Kontakttråden (del 2)

Allt om Aspergerträffar

 Moderatorer: Puzzle, marxisten, atoms, Sjuckert, Alien

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Apeiron » 2017-12-04 22:37:18

Detta är första gången jag skriver på denna hemsida: jag vet hur länge jag har känt till om hemsidan men nu är det första jag har ett behov att söka efter andra delar min diagnos, med att jag finner medmänsklighet med andra asperger för leva i en värld som är svår att med att det finns en massa social/kognitiva mönster, alltså godtyckliga normer och hur hela mänskligheten är en social pinsam varelse.
Jag är en motsägelse och jag hatar självbeskrivningar men de är ett måste i detta fall, jag kan vara tystare än stenar i vissa fall och i andra är jag en komplett pratkvarn när jag verkligen kommer igång med ett ämne. Men jag struntar i samtal som är ytliga och upprepande, för jag höra på att man nämner om saker i stället för att verkligen prata om något.

27 år gamla kille och har nu en massa fritid.

Jag vill prata, chatta och umgås med någon som har samma diagnos som mig, med att jag finner att vissa med asperger är mera intressant att vara med än någon neurotyp.

Jag har alltid haft diagnosen sedan jag var fem år gamla, inte något som man snubblade på under eller efter tonåren; hela mitt liv har jag varit medveten om min asperger, att jag vara annorlunda än den typiska människa. Vilket ledde till att jag hamnade aspergerklass och insåg att jag var också annorlunda ifrån alla andra med asperger, med att jag var mera ambivert än introvert, men att gå till skolan var svårt och jag hade inte lätt med att andra människor och det är så tömmande att vara med andra människor.

Jag är en polymath(men jag säger inte att jag är bra på att vara en polymath) och alltid haft skiftande intressen om kunskapsgenrer som filosofi, historia, litteratur, filologi, språk,psykologi och naturvetenskap: Nej, jag lider inte av den irriterade stereotypiska tron att ha asperger är lika medfödd geni, för jag har genom mitt liv varit med andra på spektrumet är smarta; det allra
smartaste jag känner har autism men de är undantaget än normen.
Chris-chan är ur-exempel att autism gör automatisk inte en på spektrumet till en introspektiv, introvert fundersam person – autism är bara social handikappad(men jag finner tröst i att alla neurotypisk är också usla å kommunikation - bara att det finns en större mängd av dom än oss). Jag har ju möt en person med brinnande intresse för att läsa Platon på ursprungliga grekisk(jag tror det är på attiska dialekt än allmänna koine) men det är många som asperger har galna för MLP: ibland tror jag är ensam den enda med asperger som har filologiska förkärlek för hellenismen.

Jag har mål i livet att bli historiker och faktaförfattare, att bli en jämlike med otroliga inhemska folkbildare som Herman Lindqvist och Alf Henrikson(vars böcker jag måste second hand, med att dom säljs knappt längre), men andra svenska historiker som håller på med idéhistoria.

Jag tror skrivit overkill här – inte riktigt gjort rättvisa om att helt beskriva mig själv, men jag tvivlar på man orkar läsa så mycket.

Om något av detta verkar intressant, skicka PM.

Och ursäkta den dåliga grammatiken.
Apeiron
Ny medlem
 
Inlägg: 2
Anslöt: 2015-02-16

Kontakttråden (del 2)

Inläggav pelle1900 » 2017-12-08 21:20:41

Hej,

Jag är man på 35 år och skulle vilja träffa en kvinna som vän som sedan kanske det kan leda till något mer!? Mina intressen är filmer, serier, läsa och träna. Jag har asperger och adhd. För närvarande bor jag i Halmstad.

Ser fram emot just ditt PM eller mail! :)
pelle1900
Ny medlem
 
Inlägg: 4
Anslöt: 2016-05-20

Kontakttråden (del 2)

Inläggav MCDonald » 2017-12-16 1:36:24

Hej!

