Haiti, ett land bortom all räddning?

Tipsa om nyheter, böcker, filmer, hemsidor o.s.v. här.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Haiti, ett land bortom all räddning?

Inläggav Freedrone » 2019-05-08 8:34:32

Selma skrev:
Freedrone skrev:Skulle inte säga att det är bortom all räddning. Däremot så kan man ju inte göra det svårare för dem i onödan, som att släppa lös koleraepidemier bara för att de nepalesiska FN-soldatena inte använder sig av bajamajor.
Vilka är det som sprider kolera och tyfus? Varifrån kommer den extrema mängden sopor (ser ut att vara mest plast)?
Det var nepalesiska FN-soldater som uppenbarligen bajsade så mycket på marken att lokalbefolkningen klagade och tog vatten uppströms. Och plast orsakar inte sjukdomar. Om du har några frågor på detta så kan jag svara på dem.

Selma skrev:Utöver de ev. hjälpsatsningar som gör/gjorts skulle jag önska att barnafödandet minskade. P-stavar vore nog säkrare än kondomer (som riskerar att bli oanvända). Det finns inte mat till alla dessa människor, att skicka dit mat vore som att slänga det i ett slukhål och man vet inte om det kommer fram till de fattigaste.
Man, vilken då man talar du om?

Selma skrev:
slackern skrev:Jag håller med dig, det måste ju dessutom innebära en sanitärolägenhet.


Det står inget om hur länge zombie-liken ligger begravda:
Den mest extrema formen av detta sektbeteende är den etnologiska bakgrunden till zombien, egentligen en förgiftad person som totalt verkar sakna fri vilja. Giftet ger alla symptom på att döden har inträtt. Efter begravningen grävs "liket" upp och ges ännu ett gift som försätter personen i ett viljelöst tillstånd. Sådana drogade personer användes på vissa håll som extra billig arbetskraft.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Voodoo

Vad säger facket om denna billiga arbetskraft? Nåja, facket är nog det minsta problemet där.
Ja, Gud ja. En halvt mytisk sak som verkar vara en samlingsterm för allt från autism till alzheimers. Låter som jätteproduktiva arbetare.
Freedrone
 
Inlägg: 355
Anslöt: 2018-10-11

Återgå till Tipsa medlemmarnaLogga in