Mera internet - mindre alkohol?

Tipsa om nyheter, böcker, filmer, hemsidor o.s.v. här.

 Moderatorer: atoms, Alien

Mera internet - mindre alkohol?

Inläggav Alien » 2018-10-05 16:05:21

Ungdomar går inte längre på krogen och gör dumheter, de stannar hemma vid datorn (och skriver dumheter) i stället.

Men det betyder inte att ungdomarna som sitter vid datorn dricker mindre alkohol, de kan ju dricka vid datorn (därav alla dumheter de skriver).

Det finns en undersökning om detta.

Konkurrens från Internet kan inte förklara varför andelen ungdomar som dricker alkohol har sjunkit till rekordlåga nivåer. De som tillbringar mest tid vid datorn lever inte nyktrare liv än andra ungdomar.

Den slutsatsen drar forskare vid bland annat Uppsala universitets centrum för klinisk forskning i Västerås och Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, i en studie som publiceras i tidskriften European Journal of Public Health.

– Visserligen har alkoholanvändningen bland ungdomar sjunkit kraftigt parallellt med att allt fler ägnar mycket tid åt sociala medier och datorspelande, men det innebär inte att det finns ett orsakssamband. Det är faktiskt vanligare att ungdomarna som är mest aktiva på sociala medier dricker alkohol, säger Peter Larm, forskare vid CAN.
http://www.unt.se/nyheter/uppsala/mycke ... 69250.aspx

Men det är inte dataspelsnörden som dricker alkohol (de dricker cola) utan de som ägnar sig åt sociala medier. På sociala medier finns mycket propaganda för alkohol.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 46087
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansvenska låglandet

Återgå till Tipsa medlemmarna



Logga in