Jag är en 24-årig snubbe med Asperger och ADD. Skulle vilja lära känna fler Aspies.
Gillar tv-spel, Star Wars, humor mm. Bara börja skriva med mig om ni vill! :)
MCDonald
Ny medlem
 
Inlägg: 2
Anslöt: 2017-11-19

Kontakttråden (del 2)

Inläggav RainBowChild » 2017-12-16 14:56:00

Sökes: Nördig tjej med nördiga intressen.

Info om mig finns på profilen, eller så kan man initiera en konversation.

Tack på förhand.
RainBowChild
 
Inlägg: 826
Anslöt: 2013-07-12
Ort: Marsipan

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Arijon59 » 2017-12-16 16:44:50

Hej!!!! Jag söker en tjej som gillar harmoni och lugn. Hon ska leva fullt ut i ett förhållande. Finns mer information på min profil. Skicka gärna ett pm om du är intresserad!!!!!! :-)Happy :-)Happy :-)154
Arijon59
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2017-08-27
Ort: Harlösa

Kontakttråden (del 2)

Inläggav InfiniteDream » 2017-12-16 17:02:44

Hej!
Jag är en kille/man på 30år med asperger som söker någon att skriva lite med. Mina intressen är träning, naturvetenskap, film, musik osv. Hooppas någon skriver :wink: Skicka ett pm.
InfiniteDream
 
Inlägg: 49
Anslöt: 2015-01-03

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Lyysa » 2017-12-23 0:14:56

Hej, jag är en tjej som för tillfället är 22 år gammal. I januari kommer jag flytta till Växjö och söker därför efter folk som bor där eller i närheten som delar mina intressen eller bara tycker att jag låter som en intressant person. Jag vill gärna lära känna folk därifrån eftersom jag endast känner min pojkvän och hans familj/vänner samt mina framtida kollegor (ganska ytligt). Men det hade varit trevligt att ha en vän som är min.

Jag bryr mig inte om ifall du är en tjej eller kille så länge du är ungefär lika gammal som jag. Spelar ingen roll om du är yngre eller äldre så länge skillnaden inte är så stor.

Mina intressen kretsar främst kring spel, ägnar större delen av tiden framför datorn men spelar även på tv:n från och till. Brädspel är även det något jag uppskattar mycket. Utöver detta är film och superhjältar något som intresserar mig (samlar bland annat på comics). Jag samlar på manga och anime med. Allt som är kreativt är också uppskattat, gillar att rita och skriva ihop historier ihop med andra.

Det ordet som beskriver mig bäst är nörd. Jag är medveten om att jag har väldigt nördiga intressen därför hade det vara trevligt att finna någon som delar något av mina intressen med mig. Men jag promenerar även mycket så om du bara vill ha en motionspartner så funkar det med.

Om ni inte bor i Växjö kan ni också höra av er ifall ni bara vill ha någon att chatta eller spela ihop med.
Lyysa
 
Inlägg: 1247
Anslöt: 2013-03-15
Ort: Arkham Asylum

Kontakttråden (del 2)

Inläggav ahavisst » 2017-12-25 2:46:55

Hej, jag är en kille på 23 år från Örebro. Känner mig rätt ensam fast jag inte är det fysiskt. Känner mig instängd i min värld som få verkar förstå sig på och hur det känns för mig. Söker kontakt med en tjej/kvinna som vill snacka och eventuellt träffas. Bor du i närheten av Örebro är det bra men inget krav. Skicka ett pm till mig om du känner för det.
ahavisst
Ny medlem
 
Inlägg: 3
Anslöt: 2016-07-02

Kontakttråden (del 2)

Inläggav PatrikE » 2017-12-26 21:20:21

Hej. jag är en Kille på 25 år som bor i Landskrona.
Är ganska nördig av mig spelar gärna brädspel och sitter vid datorn samt dammade av mitt Nintendo 64 och spelade lite Goldeneye nyligen.

