Married at first sight UK

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: atoms, Alien

Married at first sight UK

Inläggav Alien » 2022-06-08 12:04:02

Jag har hamnat i dokusåpaträsket! :o Kollar på Married at frist sight UK, MAFSUK.

Åtta par och stora bekymmer att skilja de olika personerna åt.

Sju heteropar och ett homopar. Två blondiner, en med mellanbrunt hår och övriga fyra med svart hår.

Jordon och Alexis, Ant och Nikita, Josh och Amy, Bob och Megan, Luke och Morag, Franky och Marilyse, Adam och Tayah och Matt och Dan.

Först träffas alla sju heterokillar och en från bögparet för sig och alla sju kvinnor och den andra från bögparet för sig. Då ska vänskapsbanden knytas.

Så bröllopen och allt är fest och därifrån går det bara neråt el berg- och dalbana för vissa.

Sedan bröllopsresan. Redan där går det snett för vissa. Jordon och Alexis tog en tur med en båt som hoppade och skuttade. Alexis skrek av skräck medan Jordon bara skrattade. Alexis svor åt honom. Han tyckte att hon inte var tillräckligt ladylike, han hade svårt för hennes språkbruk när hon tappade humöret. När hon frågade vilken hans typ var sa han blond och blåögd. Alexis var svarthårig och brunögd. Ibland bör man inte vara för ärlig.

Så kom den första festen. Alexis hoppades på att andra par skulle ha det lika dåligt, och hon blev allt mer nedstämd när de andra kom in hand i hand. Adam och Taya och Franky och Marilyse verkade speciellt lyckliga. Alexis anförtrodde sig åt blondinen Megan och sade att Megan var den typ Jordon föredrog.

Matt och Dan dök inte ens upp och då trodde en del att de redan lämnat experimentet. Men så ringde en och berättade att de hade det så bra på bröllopsresan så de skulle stanna kvar. Trots att Matt var ca 15 år äldre än Dan så hade de gillat varandra från första stund.

Nikita märkte att Alexis var nere och attackerade Jordon. Hon var väldigt aggressiv och t o m Alexis sa åt henne att det här inte var rätta platsen att diskutera detta. Nikita skällde mer el mindre ut alla för att de inte höll med henne och stormade till sist ut. Ant följde inte efter henne. Ni ser vad jag måste stå ut med, sade han. Ant var en “slow burner” och Nikitis besvikelse låg förstås bakom en del av aggressiviteten. Under resten av festen pratade och flirtade Ant och Alexis med varandra.

Det fanns dolda kameror så experterna såg allt och kommenterade det. Alla hade fått en drink redan när de kom och mer alkohol under själva middagen. Som gjort för alltför stor öppenhet med åtföljande gräl.

Det blev alltid konflikter under dessa middagar och jag antar att det var därför de fanns.

Vid den första löftesceremonin sade experterna att Nikitas beteende var mot alla regler och därför fick både hon och Ant lämna experimentet. Nikita bad alla om ursäkt och de andra kvinnorna kramade om henne.

Så nu var det bara sju par kvar. I alla par valde minst en av dem Stay och då måste de stanna.

Adam hade tydligen funnit sin Eva. Han skrev “STayah”.

Man hoppas ju alltid att några ska finna lyckan ihop. Det finns ju större chans för det i UK, eftersom det finns fler människor, fler sökande och möjlighet till fler lyckade matchningar.

Men vissa par undrar jag hur experterna tänkte. Josh och Amy hade hela 8 års åldersskillnad åt "fel" håll. Mtp att män mognar senare kunde man undra hur de skulle gå ihop. Sexlivet fungerade visserligen men inget annat.

Sen har en del kvinnor helt orealistiska önskelistor. En ville ha en stor och muskulös man med tatueringar och gröna ögon. Han skulle också ha gjort något med tänderna som jag inte fattade. Även om det inte funkat med de tidigare (som uppfyllde de fysiska kraven) så kunde hon inte tänka sig något annat. Det yttre var allt!

Eftersom alla kvinnor såg bra ut så hade de säkert inga problem att hitta män. Att det ändå inte fungerat måste bero på att de antingen hade för orealistiska krav, valde fel och/el själva var besvärliga att leva med. Samma sak med männen. Fast där fanns en del som verkade blyga och reserverade, det kan vara orsaken.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 46088
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansvenska låglandet

Married at first sight UK

Inläggav Alien » 2022-06-08 13:07:53

Varje avsnitt tror jag att detta är det sista men det bara fortsätter.

