Hjälpmedel vid smärta i axlar, armar och händer

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Hjälpmedel vid smärta i axlar, armar och händer

Inläggav Hettan » 2019-04-16 16:47:53

Träffade arbetsterapeuten idag, ska få goso-täcke och en bollväst. Har höga förhoppningar för detta (det gjorde det grymt mycket lättare att andas/slappna av i kroppen. Så jävla grymt att det finns sådana saker och sjukt att man gått så länge utan någonting som kan hjälpa en. :)

Hon nämnde också hjälpmedel för att strukturera min dag, då jag ej kan hålla i en penna och skriva (det kan gå och skriva lite, men jag skakar väldigt mycket i händerna :-)004 så sjukt frustrerande och känns hopplöst att ha det så här :-)Crying

Men ja, jag är nyfiken och känner lite hopp för detta. Kanske jag kan ett verktyg som hjälper mig att skriva göra mitt liv lite enklare. Men undrar i så fall vad det är för något som kan finnas? :roll:

Alltså kortfattat: det gör riktigt ont och är svårt att skriva, t.o.m. här på tangentbordet. Vad är det för verktyg som erbjuds av arbetsterapeuten som ska hjälpa mig planera/strukturera min dag?

Och finns det något annat som jag kan fråga om, som hjälper vid min problematik som erbjuds som hjälpmedel?


Tack! :-)Happy
Hettan
 
Inlägg: 562
Anslöt: 2013-05-13

Hjälpmedel vid smärta i axlar, armar och händer

Inläggav Hettan » 2019-04-16 17:06:09

Någonting som t.ex. är mycket svårt numera är att just diska, min vänstra handled får jag ont i när jag rör den sidleds, men det är lika svårt att hålla den stabil.

Sedan krampar mina nerver i handen, så jag ej kan knyta näven utan smärta eller öppna den heller utan smärta då. :-)Raging
Hettan
 
Inlägg: 562
Anslöt: 2013-05-13

Hjälpmedel vid smärta i axlar, armar och händer

Inläggav Flinta » 2019-04-16 21:35:48

Har du fått ngn diagnos på problemen med händerna? Vet du eller vården orsaken till besvären? Har du blivit rekommenderad ngt individuellt anpassat handträningsprogram av t ex arbetsterapeut eller bara vila?
Flinta
 
Inlägg: 4570
Anslöt: 2007-07-21

Återgå till Aspergare och vårdenLogga in