Söker kompisar i närheten men liknande intressen i ungefär samma ålder tjej/kille spelar mindre roll. Är även intresserad av ett förhållande med en tjej.
Skicka ett PM om du är intresserad.
PatrikE
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2015-05-27

Kontakttråden (del 2)

Inläggav refrakt » 2017-12-28 14:58:43

Kille i 25-årsåldern, söker såväl partner som vänner.

Jag har ingen diagnos men jag upplever att jag har drag av AST. Jag har alltid känt mig annorlunda på olika sätt, främst intellektuellt och socialt, och har inte lyckats komma i kontakt med någon som är "som jag".

Rutiner, tydlighet, förutsägbarhet samt ordning och reda får mig att må bra. Jag försöker att skala av så mycket onödigt som möjligt, såväl materiella ting som aktiviteter, och istället fokusera på det viktigaste. Min dröm är att leva ett enkelt familjeliv med en likasinnad tjej.

Jag är en högpresterande person som gillar kognitiva utmaningar, och personer i min närhet brukar kalla mig "smart" osv. Jag är en perfektionist som vill uppnå bra resultat i det jag gör och kan därför ägna mycket tid åt vissa saker.

På det sociala planet är jag ganska duktig på att "smälta in" i skolan eller på jobbet, och när det gäller arbete brukar det oftast gå bra att samtala med andra, men det blir genast mycket jobbigare när det gäller kallprat och särskilt när någon ställer frågor till mig. Jag känner inte att jag kan vara mig själv i de situationerna utan måste spela en "roll". När jag väl känner mig bekväm tycker jag dock om att ha långa och djupa diskussioner om allt möjligt, men problemet är att hitta personer som jag känner mig bekväm med.

Skicka gärna ett PM om det lät intressant :-)Happy
refrakt
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2017-12-28

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Krillo » 2018-01-09 18:16:55

Man i mitten av 40-års åldern söker tjej för vänskap eller mer. Jag bor ett tiotal mil norr om Stockholm. Jag är lång och normalt byggd. Jag har en diagnos, men tycker idag att den pekar rätt så fel. Mina intressen är bland annat psykologi, musik och elektronik. Jag är lite av en ensamvarg, så det kanske är bra om du inte föredrar stadsvimmel osv, men vem vet. Jag har jobbat länge med mig själv, så det är bra om du har liknande erfarenheter.

För mig är lyhördhet, tillit, empati och kommunikation viktiga i en relation.

Svar i PM.

Feminister göre sig icke besvär.
Krillo
 
Inlägg: 1068
Anslöt: 2011-02-12
Ort: Leråker

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Ananas » 2018-01-11 0:17:16

Jag är en 29-årig tjej som letar efter nya tjejkompisar att hitta på saker och kunna prata om allt möjligt med, så länge jag slipper prata om vädret ;)

Mina största intressen är språk och lingvistik, skriva, psykologi/psykiatri, arkitektur, konst och se filmer/serier (Twin Peaks är favoriten). Jag gillar att se nya platser, spela sällskapsspel och äta vego och raw food-fika. Har svårt för att hantera sinnesintryck och alla tankar och känslor som skapar kaos, men ibland kreativitet. Jag kämpar med ångest i olika former och vill ha kontakt med likasinnade för att kunna stötta och förstå varandra. Ytliga bekantskaper går helt bort :-)Happy
Ananas
 
Inlägg: 336
Anslöt: 2013-08-04
Ort: Stockholm

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Liebe » 2018-01-31 8:45:54

Gör ett nytt försök här då. Man på 35 år från Stockholmsområdet. Vill egentligen inte skriva mina diagnoser här men eftersom alla andra verkar göra det så gör väl jag också det om det skulle öka mina chanser att finna en vän. Jag har diagnoserna Atypisk Autism, ADD, Tourettes syndrom och OCD. Utöver det har jag en jävla massa ångest också.

