Kontakttråden (del 2)

Allt om Aspergerträffar

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Kontakttråden (del 2)

Inläggav ahavisst » 2017-12-25 2:46:55

Hej, jag är en kille på 23 år från Örebro. Känner mig rätt ensam fast jag inte är det fysiskt. Känner mig instängd i min värld som få verkar förstå sig på och hur det känns för mig. Söker kontakt med en tjej/kvinna som vill snacka och eventuellt träffas. Bor du i närheten av Örebro är det bra men inget krav. Skicka ett pm till mig om du känner för det.
ahavisst
Ny medlem
 
Inlägg: 3
Anslöt: 2016-07-02

Kontakttråden (del 2)

Inläggav PatrikE » 2017-12-26 21:20:21

Hej. jag är en Kille på 25 år som bor i Landskrona.
Är ganska nördig av mig spelar gärna brädspel och sitter vid datorn samt dammade av mitt Nintendo 64 och spelade lite Goldeneye nyligen.

Söker kompisar i närheten men liknande intressen i ungefär samma ålder tjej/kille spelar mindre roll. Är även intresserad av ett förhållande med en tjej.
Skicka ett PM om du är intresserad.
PatrikE
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2015-05-27

Kontakttråden (del 2)

Inläggav refrakt » 2017-12-28 14:58:43

Kille i 25-årsåldern, söker såväl partner som vänner.

Jag har ingen diagnos men jag upplever att jag har drag av AST. Jag har alltid känt mig annorlunda på olika sätt, främst intellektuellt och socialt, och har inte lyckats komma i kontakt med någon som är "som jag".

Rutiner, tydlighet, förutsägbarhet samt ordning och reda får mig att må bra. Jag försöker att skala av så mycket onödigt som möjligt, såväl materiella ting som aktiviteter, och istället fokusera på det viktigaste. Min dröm är att leva ett enkelt familjeliv med en likasinnad tjej.

Jag är en högpresterande person som gillar kognitiva utmaningar, och personer i min närhet brukar kalla mig "smart" osv. Jag är en perfektionist som vill uppnå bra resultat i det jag gör och kan därför ägna mycket tid åt vissa saker.

På det sociala planet är jag ganska duktig på att "smälta in" i skolan eller på jobbet, och när det gäller arbete brukar det oftast gå bra att samtala med andra, men det blir genast mycket jobbigare när det gäller kallprat och särskilt när någon ställer frågor till mig. Jag känner inte att jag kan vara mig själv i de situationerna utan måste spela en "roll". När jag väl känner mig bekväm tycker jag dock om att ha långa och djupa diskussioner om allt möjligt, men problemet är att hitta personer som jag känner mig bekväm med.

Skicka gärna ett PM om det lät intressant :-)Happy
refrakt
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2017-12-28

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Krillo » 2018-01-09 18:16:55

Man i mitten av 40-års åldern söker tjej för vänskap eller mer. Jag bor ett tiotal mil norr om Stockholm. Jag är lång och normalt byggd. Jag har en diagnos, men tycker idag att den pekar rätt så fel. Mina intressen är bland annat psykologi, musik och elektronik. Jag är lite av en ensamvarg, så det kanske är bra om du inte föredrar stadsvimmel osv, men vem vet. Jag har jobbat länge med mig själv, så det är bra om du har liknande erfarenheter.

För mig är lyhördhet, tillit, empati och kommunikation viktiga i en relation.

Svar i PM.

Feminister göre sig icke besvär.
Krillo
 
Inlägg: 1078
Anslöt: 2011-02-12
Ort: Leråker

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Ananas » 2018-01-11 0:17:16

Jag är en 29-årig tjej som letar efter nya tjejkompisar att hitta på saker och kunna prata om allt möjligt med, så länge jag slipper prata om vädret ;)

Mina största intressen är språk och lingvistik, skriva, psykologi/psykiatri, arkitektur, konst och se filmer/serier (Twin Peaks är favoriten). Jag gillar att se nya platser, spela sällskapsspel och äta vego och raw food-fika. Har svårt för att hantera sinnesintryck och alla tankar och känslor som skapar kaos, men ibland kreativitet. Jag kämpar med ångest i olika former och vill ha kontakt med likasinnade för att kunna stötta och förstå varandra. Ytliga bekantskaper går helt bort :-)Happy
Ananas
 
