Melatonin 5 mg licens kontra Circadin 2 mg

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: Alien, atoms

Melatonin 5 mg licens kontra Circadin 2 mg

Inläggav Aspie-B » 2008-07-24 20:39:37

Hejsan!

Jag har Aspergers syndrom och har så länge jag kan minnas (är 25 år) haft svåra sömnrubbningar. Fick min AS-diagnos för 5 år sen i Linköping.

Hade tidigare fått felaktiga psykiatriska diagnoser och sömnmedel av bensodiazepintyp. Träffade en klok och insiktsfull AS-specialist i samband med diagnosen som gav mig 1 tabl. Melatonin 5 mg (på licens som lätt gick igenom) och då försvann mina svåra sömnrubbningar - trodde det var för enkelt för att vara sant, men det var min räddning för sömnen och underbart att slippa beroendeframkallande sömnmedel.
Natural Pharma International NPI AB står det att tillverkaren är som Apoteket beställer hem.

Åren har gått och jag har nu en annan läkare som just bytt ut mitt Melatonin 5 mg på licens (se ovan) mot det nysläppta läkemedlet Circadin (som innehåller melatonin) 1-2 tabl. 2 mg för Läkemedelsverket kommer att dra in i princip alla licensansökningar för Melatonin 5 mg.
Circadin tillverkas av Nycomed AB.

Jag trodde att detta bytet skulle funka lätt och problemfritt men icke sa Nicke. På 2 mg Circadin kunde jag inte somna in förrän typ 6 timmar efter sänggåendet kl. 22, vaknade sen vid typ 6-tiden och kunde absolut inte somna om. Flera dygn upprepades detta mönster.
Sen ringde jag läkaren som uppmanade mig att höja dosen till 2 tabl. 2mg Circadin, men nu har en vecka gått och samma mönster som vid 2 mg Circadin har fortsatt. Jag är totalt slut och utmattad av denna oerhörda sömnbrist och sen har jag dessutom fått en del andra jättejobbiga biverkningar som jag inte hade alls på licenspreparatet Melatonin 5 mg. som våldsam dåsighet, svår yrsel och dunkande huvudvärk. Har informerat min läkare om denna jättesvåra situation och dilemma.

Min läkare tror inte att en licensansökan för Melatonin 5 mg från Natural Pharma International NPI AB skulle kunna gå igenom för mig trots sömnlösheten och de svåra biverkningarna på Circadin 2mg från Nycomed AB. Läkemedelsverket tycker att det räcker med ett läkemedel som innehåller melatonin och det låter ju logiskt och vettigt.
Men, men, de två preparaten kan ju omöjligt ha exakt samma innehåll och likvärdig verkan för svåra sömnrubbningar vid neuropsykiatriska sömnrubbningar hos unga med t.ex. AS som jag har.
Circadin står i bipackssedeln och i FASS är lämpligt för gamla människor som är 55 år och äldre och jag är 25 år...

Är det någon som har liknande erfarenheter som jag ang. Melatonin licenspreparat 5 mg och Circadin 2 mg?
Eftersom Circadin försämrar min sömn ytterligare än hjälper kan jag ju inte fortsätta att ta den i framtiden och Melatonin licenspreparat 5 mg vill förmodligen inte någon läkare någonstans ens ansöka om med tanke på att Circadin som innehåller melatonin finns på läkemedelsmarknanden i Sverige nu. Hjälp, vad gör jag??? Vart vänder jag mig??? Hur ska jag kunna få det läkemedel som har hjälp mig kanonbra i flera år???

Ett alternativ är att byta till beroendeframkallande sömmedel som Stilnoct föreslår min läkare, men jag tycker att detta är en skitkass lösning och värdelöst alternativ. Eller hur???

Hoppas någon kan hjälpa mig med hur jag ska göra (är helt slut av sömnlöshet och jättedeppig att förmodligen aldrig mer få Melatonin 5 mg licenspreparat som gjort att jag kunnat sova utmärkt i flera års tid förskrivit av läkare) och om fler med AS har upplevt samma megastora skillnad på Melatonin 5 mg licenspreparat och Ciracadin 2 mg som kommit ut den här tragiska och ödesdigra sommaren för mig.