Mina största intressen är att vara i naturen och att fota. Jag har givetvis fler intressen men dessa brukar variera över tiden. Jag är en nattmänniska som älskar mörker i alla dess former. Jag är också lite av en spänningssökare som lätt blir rastlös. Känner starkt för djur och tar illa vid mig om jag ser djur lida.

Jag söker någon som liksom jag lider av social ångest och har få eller inga vänner alls. Någon som vill träna på det sociala. Kanske kan vi utmana våra rädslor tillsammans? Jag vill kunna ha djupa diskussioner och våga vara mig själv för en gångs skull. Inga ytliga relationer med andra ord. Söker först och främst kvinnliga vänner då jag känner mig mest bekväm i deras sällskap. Åldern är inte så viktig för mig men du bör vara över 20 år.
Liebe
 
Inlägg: 27
Anslöt: 2017-07-29
Ort: Stockholm

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Aceber » 2018-01-31 12:58:46

Jag är en tjej som fyller 23 år i år. Jag bor i en liten stad med min sambo och hans katt. Har under mina 4 år efter studenten jobbat inom barnomsorgen samt påbörjat en utbildning till medicinsk sekreterare men till slut blev det för mycket så nu är jag sjukskriven för utmattning.

Mina starka sidor i min diagnos är att jag är väldigt verbal och kan uttrycka mig, reflektera över mig själv och tala för mig på ett sätt som flera therapefter psykologer sagt att många 40-åringar utan AS inte kan. Det är jag glad för! Förutom asperges har jag borderline vilket i kombo ger ett ångestkaos och dränerar mig på energi.

Jag har inte riktigt hittar ett nytt intresse efter att jag förstörde min träning för några år sedan. Men kan tycka rita i "målarböcker för vuxna" kan vara kul och lagom stimulerande. Jag älskar psykologi och även fysiologi och har börjat läsa en del böcker inom ämnet. Är även ett stort seriefan.

Har en otroligt stöttande omgivning och de gör sitt bästa men de förstår såklart inte och gör ofta situationen värre när de försöker hjälpa mig. Klandrar dom dock inte. Inte ens jag reder ut mig själv.

Söker någon att känna samhörighet med. Bolla tankar osv och stöttar gärna andra i de delar jag som AS-perso är väldigt duktig på som många har svårt med. :D
Aceber
 
Inlägg: 57
Anslöt: 2017-01-17
Ort: Blekinge

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Eucalyptus » 2018-02-03 2:30:51

Tjej, tjugo-nånting. Göteborg.

Detta blir stort för mig. Har innan aldrig publicerat i detta forumet, ännu mindre använt mig av någon slags kontaktannos för att finna vänner. Helt enkelt på grund av att jag redan har vänner jag knappt finner tid eller ork att träffa, men främst för att det klassas som någorlunda desperat eller tafatt. Men samtidigt så har jag alltid haft svårt att anpassa mig efter sociala regler. Så även detta måste jag väl trotsa innan jag kan dö lycklig.

Tusentals. Hundra tusentals. Kanske ännu fler människor kommer vi i kontakt med eller ser går förbi på stan. Jag vet att merparten inte fungerar som mig, inte resonerar som mig, inte värdesätter samma saker eller bryter ihop inför liknande problem. Jag vet att jag är annorlunda, tacka Gud. Jag har blivit tvingad att använda detta till min styrka till slut, då jag tyvärr inte haft någon som kände att det var lönt att kolla upp vad fan som var fel på mig.

Mina diagnoser fick jag först nyligen. Efter åratal av missär, missbruk och fosterhemsplaceringar. Men nu äntligen förstår jag. Jag är, bland annat, autistisk. En drös övrig problematik såklart men när jag fick en genomgång så insåg jag att det var den överläggande orsaken til min problematik. Jag är väl i vardaglig term, socialt efterbliven. Samtidigt som åren satt sina spår och gjort mig väldigt "duktig" socialt. Jag vet hur jag ska agera för att inte verka wierd helt enkelt. Samtidigt som social kontakt alltid kommer vara ett problem för mig då jag helt enkelt inte kan anpassa mig till fullo efter normen.