Inlägg: 341
Anslöt: 2013-08-04
Ort: Stockholm

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Liebe » 2018-01-31 8:45:54

Gör ett nytt försök här då. Man på 35 år från Stockholmsområdet. Vill egentligen inte skriva mina diagnoser här men eftersom alla andra verkar göra det så gör väl jag också det om det skulle öka mina chanser att finna en vän. Jag har diagnoserna Atypisk Autism, ADD, Tourettes syndrom och OCD. Utöver det har jag en jävla massa ångest också.

Mina största intressen är att vara i naturen och att fota. Jag har givetvis fler intressen men dessa brukar variera över tiden. Jag är en nattmänniska som älskar mörker i alla dess former. Jag är också lite av en spänningssökare som lätt blir rastlös. Känner starkt för djur och tar illa vid mig om jag ser djur lida.

Jag söker någon som liksom jag lider av social ångest och har få eller inga vänner alls. Någon som vill träna på det sociala. Kanske kan vi utmana våra rädslor tillsammans? Jag vill kunna ha djupa diskussioner och våga vara mig själv för en gångs skull. Inga ytliga relationer med andra ord. Söker först och främst kvinnliga vänner då jag känner mig mest bekväm i deras sällskap. Åldern är inte så viktig för mig men du bör vara över 20 år.
Liebe
 
Inlägg: 30
Anslöt: 2017-07-29
Ort: Stockholm

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Aceber » 2018-01-31 12:58:46

Jag är en tjej som fyller 23 år i år. Jag bor i en liten stad med min sambo och hans katt. Har under mina 4 år efter studenten jobbat inom barnomsorgen samt påbörjat en utbildning till medicinsk sekreterare men till slut blev det för mycket så nu är jag sjukskriven för utmattning.

Mina starka sidor i min diagnos är att jag är väldigt verbal och kan uttrycka mig, reflektera över mig själv och tala för mig på ett sätt som flera therapefter psykologer sagt att många 40-åringar utan AS inte kan. Det är jag glad för! Förutom asperges har jag borderline vilket i kombo ger ett ångestkaos och dränerar mig på energi.

Jag har inte riktigt hittar ett nytt intresse efter att jag förstörde min träning för några år sedan. Men kan tycka rita i "målarböcker för vuxna" kan vara kul och lagom stimulerande. Jag älskar psykologi och även fysiologi och har börjat läsa en del böcker inom ämnet. Är även ett stort seriefan.

Har en otroligt stöttande omgivning och de gör sitt bästa men de förstår såklart inte och gör ofta situationen värre när de försöker hjälpa mig. Klandrar dom dock inte. Inte ens jag reder ut mig själv.

Söker någon att känna samhörighet med. Bolla tankar osv och stöttar gärna andra i de delar jag som AS-perso är väldigt duktig på som många har svårt med. :D
Aceber
 
Inlägg: 57
Anslöt: 2017-01-17
Ort: Blekinge

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Eucalyptus » 2018-02-03 2:30:51

Tjej, tjugo-nånting. Göteborg.

Detta blir stort för mig. Har innan aldrig publicerat i detta forumet, ännu mindre använt mig av någon slags kontaktannos för att finna vänner. Helt enkelt på grund av att jag redan har vänner jag knappt finner tid eller ork att träffa, men främst för att det klassas som någorlunda desperat eller tafatt. Men samtidigt så har jag alltid haft svårt att anpassa mig efter sociala regler. Så även detta måste jag väl trotsa innan jag kan dö lycklig.

Tusentals. Hundra tusentals. Kanske ännu fler människor kommer vi i kontakt med eller ser går förbi på stan. Jag vet att merparten inte fungerar som mig, inte resonerar som mig, inte värdesätter samma saker eller bryter ihop inför liknande problem. Jag vet att jag är annorlunda, tacka Gud. Jag har blivit tvingad att använda detta till min styrka till slut, då jag tyvärr inte haft någon som kände att det var lönt att kolla upp vad fan som var fel på mig.