Mycket tacksam för svar och kommentarer!

Mvh
Aspie-B, 25 år, Linköping

Moderator Gripandekylig - rättade ett stavfel i rubriken
Senast redigerad av Aspie-B 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Aspie-B
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2008-07-24
Ort: Linköping

Re: Melatonin 5 mg licens kontra Circadin 2mg

Inläggav Karl » 2008-07-24 23:32:58

Aspie-B skrev:Hejsan!

Hej och välkommen!

Jag har ingen erfarenhet av melatonin men kommer ändå med några synpunkter.

Aspie-B skrev:Jag är totalt slut och utmattad av denna oerhörda sömnbrist och sen har jag dessutom fått en del andra jättejobbiga biverkningar som jag inte hade alls på licenspreparatet Melatonin 5 mg. som våldsam dåsighet, svår yrsel och dunkande huvudvärk. Har informerat min läkare om denna jättesvåra situation och dilemma.

Min läkare tror inte att en licensansökan för Melatonin 5 mg från Natural Pharma International NPI AB skulle kunna gå igenom för mig trots sömnlösheten och de svåra biverkningarna på Circadin 2mg från Nycomed AB.

Jag tycker det är mycket märkligt att utebliven effekt och dessa biverkningar inte är tillräckliga skäl att få gå tillbaks till melatonin på licens. Jag tror det är mycket upp till läkarens goda vilja och engagemang för att du skall få tillbaks melatonin, försök hitta en annan läkare som är lite mer engagerad om det inte fungerar.

Aspie-B skrev:Men, men, de två preparaten kan ju omöjligt ha exakt samma innehåll och likvärdig verkan för svåra sömnrubbningar vid neuropsykiatriska sömnrubbningar hos unga med t.ex. AS som jag har.
Circadin står i bipackssedeln och i FASS är lämpligt för gamla människor som är 55 år och äldre och jag är 25 år...

Jag är skeptisk till dessa ersättningsläkemedel, läkemedelsverket har haft fel förut när man godkänt ersättningspreparat som påståtts vara likvärdiga, t ex Tryptizol mot Saroten vilket jag själv har dåliga erfarenheter av. Knepiga grejer det där med kemi. Länk


Tycker Läkemedelverkets motivering att ersätta Melatonin med Circadin är märklig också. Länk
Circadin (melatonin) godkändes i juni 2007 och finns nu för försäljning i Sverige. Då ett godkänt melatonin-läkemedel nu finns tillgängligt, kommer nya licenser på melatonin i fortsättningen bara att beviljas när särskilda skäl föreligger.

Tablett Circadin 2 mg godkändes i juni 2007 och finns sedan några veckor för försäljning i Sverige. Då ett melatonin-läkemedel nu finns tillgängligt, kommer licenser för melatonin bara att beviljas om det av licensmotiveringen klart framgår varför godkänt Circadin inte kan användas.

Övertygande bevis för effekt av melatonin på barn saknas. Läkemedelsverket anser därför att behandling av barn i första hand bör ske inom ramen för en klinisk läkemedelsprövning.

Circadin är receptbelagt och godkänt för kortvarig behandling av primär insomni kännetecknat av dålig sömnkvalitet hos patienter som är 55 år och äldre.

Circadin är ju, som du skriver, godkänt för behandling av patienter 55 år och äldre och det saknas bevis för effekt av melatonin på barn, målgruppen där du befinner dig lämnar man helt därhän.

Aspie-B skrev:Ett alternativ är att byta till beroendeframkallande sömmedel som Stilnoct föreslår min läkare, men jag tycker att detta är en skitkass lösning och värdelöst alternativ. Eller hur???