Adam och Tayah är stjärnorna. De lyser av förälskelse och hade bara en oenig stund då det verkade som Adam hade mindre bråttom att skaffa barn än hon.

Matt och Dan hade inga relationsproblem men ändå ett stort problem: En bodde i Leeds och en på Nordirland. Vem skulle flytta? Dan kunde inte tänka sig att bo någon annanstans än på landet vid havet. Men Matt hade jobb, föräldrar och vänner i Leeds.

Franky och Marilyse gillade varann men han verkade vilja kontrollera mycket. Han var ju fd militär. Dessutom bodde han i Dubai och hon som hade två barn kunde inte tänka sig att flytta dit. Ett annat problem var att han var mer förälskad än hon. Han var beredd att flytta tillbaka till England för hennes skull men hon kände att det skulle bli en stor press på henne.

Bob var en stor skäggig man som kallades "Big Bob" av sina vänner. Han var 26 år men såg 10 år äldre ut. Han var glad och skämtsam men samtidigt känslig. Han förälskade sig i blonda Megan men hon kände inte samma sak. Hon träffade Jordon i hemlighet och de kysstes. De ville bägge egentligen göra slut med sina respektive, samtidigt vill de stanna för att kunna träffas.

Vid nästa löftesceremoni så utfrågades varje par i alla andras närvaro. Då sade Megan att hon ville stanna kvar och försöka vidare med Bob. När Jordon och Alexis skulle utfrågas så släppte Jordon bomben om honom och Megan. Han tyckte att Megan hycklade. Alexis blev inte glad trots att de redan hade det dåligt. Bob blev förtvivlad och grät och hans manliga vänner (dvs alla utom Jordon) tröstade honom. Alla hatade Megan. Ja, det var verkligen drama. Bob skällde ut Jordon men tog honom sedan i hand för att han berättat sanningen

Jordon och Alexis fick förstås också lämna experimentet. Men Bob försökte förlåta den ångerfulla Megan.

Undrar vilka sorts människor som söker till programmet. Folk som bråkar och folk som ljuger och går bakom ryggen på sina respektive. Bättre TV?
Alien
Moderator
 
Inlägg: 46088
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansvenska låglandet

Married at first sight UK

Inläggav Alien » 2022-06-09 2:42:03

Ant och Nikita, Jordon och Alexis fick ju lämna experimentet. Men Ant och Alexis träffades och beslöt att de skulle fortsätta som par. Men de måste få experternas tillåtelse.

När alla samlades för nästa middag så blev alla andra överraskade när Ant och Alexis trädde in. Då lade Bob beskyddande armen om Megan, han visste att Alexis var sur på henne.

Vid middagen så skällde Alexis återigen ut Megan. Hur många gånger måste jag be om förlåt, utbrast Megan. Det blev tårar men till slut hade Alexis talat ut och de skulle lägga det bakom sig. En rosak till att Alexis var så arg fortfarande var förstås att Ant var en sådan "slow burner" även gentemot henne. De kom liksom inte vidare.

Luke och Morag var också i otakt. Redan i början hade hon släpat ut honom för att köpa nya kläder, han hade alldeles för säckiga och fula kläder. Men Luke såg liksom de andra bra ut. Men det var knäckande för hans självförtroende när hon sade att han inte var tillräckligt manlig. Hon fick muntra upp honom och skaffade fram en slags brandsoldatuniform. Så han fick strippa i den. Det blev mycket skratt och det lättade upp stämningen.

Men så reste sig Luke upp vid middagen och förklarade att han var förälskad i Morag. Man såg hur pinsamt hon tyckte det var. "Jag är inte den man du ville ha men jag är den man du behöver", sa han.

Ant blev provocerad, han tyckte att Luke bara gav och fick inget tillbaka. Men han var ju precis som Morag gentemot Alexis. Det märkte Alexis och så blev det dålig stämning mellan dem.

Experterna gjorde sitt bästa för att paren skulle komma vidare el bryta. Nu skulle det skickas anonyma brev som skulle läsas upp vid nästa middag. Nu skulle paren få höra ovälkomna sanningar.