Normen som har jag fått en uppfattningen av, när man pratar relationer, är en vänskap/kärleksrelation där man pratar regelbundet, träffas regelbundet och värdesätter relationen utefter hur mycket tid och minnen man har tillsammans.

Jag däremot, värdesätter en vänskap utefter hur man matchar som person, hur ofta man pratar och efter hur seriösa och oseriösa topics man klarar av att föra. Den där relationen ni vet, där sociala koder inte existerar. Där man demonstrativt trotsar alla samhällets lagar genom att säga att: "Vet du vad, den där klänningen do make you look fat." Eller "Han där Jason Derulo är ju ett jävla bögfanskap som fick sitt skivkontrakt genom att dansa halvnaken inför perversa gubbar." Helt oberoende av hur ofta man ses eller fysiskt hänger med varandra.

Söker du lite vardagstjafs, lite vardagssnacks, lite mänsklig socialisering men det utan måsten och ting. Skriv en rad! Skriv två vetja. En vänskap utvecklas automatiakt mellan två människor och kommer automatiskt anpassa sig efter individernas behov om man bara låter den. Kanske kommer vi bli något som.hämger varje dag, kanske pratar vi varje vecka om betydliga ting, kanske pratar vi dagligen om skräp.

Jag söker dig som likt mig går där på stan och sneglar efter nålen i höstacken utan resultat.
Kram
Eucalyptus
Ny medlem
 
Inlägg: 10
Anslöt: 2018-01-16

Kontakttråden (del 2)

Inläggav RainBowChild » 2018-02-07 9:40:42

Sökes: Nördig tjej med nördiga intressen.

Info om mig finns på profilen, eller så kan man initiera en konversation.

Tack på förhand.
RainBowChild
 
Inlägg: 826
Anslöt: 2013-07-12
Ort: Marsipan

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Lilla jag » 2018-02-10 22:26:24

Jag är en tjej på 19 år som bor lite utanför Gbg. Som har ett stort intresse för djur/reptiler, musik osv
Jag söker en vän, kille eller tjej spelar ingen roll men som är i åldern 18-27 år. Hade varit kul om vi hade något liknade intressen. Hoppas vi hörs!
Lilla jag
 
Inlägg: 127
Anslöt: 2015-12-10
Ort: Lerum, Västra Götaland

Kontakttråden (del 2)

Inläggav nappe » 2018-02-16 15:45:09

Hejsan.
Jag heter Andreas 38 år fr Stockholm med ASP. Söker vänner men också pojk/flickvän då jag är bi. Jag blev hård mobbad som bran så jag har inte så många vänner eller kompisar men vill gärna ha; intressen, bio, bowling, ta en fika på stan. Har haft hnd sm just fått somnat in. Så jag skulle så gärna vilja ha dels någon att bli hop med men också kompisar att hitta på något med. Så hör av er:) :)
nappe
Ny medlem
 
Inlägg: 8
Anslöt: 2015-12-02

Kontakttråden (del 2)

Inläggav azpis » 2018-02-17 16:05:36

Hej!
Jag är en tjej som är 25 år. Jag har inte fått någon aspergerdiagnos, men väntar på utredning. Jag söker dig som vill dela med dig av dina tankar och upplevelser om hur det är att leva med asperger.

Jag förstår mig inte på andra människor och tycker att det känns jobbigt med sociala relationer. Sedan har jag många andra saker som också är typiskt för asperger.

Jag hade uppskattat att ha någon att prata med.
Hoppas du har lust att skriva! :)
azpis
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2018-02-07

Kontakttråden (del 2)

Inläggav mintchoklad » 2018-02-23 0:19:20

Hej! behöver få kontakt med någon vem som helst egentligen.. var som helst.. jag känner att ingen förstår sig på eller accepterar mig för min situation och känner jag kanske kan finna likasinnade här..