När melatonin har fungerat så bra för dig låter det inte som ett bra alternativ, möjligtvis kortsiktigt om man måste sköta jobb eller skola.
Senast redigerad av Karl 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Karl
 
Inlägg: 987
Anslöt: 2007-03-06
Ort: Västkusten

Inläggav Torsdag » 2008-07-25 0:59:15

Sover också på melatonin (och bor också i Linköping) :wink:

Byte läkare för en tid sen och han hade inte behörighet för att skriva ut Melatonin. Han kunde eventuellt fixa det men sen fick jag reda på att min mormor fått "gratis" melatonin av något mysko bolag. jag fick då den melatoninen och nu har vi också beställt mer Melatonin ifrån bolaget som heter Atlas Nutrition. (men då inte gratis)

Vad jag vet är melatonin licens belagd i Sverige men fri i många andra länder. Allt är rätt mysko men nu har jag melatonin i alla fall.
Senast redigerad av Torsdag 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Torsdag
 
Inlägg: 383
Anslöt: 2006-01-19

Inläggav Ensamflickan » 2008-07-25 8:15:40

Jag har inte märkt nåt själv, men jag har hört många säga att olika preparat med samma aktiva substans ändå inte ger exakt samma effekt. Olika bindningsmedel t ex påverkar effekten.

Det ska ju t ex vara en enorm skillnad mellan Concerta och Ritalin - sägs det - fast den aktiva substansen - metylfenidat - är densamma. Jag har plågats av jobbiga biverkningar och knappt någon effekt av Concertan i flera månader nu, men ändå inte fått tillåtelse att ens ansöka om att få prova nåt annat...

Och jag vet ju av erfarenhet att riktigt rent amfetamin - så rent att det inte ger nåt rus, och ingen kick när man skjuter det, mao urtrist att missbruka... :roll: - är rena mirakelmedicinen för mig. Jag blir bara helt normal av det... Så om knarktillverkarna kan få fram en sån ren produkt - helt utan biverkningar - så borde väl läkemedelsbolagen kunna det...

Men frågan är väl om de vill det, eller om de istället sastsar på att ta fram produkter som fungerar dåligt och ger en massa biverkningar, för att man sen ska behöva köpa mer mediciner mot biverkningarna...

Pengarna styr... :twisted:
Senast redigerad av Ensamflickan 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Ensamflickan
Inaktiv
 
Inlägg: 1491
Anslöt: 2007-03-16

Inläggav Bror Duktig » 2008-07-25 10:09:32

Hej.

Cirkadin är en typ av depottablett.
Alltså ska avge lite Melatonin hela tiden under natten (tills tabletten upplösts) till skillnad från vanliga Melatonintabletter som avger allt med en gång.

Skillnaden borde bli exakt den du upplever (om detta stämmer om depot).
Mycket melatonin direkt kan verka insomnande, medan lite som avges hela tiden verkar bättre på en ostadig sömn i stället.
Du borde ju vara just den typ av person som skulle kunna få Melatonin fortfarande.

Läkare har ofta problem med att vilja utreda VAD man har problem med i sin sömn.
Är det insomningsproblem, problem med uppvaknande o.s.v.
Som yngre fick t.ex. jag själv Theralen när jag helt klart och tydligt beskrev klara insomningsproblem.
I 5 år fick jag olika sömnmedel innan jag fick ett insomningspreparat (Stilnoct).

Angående Melatonin så har jag ringa eller ingen effekt av det som skrivs ut på licens åt mig.
Däremot hade jag rätt god effekt av Melatonin jag köpte via Ebay. Varför vet jag inte, men jag har läst på forum där folk beskriver sina doser, och de verkar ta högre doser av det man köper på apoteket.
Antingen har de i något man kanske inte vill äta, i de utländska, eller så finns det olika effektiva typer av Melatonin. Eller så är det en slump att jag har sett just dessa olika doseringar i samband med vissa märken.