Mina diagnoser fick jag först nyligen. Efter åratal av missär, missbruk och fosterhemsplaceringar. Men nu äntligen förstår jag. Jag är, bland annat, autistisk. En drös övrig problematik såklart men när jag fick en genomgång så insåg jag att det var den överläggande orsaken til min problematik. Jag är väl i vardaglig term, socialt efterbliven. Samtidigt som åren satt sina spår och gjort mig väldigt "duktig" socialt. Jag vet hur jag ska agera för att inte verka wierd helt enkelt. Samtidigt som social kontakt alltid kommer vara ett problem för mig då jag helt enkelt inte kan anpassa mig till fullo efter normen.

Normen som har jag fått en uppfattningen av, när man pratar relationer, är en vänskap/kärleksrelation där man pratar regelbundet, träffas regelbundet och värdesätter relationen utefter hur mycket tid och minnen man har tillsammans.

Jag däremot, värdesätter en vänskap utefter hur man matchar som person, hur ofta man pratar och efter hur seriösa och oseriösa topics man klarar av att föra. Den där relationen ni vet, där sociala koder inte existerar. Där man demonstrativt trotsar alla samhällets lagar genom att säga att: "Vet du vad, den där klänningen do make you look fat." Eller "Han där Jason Derulo är ju ett jävla bögfanskap som fick sitt skivkontrakt genom att dansa halvnaken inför perversa gubbar." Helt oberoende av hur ofta man ses eller fysiskt hänger med varandra.

Söker du lite vardagstjafs, lite vardagssnacks, lite mänsklig socialisering men det utan måsten och ting. Skriv en rad! Skriv två vetja. En vänskap utvecklas automatiakt mellan två människor och kommer automatiskt anpassa sig efter individernas behov om man bara låter den. Kanske kommer vi bli något som.hämger varje dag, kanske pratar vi varje vecka om betydliga ting, kanske pratar vi dagligen om skräp.

Jag söker dig som likt mig går där på stan och sneglar efter nålen i höstacken utan resultat.
Kram
Eucalyptus
Ny medlem
 
Inlägg: 10
Anslöt: 2018-01-16

Kontakttråden (del 2)

Inläggav RainBowChild » 2018-02-07 9:40:42

Sökes: Nördig tjej med nördiga intressen.

Info om mig finns på profilen, eller så kan man initiera en konversation.

Tack på förhand.
RainBowChild
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 1073
Anslöt: 2013-07-12

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Lilla jag » 2018-02-10 22:26:24

Jag är en tjej på 19 år som bor lite utanför Gbg. Som har ett stort intresse för djur/reptiler, musik osv
Jag söker en vän, kille eller tjej spelar ingen roll men som är i åldern 18-27 år. Hade varit kul om vi hade något liknade intressen. Hoppas vi hörs!
Lilla jag
 
Inlägg: 127
Anslöt: 2015-12-10
Ort: Lerum, Västra Götaland

Kontakttråden (del 2)

Inläggav azpis » 2018-02-17 16:05:36

Hej!
Jag är en tjej som är 25 år. Jag har inte fått någon aspergerdiagnos, men väntar på utredning. Jag söker dig som vill dela med dig av dina tankar och upplevelser om hur det är att leva med asperger.

Jag förstår mig inte på andra människor och tycker att det känns jobbigt med sociala relationer. Sedan har jag många andra saker som också är typiskt för asperger.

Jag hade uppskattat att ha någon att prata med.
Hoppas du har lust att skriva! :)
azpis
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2018-02-07

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Sisyfos » 2018-03-10 13:46:06

Om mig
Jag upplever varje dag antingen som en transportsträcka, där jag ska se till att hinna med att få så mycket gjort som möjligt, att vara effektiv och vidareutveckla mig själv, eller som ett hav, det gäller att enbart hålla sig fast i bråtet på havet och undvika att drunkna, att vara betraktare och följa med i livet, åskåda skönheten i kaoset. Om jag mår bra är livet som ett hav där jag flyter med, och kan skratta åt livet. För mig kommer det sociala alltid vara ett besynnerligt fenomen.

