Lönebidrag anställning. Nekad pgr av att man börjat jobba?

Här postar du övriga inlägg relaterade till Asperger.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Lönebidrag anställning. Nekad pgr av att man börjat jobba?

Inläggav alvsvans » 2020-07-29 18:56:46

Hejsan!

Tänkte höra med er om ni har koll på vad som gäller om man ska jobba med lönebidrag. Jag har utbildning till förskollärare och ska träffa chefen på en förskola nu i början av Augusti. Är i kontakt med arbetsförmedlingen som vill hjälpa mig men som också säger att det kan bli svårt att gå in med lönebidrag och anpassningar om jag börjar arbetet strax efter jag och chefen pratat.

Dvs deras tid för handläggning av mitt ärende går ut över min rätt till stöd. Min chans till heltidsarbete finns ju här. Chefen är insatt i min problematik. Men jag undrar lite om det inte är ett fulspel av arbetsförmedlingen att neka stöd bara för att jag blivit snabbt efterfrågad. Denna tjänst skulle kunna gå att anpassa bättre då jag ska jobba med ett enskilt barn som assistent.

Jag väntar på att arbetsförmedlingen nu ska ordna fram en arbetsteurapeft åt mig.

Lönebidragsanställning verkar mest i teorin vara riktad till de som har svårt att få ett jobb. Jag har aldrig haft svårt att få ett pgr av min utbildning men jag har blivit sjuk av de jobb jag haft (inom restaurang och förskolor). De jag drabbats av har varit utmattningssyndrom och depression. Som jag nu medecinerar för och ej är återställd från.

Börjar känna panik över situationen. Stressen över att inte veta vad som kommer förväntas av mig gör mig så ångestfylld.

Nån som har råd att ge?
alvsvans
Ny medlem
 
Inlägg: 7
Anslöt: 2019-07-25
Ort: Falun

Lönebidrag anställning. Nekad pgr av att man börjat jobba?

Inläggav smulgubbe » 2020-07-30 10:47:30

Har inte något direkt råd egentligen, men jag har sett andra exempel på "fulspel" från AF när det gäller anställning med stöd. Har anställningen påbörjats innan AF fattat beslut kan det bli avslag på bidragsansökan, det vet jag flera som råkat ut för.
smulgubbe
 
Inlägg: 158
Anslöt: 2019-06-26

Lönebidrag anställning. Nekad pgr av att man börjat jobba?

Inläggav alvsvans » 2020-07-30 14:56:25

Tråkigt tycker jag då det blir en stressig situation för alla inblandade. Arbetsgivaren behöver ju en anställd. Jag behöver jobb.... Och stöd.
alvsvans
Ny medlem
 
Inlägg: 7
Anslöt: 2019-07-25
Ort: Falun

Återgå till Övriga AspergerfrågorLogga in