Kanske kan du diskutera med din läkare om det är möjligt att krossa Cirkadin för att slippa depoteffekten. Licenspreparatet är ju just löst pulver i kapsel, så det borde gå.
Senast redigerad av Bror Duktig 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Bror Duktig
 
Inlägg: 14352
Anslöt: 2008-07-18

Inläggav Parvlon » 2008-07-25 13:54:57

Rekommenderar att inte köpa vare sig droger, hälsokost, drycker eller mat på e-bay eller blocket. Diskutera med Läkare låter bra men frågan är om de har tid?
Senast redigerad av Parvlon 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14823
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav Bror Duktig » 2008-07-25 14:36:33

Parvlon skrev:Rekommenderar att inte köpa vare sig droger, hälsokost, drycker eller mat på e-bay eller blocket. Diskutera med Läkare låter bra men frågan är om de har tid?
Jag fick en tid rätt fort en gång när jag råkade nämna att jag köpte "medicin på internet" (melatonin handlade det om, men det hanns aldrig berättas).

Detta är de måna om att förhindra tydligen.
Senast redigerad av Bror Duktig 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Bror Duktig
 
Inlägg: 14352
Anslöt: 2008-07-18

Circadin en katastrof för Asperger-personer!!!

Inläggav Daniel L » 2008-07-25 14:56:26

Hej användare av Aspergerforum!

Daniel heter jag, är 22 år gammal, är bosatt i Malmö, har en aspergerpersonlighet (erhöll klinisk diagnos formellt 2006) och har just registrerat mig som medlem, så jag säger till er alla här:

"Hej alla AS-själsfränder!... "

Jag vill gärna dela med mig av mina personliga erfarenheter av melatonin-behandling inom sjukvården i vårt rigida och byråkratiska AS-oförstående system (så upplever jag det i alla fall).

Precis som Aspie-B och många andra med AS har jag (under två år) haft melatonin på licens (5 mg) och det har fungerat alldeles utmärkt mot mina mycket svåra sömnproblem (som jag brottats med ända sedan barndomen).

Det stora kruxet och problemet (en hopplös återvändsgränd p.g.a. oförståelse och ovilja hos specialister och högre instanser att ta in och acceptera hur känsligt och annorlunda AS-personer ofta reagerar och svarar biokemiskt på mediciner???) är detsamma för mig med.

Jag har nämligen också ordinerats Circadin 2 mg (innehåller melatonin), som ju ganska nyligen släppts på den öppna läkemedelsmarknaden i Sverige, istället för det licensförskrivna melatoninet jag tidigare haft så oerhört god hjälp av - har aldrig sovit så bra som under de två år i mitt liv jag haft förmånen att få förskrivet nämnda licenspreparat av melatonin på 5 mg, men nu verkar det vara ett minne blott *gråter*...

Min läkare försäkrade mig om att Circadin är helt likvärdigt med och lika verksamt och effektivt som Melatoninet som jag tidigare fått på licens av honom, men efter tre veckors Circadin-behandling (först 1 tablett 2 mg, sedan 2 tabletter sedan tre tabletter på min läkares inrådan), så är jag ett levande bevis på att det påståendet är osanning och inte stämmer ett dugg med verkligheten - åtminstone inte i mitt fall och tydligen inte heller i de flesta andra AS-personers situation.

För närvarande har jag två alternativ - att ta Circadin och nästan ligga sömnlös hela natten och plågas av biverkningar i form av extrem trötthet, kraftlöshet, yrsel, ångest och minnessvårigheter etc.
eller att inte ta Circadin och slippa de besvärliga biverkningarna och få ett minimum av sömn. Det är nästan som att välja mellan pest och kolera, men av två onda ting väljer jag som ni ju förstår det sistnämnda...

Det känns grymt och bittert att Läkemedelsverket uppmanar specialistläkare inom neuropsykatrin i Sverige att inte bemöda sig om att ens skriva licensansökningar för Melatonin 5 mg längre - de kommer ändå inte att gå igenom, för det "finns ju redan ett läkemedel med Melatonin" - det för mig och nästan alla AS-personer totalt effektlösa och biverkningssvåra preparatet Circadin nämligen... *djup och förtvivlad gråt*

Finns det något att göra åt den här uppkomna situationen för oss AS-personer med svåra sömnstörningar eller ska vi berövas ett ofarligt och beroendefritt läkemedel som bevisligen har varit räddningen och hjälpen för otaliga AS-personer med svåra sömnstörningar?

