Lergigan och överdos

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Lergigan och överdos

Inläggav kiddie » 2019-10-17 1:56:34

På tre år har förgiftningsfall med Lergigan ökat med 800 procent. Det är ganska mycket. Ingen verkar veta varför och dessutom anses inte Lergigan kunna missbrukas. Musikern Mac Miller var innan han började med tuffare droger, fast i ett MISSBRUK av Lergigan. Hur kan sådant ske om man nu inte kan missbruka det?

Hur kommer det sig att folk överdoserar Lergigan som aldrig förr? Tillgång på Lergigan har ju funnits tidigare, men som jag ser det är Lergigan den enda medicin som verkar hålla måttet bland antihistaminerna, vad gäller ångestlindring. Har frågat på ett icke aspergerrelaterat forum vilken icke benso och icke antideppmedicin de föredrar för ångest. Vanligaste svaret var Lergigan.

En del mår bra av Lergigan. Andra uppgav att det var så lätt att mer eller mindre tappa medvetandet av Lergigan och de gjorde så medvetet då de märkte att stark ångest var på väg. Då överdoserade de och sov förbi ångestattackerna.

Jag minns egentligen bara att jag råkade smacka skallen i handfatet på Lergigan. Båda höll! Annars var det för länge sedan jag testade.

Så, vad tror ni denna enorma ökningen av överdosering med Lergigan beror på?

Är det bara för att förskrivningen ökat, då Atarax inte är starkt nog att ersätta benso, utan numera är Lergigan ett cure all för ångest? Eller finns det även andra faktorer?

Det känns som psykiatrin krymper vidden av läkemedel som används. De flesta patienterna ska ha samma medicin. Då antar jag att man även kommer att förgifta sig med samma medicin. Men just användandet av Lergigan för att att "dö och komma tillbaka" tycker jag verkar rätt oroväckande. Jag minns att jag gjorde liknande saker innan benso, och jag var även intalad att man inte kan överdosera antihistaminer (vilket naturligtvis är fel). Jag hade helt fri tillgång till Atarax, och hade ingen aning om att jag vissa dagar åt tre gånger maxdosen. Kan det vara samma med Lergigan, att man inte informerar ordentligt att det finns en maxdos?

Vill gärna höra från folk på Lergigan och även andra som förstår sig på detta.
kiddie
Inaktiv
 
Inlägg: 15537
Anslöt: 2013-02-23
Ort: Katternas planet

Återgå till Aspergare och vårdenLogga in