men precis som du säger så är praktiserande salafister extremt obehagligt eftersom dom har en medeltida uppfattning när det kommer till lagar och hur man ska praktisera dom, som i t,ex Saudiarabien är det förbjudet för en muslimsk man att konvertera till kristendomen det blir han avrättad för eller konvertera till vilken religion som helst eller erkänna att han är ateist, i det landet räknas det till kätteri och det blir man avrättad för, så har dom dessutom dödsstraff på människor som utför en homosexuell handling. Så den formen utav islam tycker jag att man kan fördöma och inget jag vill ha i Sverige för det är ren och skär hatbrott dom sysslar med.


Där är vi också överens.
Dessutom får brudar inte göra någonting i det landet.
Vore jag statsminister skulle jag i Palmes anda frysa alla förbindelser med det landet och uppmana andra länder inom EU att göra detsamma.

OK nu blev det lite OT känner jag.
Kahlo, du får gärna posta mer om udda religiösa grupper.
Kostymhippie
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 2573
Anslöt: 2011-10-12

Återgå till Intressanta intressenLogga in