Jag vet varken ut eller in...

Det lär väl ta många år innan läkare och Läkemedelsverket kommer till insikt om denna katastrofen med att envist och resolut likställa Circadin 2 mg med Melatonin 5 mg på licens för AS-personer (även ADHD-personer m.fl. inom det neuropsykiatriska spekrat).

Alltså, många sömnlösa nätter i många år är att se fram emot...

Eller???

Vänliga AS-hälsningar
från Daniel 22 år
Senast redigerad av Daniel L 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Daniel L
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2008-07-25
Ort: Malmö

Inläggav Bror Duktig » 2008-07-25 15:06:50

Jag tror väldigt mycket på att det beror på depoteffekten att Cirkadin fungerar så här.

Fråga läkaren om du får krossa Cirkadintabletterna.

För egen del skulle jag ha testat att krossa dem utan att fråga, men det är kanske inget bra råd att ge andra.

Depottablett innebär att tabletten inte löses upp helt som de vanliga kapslarna, utan depottabletten släpper ifrån sig medicinen långsamt och kontinuerligt tills den är "slut".

Alltså INTE likvärdigt med de gamla Melatoninkapslarna som släpper ifrån sig allt verksamt ämne direkt kapseln upplöses.

På andra forum har folk diskuterat att de tycker att Cirkadin är bättre för att de fungerar mot orolig sömn och uppvaknande, så nog är det skillnad som de flesta verkar känna av.
Senast redigerad av Bror Duktig 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Bror Duktig
 
Inlägg: 14352
Anslöt: 2008-07-18

Inläggav Mardröm » 2008-07-28 13:24:56

Finns de inte i ngt grannland? Bara att köpa en bunt.
Senast redigerad av Mardröm 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Mardröm
 
Inlägg: 1352
Anslöt: 2006-07-23

Inläggav Parvlon » 2008-07-28 13:30:45

Bror Duktig skrev:Jag fick en tid rätt fort en gång när jag råkade nämna att jag köpte "medicin på internet" (melatonin handlade det om, men det hanns aldrig berättas).

Detta är de måna om att förhindra tydligen.

Menade att privatpersoner aldrig lämnar några garantier som går att lita på. Det händer ofta att man inte får vad som är utlovat. Ang. Melatonin så tror jag problematiken ligger i att läkemedelsbranchen bromsar användningen eftersom de inte kan få patent på denna kemikalie. Har inte hört det eller så men misstänker. Har använt melantonin själv men det hjälpte knappast mig.
Senast redigerad av Parvlon 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14823
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav Mardröm » 2008-07-28 14:18:34

Parvlon, det är svenska staten som "bromsar".
I ngt av våra grannländer finns det på hälsokosten, i USA är det bara att köpa, med en rad andra kroppsegna hormoner som där inte räknas som läkemedel. Det är de förbannade auktoriteterna som tar hand om oss.
Senast redigerad av Mardröm 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Mardröm
 
Inlägg: 1352
Anslöt: 2006-07-23

Inläggav Parvlon » 2008-07-28 14:34:55

Jo så är det säkert oxå
Senast redigerad av Parvlon 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14823
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav Aspkvinna » 2008-07-31 13:05:34

Samtal imorse på morgontv både på 4:an och svt dels om detta ämne och om att det har gjorts om och tagits bort det fungerade ursprunget melatonin på licens och ersatts med för en del sämre preparat. En kvinna förespråkade att man skulle hitta alternativ till dessa sömnmedel, medan psykiatern som var där ville påpeka att ökningnen kan vara att ge dessa personer sömnmedel istället för SSRI-preparat och därav ökningen och att det inte alls var fel utan snarare bättre.