Förvirrad kvinna på 23 i stockholmsområdet ensam annat än blivande hamsterägare :-)154
drömmer om att resa och att dricka kaffe med en kompis som man inte måste stirra i ögonen.
Kvinnor män eller vad du än identifierar dig som är välkomna att skriva PM!
mintchoklad
Ny medlem
 
Inlägg: 2
Anslöt: 2018-02-23

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Sisyfos » 2018-03-10 13:46:06

Om mig
Jag upplever varje dag antingen som en transportsträcka, där jag ska se till att hinna med att få så mycket gjort som möjligt, att vara effektiv och vidareutveckla mig själv, eller som ett hav, det gäller att enbart hålla sig fast i bråtet på havet och undvika att drunkna, att vara betraktare och följa med i livet, åskåda skönheten i kaoset. Om jag mår bra är livet som ett hav där jag flyter med, och kan skratta åt livet. För mig kommer det sociala alltid vara ett besynnerligt fenomen.

Jag bor I Uppsala, är en man som går på juristprogrammet och sällan känner mig ensam utan trivs i ensamheten. Trots detta vill jag träffa en annan asperbergare för att dela med mig erfarenheter och minnen, i förtroende till denne, för att berika mitt och den andres perspektiv på livet. För mig är det likgiltigt att träffas träffas fysiskt eller inte alls om så önskas på en fika eller promenad; även kan ett utbyte som nämnts ske via korrespondens genom valfritt forum/medium.

Vad jag söker
Jag söker gärna någon som är vill dela med sig av sådant som jag nämnts ovan. Det hade varit extra trevligt om denne hade kunnat tänka sig ingå i något projekt eller liknande, men absolut inget krav. Vad jag menar med projekt, för att förtydliga, är att göra upp en plan där vi båda gemensamt arbetar för att stötta varandra och se till att nå målet som vi bestämt; t.ex. personlighetsutveckling eller liknande självförverkligande eller intellektuell kuriosa.
Sisyfos
 
Inlägg: 326
Anslöt: 2017-06-04
Ort: Uppsala

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Richard » 2018-03-10 18:42:59

Vill ha fler tokiga aspergare med humor som vänner på Facebook, som gillar att posta nördiga skämt på Facebook! Kön eller ålder spelar ingen roll. Är själv snart 38 år o har aspergerhumor.

Är inte anonym, men byt ut * mot a:
https://www.facebook.com/rich*rd.h*ndl

Jag godkänner de flesta förfrågningar, men tyvärr kommer det en del bluff-förfrågningar, men lägg till mig, så godkänner jag säkert er. Sen får ni gärna skriva till mig på Facebook om du också har asperger, o vem du är. Du behöver naturligtvis inte berätta vad du t.ex. heter här!
Richard
 
Inlägg: 1581
Anslöt: 2005-10-12
Ort: Ängelholm

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Crann » 2018-04-04 6:18:45

Hej,
ibland kunde man tro att Asperger syndrom är en allmän sak i detta land - att man bor i 11 år här och har inte fått någon vän. Ok, jag har nog Aspergers och stressar mina medmänniskor ibland med det men folk är ändå allmänt så mycket tillbakadragen och känns ytlig. Bor i Stockholm och är mest intresserad på naturen i alla betydelser. Vore kul att hitta någon/några likasinnade fast överlag verkar de flesta vara datormännniskor.
Crann
Crann
Inaktiv
 
Inlägg: 8
Anslöt: 2018-04-01
Ort: Stockholm

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Perjonssonx » 2018-04-10 13:13:34

Jämtland
Finns det några asbergare i jämtland? För snack, vänskap, bus, förhållande??
Perjonssonx
Ny medlem
 
Inlägg: 2
Anslöt: 2018-04-10

Återgå till TräffarLogga in