Jag kan inte minnas saker

Om livet i relation till sig själv och samhällets förväntningar.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Jag kan inte minnas saker

Inläggav Jossie94 » 2020-04-24 0:09:03

Jag har dålig tidsuppfattning och det jobbigaste är att jag minns inte saker, som jag har sett. Jag har jättebra minne när det gäller långtidsminnet, men det är vissa saker jag känner igen men det är superjobbigt att jag inte vet 100 procent, att jag har sett dem. Tex jag kan komma ihåg händelser som hände för flera år sedan, väldigt tydligt, iaf vissa sekvenser. Men när det gäller tex serier (mina andra trådar om vilka serier det är)så blir jag osäker på om jag har sett dem eller om jag upplever dejavu, men jag känner ju igen dem på något sätt och försöker komma på olika teorier hur det har gått till och så.

Läste också att de kan bero på alzheimers sjukdom och stress bland annat.

Jag känner mig bara stressad pga situationen idag och att jag och min sambo ska köpa lägenhet, men pga situationen så går det lite segt på marknaden.


Men det är jobbigt att jag inte kan komma ihåg saker som jag vill komma ihåg och som jag på ngt sätt känner igen, och jag kan inte tro att allt handlar om dejavu, jag måste ju ha sett någonting jag känner igen. Och jag är ju väldigt duktig på att se detaljer, så det kan vara därför jag känner igen dem också, för de är som sagt bara vissa små saker som jag känner igen.

Hur löser man detta? Kan man typ göra något tips så att man minns? Nu är det ju tex försent men jag tänkte framöver, att man gör ett experiment som bekräftar saker mer. Man kan ju blanda ihop saker också och uppleva dejavu, få falska minnen osv, men hur vet man om man har upplevt det som jag skrev eller om man verkligen minns de sakerna?

Det som också är jobbigt är ju att om jag säger jag känner såhär, så känns det som att ingen tror på mig heller. Jag mår jättedåligt pga detta.
Jossie94
 
Inlägg: 580
Anslöt: 2019-06-25

Jag kan inte minnas saker

Inläggav truthseeker » 2020-04-24 1:47:55

Jag är likadan. Min lösning är att anpassa livet efter mina problem istället. Bo i skogen och inte vara en del av samhället eller umgås med människor. Då gör det inget att man minns fel eller minns falskt eller blandar ihop saker som hänt eller inte hänt osv
truthseeker
 
Inlägg: 673
Anslöt: 2016-07-02
Ort: Småland

Återgå till Att leva som AspergareLogga in