Det hela gick ut på att diskutera ökningen av förskrivning.
Senast redigerad av Aspkvinna 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Aspkvinna
 
Inlägg: 3512
Anslöt: 2008-04-24
Ort: Stockholm

Också drabbad av skandalen Circadin!!!

Inläggav Lille Tobbe » 2008-07-31 20:09:59

Hejsan!

Jag, Tobias, 20 år, har AS och har också drabbats av skandalen Circadin/Melatonin licens som diskuterats här.

Jag har flera mejlkompisar med AS, ADD och ADHD som "sitter i samma båt". Vad ska man göra - skriva på protestlista som bara makuleras i byråkraternas och läkarnas papperskvarn.

Vet att en del nog tänker köpa Melatonin på nätet nu när Circadin var en sån komplett flopp och fiasko för nästan alla oss med nån neuropsykiatrisk stämpel. Vågar själv inte göra det - är för riskabelt och man vet ju inte alls om det är Melatonin 5 mg man får eller sockerpiller eller i värsta fall nåt som kan skada en.

Har fått byta till Circadin som jag haft i 2 veckor nu och sovit max 2 timmar per natt och känner mig som en zombie som går i en dimma.
Är så dåsig och trött att jag inte orkar med nästan nånting.
Concerta har tidigare hjälpt mig så jag kunnat koncentrera mig och klara mina studier och andra uppmärksamhetskrävande aktiviteter, men nu tar Circadin-biverkningarna helt överhanden:
dåsigheten, tröttheten, huvudvärken, uppmärksamhets- och minnesstörningarna, så det känns meningslöst att ta Concerta längre när Circadin slår ut alla Concertas positiva effekter för mig.

Har som Bror Duktig föreslog testat att krossa depottabletten Circadin men jag sov inte ett skvatt bättre ändå tyvärr.

Har innan jag fick Melatonin på licens prövat antidepressiva med sömngivande effekter t.ex. Tryptizol (mina föräldrar kunde först få liv i mig kl 5 på eftermiddagen, en riktig skräckupplevelse för mig och jag kommer aldrig att frivilligt ta Tryptizol mer i mitt liv) och neuroleptika som Theralen och Nozinan (samma skräckupplevelse som vid Tryptizol) och beroendeframkallande medel vill man ju förstås inte börja drogas ner med när man som jag bara är 20 år.

Är orolig för framtiden - kommer inte att kunna fortsätta studera om det fortsätter som de senaste veckorna med råttgiftet Circadin och vem vill famla omkring som en livlös zombie av circadinbiverkningar i livet i övrigt? Inte jag i alla fall!

Det är möjligt att hjärnan vid sömnproblem hos gamlingar (circadin ordineras ju till 55+) utan AS eller liknande tillstånd fungerar helt annorlunda och att Circadin funkar på dem, men ska vi med neuropsykiatriska diagnoser behöva lida för att de får hjälp och att det funkar på åldringar??? Moraliskt oförsvarbart är min spontana rekation!

Är det någon som vet någon klok, vettig och human läkare inom neuropsykiatri som skulle våga trotsa och gå emot rekommendationerna från Läkemedelsverket att slopa alla licensansökningar framöver för Melatonin 5 mg på licens?

Själv bor jag i stockholmstrakten men det geografiska avståndet får ju inte betyda nåt om man får tillbaka den medicin som funkat bra och gett utmärkt sömn så att man kan studera och ha ett normalt liv med innehåll och kvalitet i övrigt.

Annars får väl jag och mina föräldrar flytta utomlands för att få den medicinska hjälp jag så väl behöver...

Hälsningar
Tobias Karlsson, Stockholm
Senast redigerad av Lille Tobbe 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Lille Tobbe
Ny medlem
 
Inlägg: 3
Anslöt: 2008-07-31
Ort: Stockholm

Inläggav Mardröm » 2008-08-01 11:56:02

http://www.pharmanatural.net/articlelist.47

Jag gjorde en snabb sökning, och det är allså bara att köpa det i danmark.
Sök runt lite eler ta en resa tullen kommer inte att plocka det vad jag förstätt, melatonin är bara inte tillåtet att skriva ut utan licens, det är inte förbudet att inneha. Ändå vet jag fol som strular med detta till kostader som väl motsvarar en danmarksresa.
Senast redigerad av Mardröm 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Mardröm
 
Inlägg: 1352
Anslöt: 2006-07-23

Hjälp mig mot Circadin-bluffen!