Jag bor I Uppsala, är en man som går på juristprogrammet och sällan känner mig ensam utan trivs i ensamheten. Trots detta vill jag träffa en annan asperbergare för att dela med mig erfarenheter och minnen, i förtroende till denne, för att berika mitt och den andres perspektiv på livet. För mig är det likgiltigt att träffas träffas fysiskt eller inte alls om så önskas på en fika eller promenad; även kan ett utbyte som nämnts ske via korrespondens genom valfritt forum/medium.

Vad jag söker
Jag söker gärna någon som är vill dela med sig av sådant som jag nämnts ovan. Det hade varit extra trevligt om denne hade kunnat tänka sig ingå i något projekt eller liknande, men absolut inget krav. Vad jag menar med projekt, för att förtydliga, är att göra upp en plan där vi båda gemensamt arbetar för att stötta varandra och se till att nå målet som vi bestämt; t.ex. personlighetsutveckling eller liknande självförverkligande eller intellektuell kuriosa.
Sisyfos
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 749
Anslöt: 2017-06-04
Ort: Uppsala

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Richard » 2018-03-10 18:42:59

Vill ha fler tokiga aspergare med humor som vänner på Facebook, som gillar att posta nördiga skämt på Facebook! Kön eller ålder spelar ingen roll. Är själv snart 38 år o har aspergerhumor.

Är inte anonym, men byt ut * mot a:
https://www.facebook.com/rich*rd.h*ndl

Jag godkänner de flesta förfrågningar, men tyvärr kommer det en del bluff-förfrågningar, men lägg till mig, så godkänner jag säkert er. Sen får ni gärna skriva till mig på Facebook om du också har asperger, o vem du är. Du behöver naturligtvis inte berätta vad du t.ex. heter här!
Richard
 
Inlägg: 1648
Anslöt: 2005-10-12
Ort: Ängelholm

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Crann » 2018-04-04 6:18:45

Hej,
ibland kunde man tro att Asperger syndrom är en allmän sak i detta land - att man bor i 11 år här och har inte fått någon vän. Ok, jag har nog Aspergers och stressar mina medmänniskor ibland med det men folk är ändå allmänt så mycket tillbakadragen och känns ytlig. Bor i Stockholm och är mest intresserad på naturen i alla betydelser. Vore kul att hitta någon/några likasinnade fast överlag verkar de flesta vara datormännniskor.
Crann
Crann
Inaktiv
 
Inlägg: 8
Anslöt: 2018-04-01
Ort: Stockholm

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Perjonssonx » 2018-04-10 13:13:34

Jämtland
Finns det några asbergare i jämtland? För snack, vänskap, bus, förhållande??
Perjonssonx
Ny medlem
 
Inlägg: 9
Anslöt: 2018-04-10
Ort: Jämtland

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Assburgers » 2018-04-27 0:47:02

Hej!
Jag är en grabb på 27 år och har varit singel i ett år nu så det känns som att det är dags att träffa tjejer igen. Så jag söker någon som är lite mer som mig. Dvs lugn, mer logisk än känslosam och kreativ.
Jag bor i Norrköpingstrakten så jag ser helst att du bor i Östergötland ifall att vi skulle vilja träffas.
Mina huvudsakliga intressen är spel, konst, historia, mytologi och vetenskap.
Är för tillfället arbetslös så jag fixar med olika konstprojekt, pillar med trädgården, tränar, skriver och spelar.
Planerar att starta en youtube-kanal med fokus på konst och historia men vill även crowdfunda lite konstprojekt och böcker.
Jag har rätt mild aspergers men nog för att den ska vara lite i vägen då och då så jag kan vara smått klumpig med det sociala.