Ja, det är sannerligen stor skillnad gentemot svenska Gift vid första ögonkastet.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 46088
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansvenska låglandet

Married at first sight UK

Inläggav Alien » 2022-06-10 17:23:21

Vissa fick läsa upp sina brev vid middagen (kanske alla men vi fick bara se vissa).

Bob och Megan fick höra att Bob hade förlåtit för snabbt och borde sluta vara Megans dörrmatta. Megan fick höra att hon inte ansträngde sig tillräckligt. Kanske var det Adam som skrivit det, han ställde sig iaf upp och förssvarade Bob och kritiserade Megan.

Det hade också varit picknick för alla heteromän + en av homoparet (den som var med kvinnorna förra gången) och en annan picknick för kvinnorna + den andra i homoparet.

Där avslöjade Franky att han "liked and loved" Marilyse. Men det är riskabelt att släppa "the L-bomb" för tidigt ifall den andra inte känner samma sak.

Bob hade då anförtrott sig åt Adam och fällt tårar över att Megan fortfarande inte besvarade hans känslor.

Vid nästa löftesceremoni blev det "Leave" för både Bob och Megan.

Franky läste upp brevet och blev rätt arg över det. Där kritiserades han för sitt kontrollerande sätt. Marilyse däremot höll med brevskrivaren. När hon skulle säga något fick hon order av Franky att inte avbryta honom när hon pratade. Hon tog väldigt illa upp. Tänk om han sade så inför hennes söner? Franky bad genast om ursäkt men hon förklarade att hon inte kunde förlåta så snabbt.

Vid ett tillfälle så berömde Morag Luke för att han kommit så långt. Någon kommenterade att Megan inte uppskattade Luke för den han var.

En middag kom det en ask med frågor från experterna. Matt och Dan fick frågan om vem av de andra männen de skulle velat omvända. Matt svarade Luke för han var den med renaste hjärtat. Han påpekade också att Morag var lyckligt lottad.

Det förekom också "homestays" där de fick se den andres lägenhet och familj/vänner. Morags vänner påpekade att Morag var en alfahona och behövde utmanas. Morag tycktes hålla med och Luke blev upprörd för att hon inte försvarade deras förhållande. Morag tycktes aldrig att Luke riktigt dög. Men jag frågade mig om Morag dög åt Luke, jag (och alla andra tittare förmodligen) tyckte han förtjänade någon som verkligen uppskattade honom för den han var.

När Luke och Morag träffade hans föräldrar fick dess två ovälkomna nyheter. Dels att Luke var mer förälskad än Morag, dels att han gett upp sin dröm om barn (eftersom Morag inte ville ha barn).

Tayah kom hem till Adams lägenhet och kritiserade och skrattade åt hans val av tapeter. Soffbordet måste ut. Tydligen behövdes en renovering av hela lägenheten. Men han fogade sig, det var ju tydligt att hon var helt inställd på att flytta till honom.

För Josh och Amy gick det inte så bra. Amy hade vanan att bli en riktig bitch när hon kände sig osäker på Joshs känslor. Det var svårt för henne att hålla upp skenet. Josh blev grillad av hennes vänner.


Så missade jag sista avsnittet, så jag fick läsa om vad som hände sen på nätet.

Adam och Tayah hade flyttat ihop och skaffat hund. För dem hade experiment varit totallyckat.

Matt och Dan hade en del tvivel. Det var frågan om var de skulle bo. Också frågan om barn. Matt ville ha barn inom 5 år (han ville inte bli en gammal pappa) och Dan inom 10 år. (Jag undrade om de tänkte adoptera el använda en surrogatmamma.) Men de var ihop och Matt hade flyttat till Nordirland.

Franky och Marilyse hade inte flyttat ihop. Franky hade flyttat från Dubai och skaffat en lägenhet nära Marilyse. De hade röstat Stay men sen så höll det inte. Så Franky gav förgäves upp sitt liv i Dubai.

De två kvarvarande paren (Josh och Amy resp Luke och Morag) hade röstat Stay men sen gått skilda vägar.

Det ska bli skönt att slippa höra om och lägga sig i andra pars bekymmer, sade Dan till Matt.

Två framgångar av åtta möjliga. Inte så lysande resultat kanske men ändå bättre än det brukar gå i Sverige.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 46088
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansvenska låglandet

Återgå till Intressanta intressen



Logga in