Inläggav Lille Tobbe » 2008-08-01 19:56:24

Hejsan!

Mardröm skrev:http://www.pharmanatural.net/articlelist.47

Jag gjorde en snabb sökning, och det är allså bara att köpa det i danmark.

Äkta Melatonin är väl receptbelagt i Danmark också?

Sök runt lite

Jag skulle aldrig våga beställa Melatonin på nätet. Det är förenat med alltför stora risker - har läst om personer som bara fått sockerpiller eller i värsta fall nåt som varit skadligt. Lagligt är det ju inte heller!!!

eler ta en resa tullen kommer inte att plocka det vad jag förstätt, melatonin är bara inte tillåtet att skriva ut utan licens, det är inte förbudet att inneha.

Känner du till någon specialist på neuropsykiatriska tillstånd i Danmark? Snälla, ge mig i så fall hans/hennes namn och var man kan kontakta denne läkare...

Ändå vet jag fol som strular med detta till kostader som väl motsvarar en danmarksresa.

Jag och mina föräldrar är självklart beredda på en Danmarksresa (eller till vilket land som helst) om vi får tid hos en seriös, vänlig och engagerad specialist inom AS, som är beredd att skriva ut äkta Melatonin (det som i Sverige varit licensbelagt och nu ska dras in p.g.a. det falska Melatoninet Circadin).

Hoppas någon här kan ge mig upplysning om namn på en specialistläkare inom neuropsykiatri som vågar trotsa Circadin-bluffen och skriva ut rent Melatonin (som jag tidigare fick på licens) och var han/hon tjänstgör i för stad/land!

Hoppas så på svar!!!

Hälsningar
Tobias
Senast redigerad av Lille Tobbe 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Lille Tobbe
Ny medlem
 
Inlägg: 3
Anslöt: 2008-07-31
Ort: Stockholm

Inläggav Kvasir » 2008-08-01 20:03:26

Senast redigerad av Kvasir 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Kvasir
 
Inlägg: 14628
Anslöt: 2007-11-04
Ort: Vilse någonstans mellan coNP och P/poly

Inläggav Torsdag » 2008-08-01 23:07:59

Alternativet är Atlas Nutrition (se mitt första inlägg)
Företaget har inte bästa ryktet men för mig fungerar det att sova på deras Melatonin i all fall.
60 tablett på 3 mg i en förslutbar liten tablettpåse.

Företaget agerar säkert i något annat land men har svensk telefonförsäljning.
Senast redigerad av Torsdag 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Torsdag
 
Inlägg: 383
Anslöt: 2006-01-19

Inläggav Mardröm » 2008-08-12 23:44:25

Hej Tobias, nej det finns nog på vilken hälsokost som helst. Man kan ju längre söderut man åker köpa mer o mer receptfrit.
Senast redigerad av Mardröm 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Mardröm
 
Inlägg: 1352
Anslöt: 2006-07-23

Inläggav DodeN » 2008-08-13 17:54:07

Ajdå, det här var inte kul att läsa. Jag var hos läkaren förra veckan och han skulle skriva licensansökan på melatonin åt mig. Har alltid haft sömnstöningar men nu med concerta/ritalin så är det ännu värre. Han tyckte då att jag skulle testa melatonin innan vi går över till andra preparat eftersom jag får så bra effekt av CS förutom sömnproblemen.

Han sa att en ansökan säkert kommer gå igenom utan problem. Mitt största problem är just insomnandet där jag behöver en extra kick. Somnar jag så brukar jag visserligen vakna ofta men somnar om fort igen och det är inget som stör mig eller gör mig tröttare.