Lite kort om dig då. Du är någonstans mellan 22 och 31 år. Du har något starkt intresse, delar någon hobby/intresse med mig och är inte allergisk mot pälsdjur. Jag har en katt och hon skulle vara ett hinder då.
Assburgers
Ny medlem
 
Inlägg: 4
Anslöt: 2016-03-30
Ort: Norrköping

Kontakttråden (del 2)

Inläggav 420NoScope » 2018-06-05 18:41:27

Hej, jag är en 27 årig kille från Linköping.
Jag har varit relativt isolerad i hela mitt liv och ägnat mycket tid åt spel.
Jag söker vänner, kön spelar ingen roll men gärna runt min ålder som antingen vill snacka över TS/Discord(gärna då gamers som jag också kan spela med.) eller ses IRL.
420NoScope
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2018-06-05
Ort: Linköping

Kontakttråden (del 2)

Inläggav andreasalm » 2018-06-13 10:00:26

Hej!

Mitt namn är Andreas och jag är nitton år gammal. Anledningen till att jag skriver här är för att finna vänner alternativt/och personer som bara vill prata på psykologiska och/eller intellektuella plan. Dela erfarenheter. Hursomhelst, jag har både ADHD och högfungerande autism, diagnoser jag har fått kämpa med en hel del under mitt liv men som jag inte längre har stora bekymmer med. Självklart har jag saker som jag hade önskat vore mer som hos normalstörda.

Jag har ännu inte funnit min mening med livet men finner det i nuläget relativt tillfredställande att försöka leva i nuet. Till hösten (om jag kommer in) tänker jag testa på att läsa till Civilingenjör i Datateknik, och är det inget för mig så läser jag möjligtvis mot hortonom. Jag har alltid gillat naturen. Men man vet aldrig vad som kommer att dyka upp.

Nu under sommaren är planen att sysselsätta sig själv med träning och lite mer träning (teoretiskt och praktiskt, främst styrketräning - och få ingen fördom att jag är muskulös, men det är visionen) samt aktier möjligtvis kombinerat med lite Elder Scrolls V. Jag har problem att släppa det spelet, det finns säkert någon som kan känna igen sig? Jag har spelat en del Hearthstone men fann det ekonomiskt ohållbart i längden, så jag spelar inte längre det. Andra subintressen (möjligtvis ett självuppfunnet ord, ursäktar för min autism) är psykologi, filosofi, i viss mån politik (begränsat, men diskuterar gärna - för tillfället försöker jag bestämma mig för varför jag inte borde rösta på SD i det komamnde valet), naturen - vi får inte glömma av mitt intresse av att läsa skönlitteratur, främst fantasy - tv-serier et cetera. Utöver mina intressen kommer jag att arbeta inom äldrevård och som diskare nu under sommaren. Jag är osäker på varför jag tycket att just det var relevant att skriva. Hursomhelst.

Om du av någon anledning blivit intresserad, skicka då ett sms till 0707540397 (OM DU ÄR UNDER 25 ÅR GAMMAL). Och just det. Jag är ifrån Halland.
andreasalm
Ny medlem
 
Inlägg: 5
Anslöt: 2016-12-29

Kontakttråden (del 2)

Inläggav nappe » 2018-06-24 21:47:31

Hej.
Känner mig ensam efter har mobbats länge, vardagar är det ju ingen fara med för då jobbar jag ju. Jag heter Andreas är 38 år och bor i Västra Stockholm, med ASP vore så ROLIGT :) Att få hitta någon som är mellan 25-35 år gärna killar att umgås med chatta/sms:a med. Vi skulle kunna ta en bio, bowling, gå på mussum och mkt där till. Bor själv i stor 2:a
Hör av Er snälla (är Bi så jag söker efter kärleken det är inte heller så lätt.)
Men hör av er oavsett kompisar / dejting.
nappe
 
Inlägg: 12
Anslöt: 2015-12-02

Kontakttråden (del 2)

Inläggav sessamii » 2018-07-14 21:29:40

Hej!
Jag heter Anna, är 24 år och bor i Stockholm. Mina intressen är att fika, promenera, shoppa, vara i stan, fixa naglarna, baka, pyssla, djur och bara prata om allt möjligt.
Skulle vara kul att hitta en ny vän som kan ses ganska regelbundet och bara hänga eller göra lite vad som helst. Du får gärna vara i min ålder och det är främst tjejkompisar jag söker.
Hör gärna av dig om vi verkar ha något gemensamt! :-)Happy
sessamii
 
Inlägg: 22
Anslöt: 2014-03-23
Ort: Stockholm

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Fourier » 2018-07-17 21:49:48

Hej.

