Kontrollbehov?

Här postar du övriga inlägg relaterade till Asperger.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Kontrollbehov?

Inläggav Cerasifera » 2014-06-29 22:04:43

nallen skrev:Jag tycker det är lite skillnad på "kontrollbehov" - som jag tolkar som förmågan att styra och kontrollera en given situation - och behov av att ha koll - det vill säga att veta vad som ska ske, när och hur.


I situationer jag inte kan bestämma över får jag denna panik. När jag inte själv kan bestämma att "nu vill jag inte mer" eller "jag vill inte göra såhär". Visst kan man väl alltid resa sej upp och bara gå, men t.ex när det blir ett spårfel och tåget måste stanna i 30 minuter och ingen kommer ut, då får jag mega-panik för där KAN jag inte säga att Nu vill jag ut.
Cerasifera
 
Inlägg: 131
Anslöt: 2014-06-25
Ort: Hässleholm

Kontrollbehov?

Inläggav johnnyfg » 2019-03-01 14:45:27

Inatt vaknade jag 0530 av att jag var irriterad över en person på nätet som inte tycks veta hur man spelar in videos för alla hans videos på facebook är spegelvända ... det går ju bra så länge det är ansikten man ser, men plockar personen upp en bok han vill att man ska köpa ... så blir det hjärn-släpp hos mig ... "detta är inte seriöst" ... jag har mailat in till företaget och bett dom försöka hjälpa deras chef att ställa in hans dator så det blir rätt :-)

Dr Bradley Nelson, The Emotion Code, The Body Code.

En liten intressant koppling till Asperger:
"http://web.archive.org/web/20131023210551/http://www.healerslibrary.com/news/amazing-asperbergers-testimonial/"
En morsa som botar hans sons asperger syndrom genom att utföra muskel-testning och riktad vilja ... typ.
johnnyfg
 
Inlägg: 81
Anslöt: 2008-05-01
Ort: Tomelilla

Kontrollbehov?

Inläggav Vildsvin » 2019-03-01 16:13:18

johnnyfg skrev:Inatt vaknade jag 0530 av att jag var irriterad över en person på nätet som inte tycks veta hur man spelar in videos för alla hans videos på facebook är spegelvända ... det går ju bra så länge det är ansikten man ser, men plockar personen upp en bok han vill att man ska köpa ... så blir det hjärn-släpp hos mig ... "detta är inte seriöst" ... jag har mailat in till företaget och bett dom försöka hjälpa deras chef att ställa in hans dator så det blir rätt :-)
Marknadsföring. Man gör något konstigt i en reklamfilm för att folk ska bli upprörda och komma ihåg den.

Bild

Annars är det en klassiker att spegelvända filmer för att komma runt copyrightskydd.
Vildsvin
 
Inlägg: 1271
Anslöt: 2011-01-03

Återgå till Övriga AspergerfrågorLogga in