Någon som vet om den där 2mg gör att man, om det nu fungerar på en, har svårt att vakna snabbt mitt i natten om det krävs?

Sambon har epilepsi och många anfall nattetid så jag måste kunna vakna till mitt i natten om det krävs. Har testat stillnoct och lite annat men då kunde jag helt enkelt inte vakna, inte ens när han försökte väcka mig.


Så det är just biten att man ligger länge sömnlös som jag behöver få åtgärdat. Bättre att kunna somna lite då och då och inte vrida snett dygnsrytmen än att inte sova alls.
Senast redigerad av DodeN 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
DodeN
 
Inlägg: 185
Anslöt: 2008-03-27

Inläggav Mardröm » 2008-08-14 0:25:41

Sonata kanske?
Senast redigerad av Mardröm 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Mardröm
 
Inlägg: 1352
Anslöt: 2006-07-23

Inläggav A » 2008-08-14 1:42:35

Det här låter ju allvarligt om man plockar bort en sorts Melatonin och ersätter det med en annan sort som fungerar på ett helt annat sätt.
Funderar på om man ska skriva till Läkemedelsverket och påtala konsekvenserna av det här. Jag visste att Cirkadinet var på väg men inte att det tidigare Melatoninet skulle bli så svårt att få fortsätta med eller att det skulle ge så många bieffekter.

Då har jag två frågor till er här:

1 Får jag isf citera vad ni skrivit här om vilka konsekvenserna blivit för er? Ni får givetvis läsa allt innan det skickas nånstans och citaten ska göras så att de inte utan vidare kan kopplas till vem som har skrivit det här på Forumet.

2 Några av er är väldigt kunniga på mycket, bl a detta om läkemedel. Skulle ni som känner att ni har kunskapen, vilja skriva lite mer om skillnaden mellan det tidigare Melatoninet och Cirkadin. Och vad annat om dessa läkemedel som kan vara av intresse i frågan.

Jag formulerar mina frågor såhär nu. Om någon undrar vad jag menar så är det bara att fråga så ska jag förtydliga efter bästa förmåga.
Senast redigerad av A 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
A
 
Inlägg: 647
Anslöt: 2005-10-22

Inläggav Fredrik » 2008-09-10 17:31:23

Hej, för att göra historien kort så hade jag en läkare förut med licens på melatonin till mig, sen fick jag en ny. Påtalade för henne problemet med att få licens och hon visste om det med.

Dock hade jag ett ess i ärmen, nml att man kan ju ta en eller två tabletter men jag mådde piss av två vid ett tidigare försök med melatonin. Hon sa till mig att den nya varianten motsvarar 2 tabl av den gamla så det var hennes argument för o få melatonin till mig och det höll, har precis hämtar ut en burk på nytt recept :). Är sååå lättad då jag nyligen har börjat med melatonin o det funkat med burken från förra läkaren och att nu veta att det inte blir några framtida (närmaste tiden iaf) problem att få det förskrivet e så skönt :).

Föresten när jag ändå skrivet, är det någon som har hittat information om biverkningar nånstans på melatonin, burken hade ju inte med sig det :/. Försökt leta lite utan framgång. E mest intresserad av biverkningar av den.

Känner mig lite annorlunda på dagen efter av melatonin på nått sätt, e det nån här som har några biverkningar själv som de kan dela med sig av?

Hoppas inte min text gör någon sur som inte fått det. Men tyckte det var viktigt o få det sagt här om det är någon annan som e i min situation. Bor i sthlm om det är olika hur läkemedelsverket beslutar beroende på vart i sverige man bor.

Men som sagt jätteintresserad av att veta vad ni andra vet om melatonin, då jag inte litar särskilt mycket på vad läkare säger så gillar jag att ha andra källor med. Skriv gärna här eller via medelande.
Senast redigerad av Fredrik 2011-05-04 14:48:15, redigerad totalt 1 gång.
Fredrik
 
Inlägg: 152
Anslöt: 2007-06-26
Ort: Stockholm

Återgå till Aspergare och vården



Logga in