Jag är en kille på 30 år med Asperger och ADHD. Bor i Stockholm och studerar till en master i experimentell fysik. Är en väldigt ensam människa, och känner en saknad efter mänsklig kontakt. Jag har ett brett intresse spektrum, tycker om allt möjligt som t ex fysik, spel, filmer, att klättra och bada. Och att utforska omgivningar och miljöer, även om jag inte haft så mycket tid över till det på ett tag. Kan vara väldigt extrovert, men också blyg och introvert. Tenderar att vara en öppen och ärlig person, eller i alla fall försöker jag vara det. Vill gärna träffa en vän (tjej eller kille spelar ingen roll) att ha kontakt med. Eller en flickvän, då jag också saknar kärlek väldigt mycket och vill ha någon att uppleva livet med. Hör gärna av dig.
Fourier
 
Inlägg: 155
Anslöt: 2017-06-04

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Johanwiell78 » 2018-07-26 15:49:23

Tja

Är en ärlig, uppriktig, spontan, busig, omtänksam, kärleksfull , romantisk, charmig mm man.
Är 40. Singel. Har 1 kids. Drömmer om familj.
Är redo att stadga mig och leva ett svensson liv.
Har Asberges syndrom o autism o adhd
Mina intressen är matlagning, bakning, fotografera , lyssna på musik, kolla på film, vara i naturen , vänner, göra egen musik, sport , kultur , teater ,fiska , romantisk hemma kvällar, min dotter , festivaler, shoppa , bio mm

Söker dig mulliga kvinna som är mellan 30-49. Som har Asberges syndrom o autism o adhd. Ett plus är om du har liknande intressen. Har du kids tidigare så är de hjärtligt välkomna.

Jag erbjuder en massa kärlek, gillar skämma bort henne med små saker, trygghet, glädje, omtanke mm

Låter det intressant hör av er via pm

Med vänlig hälsning Johan
Johanwiell78
Ny medlem
 
Inlägg: 1
Anslöt: 2018-07-22

Kontakttråden (del 2)

Inläggav Kiekk » 2018-08-09 1:56:36

Hej, jag är en kvinna på 29 år som bor nånstans i skåne å har aspergers, jag skulle gärna vilja ha nån slags kontakt med vem som helst egentligen mellan 25 å uppåt går bra. Hör av dig ja behöver verkligen en vän just nu känner jag. :(
Kiekk
Ny medlem
 
Inlägg: 4
Anslöt: 2018-08-09

Kontakttråden (del 2)

Inläggav StickaOspela » 2018-08-11 21:19:05

Jag bor i Trollhättan och har min dotter varannan vecka. Jag arbetar nere i Göteborg.

Mina intressen är datorspel, textilt hantverk och musik. Jag tycker om att vara i skogen och sova där med.

Jag är väldigt taktil och har nära till mina känslor. En stor portion empati och förståelse finnes.

Jag har Asperger och OCD. Min OCD märks dock inte utåt alls, utan manifesterar sig som tankar i huvudet, vilka jag lärt mig hantera med hjälp av traumabehandling.

Även om det i grunden finns en önskan att finna en partner, så skulle jag tycka om att träffa någon vän med. De av mina vänner som jag umgås med regelbundet träffar jag kanske någon gång om året, så det finns verkligen utrymme för mer umgänge i mitt liv.

Kanske spelar du med, och skulle vilja ha någon att spela med. Eller kanske träffas och sticks/virka/brodera eller skapa på något annat sätt. Att lära sig av varandra är ett utmärkt sätt att utbyta erfarenheter. Kan du inte sticka etc kan jag lära dig :-)

Ta ta
StickaOspela
 
Inlägg: 21
Anslöt: 2018-08-08

Återgå till TräffarLogga in