Grafik-fråga

Allt om hård- och mjukvara samt övriga it-relaterade diskussioner.

 Moderatorer: atoms, Alien

Grafik-fråga

Inläggav Lilla Gumman » 2009-01-30 20:09:57

Hej!

Ibland spelar jag Harry Potter 2 på min dator. Om man öppnar game.ini och ändrar bDebugMode=False till bDebugMode=True på två ställen kommer man in i ett fusk-läge då spelet startas.

När man är i spelet i fusk-läget kan man trycka på ö-knappen. Då kommer det upp en svart ruta, ungefär som ett DOS-fönster. Där rullar datorn upp allt som händer. Om man skriver in t.ex. set statusitemhealth ncount 600, så fylls energimätarna på till max.

Efter ett tag kan hela spelet börja skaka. När jag går med Harry Potter börjar han vingla åt sidorna som om han var full. När jag kastar trollformler blir det svårt att träffa de elaka figurerna eftersom hela spelet skakar. Samma sak när jag hoppar.

Jag funderar lite på varför det blir så bara ibland och inte alltid. Vissa dagar går det jättebra, andra dagar inte alls.

Nej, man behöver ju inte fuska sig igenom Harry Potter. Men det vore kul att få veta vad det kan bero på att hela spelet börjar skaka. Varför det händer bara i fusk-läget och bara ibland. Varför det inte händer när jag spelar normalt.

Hälsningar

Lilla Gumman
Senast redigerad av Lilla Gumman 2011-05-04 17:47:38, redigerad totalt 1 gång.
Lilla Gumman
 
Inlägg: 5451
Anslöt: 2007-08-01
Ort: Ludvika

Inläggav Parvlon » 2009-01-31 13:08:23

Har varken spelat HarryPotter eller programmerat spel men jag vet att det brukar gå åt en massa resurser för att köra i "debug mode". Olika såklart beroende på hur mycket som debuggas och hur de programmerat men dem som programmerar spel använder knappast de sämsta datorerna
I ditt fall verkar det inte vara tänkt som ett fuskläge, snarare en miss av dem.
Senast redigerad av Parvlon 2011-05-04 17:47:38, redigerad totalt 1 gång.
Parvlon
Inaktiv
 
Inlägg: 14824
Anslöt: 2006-07-28
Ort: ∴ℜ∴Ψ∴ℜ∴

Inläggav Lilla Gumman » 2009-01-31 21:18:02

Hej!

OK, jag läste om det på nätet. Det finns de som fuskar på det viset. Men jag vet ju inte vilka datorer de har. Och jag tänkte inte på att debug mode kräver extra resurser. Men OK, debug mode verkar snarare vara ett slags "test-mode" för programmerarna.

Hälsningar

Lilla Gumman
Senast redigerad av Lilla Gumman 2011-05-04 17:47:38, redigerad totalt 1 gång.
Lilla Gumman
 
Inlägg: 5451
Anslöt: 2007-08-01
Ort: Ludvika

Inläggav Hundralappen » 2009-01-31 23:56:10

Hmm.. Kan ju bero på din ram eller något annat, att mycket används så det laggar, och andra dagar används inte mycket ram och då laggar det inte alls.

Eller så är det en bugg som gör att det fungerar ibland och inte ibland..
Senast redigerad av Hundralappen 2011-05-04 17:47:38, redigerad totalt 1 gång.
Hundralappen
 
Inlägg: 2041
Anslöt: 2009-01-16
Ort: Landet där kropparna vissnar?

Inläggav Lilla Gumman » 2009-02-01 0:41:52

Hej!

Hundralappen skrev:Hmm.. Kan ju bero på din ram eller något annat, att mycket används så det laggar, och andra dagar används inte mycket ram och då laggar det inte alls.

Eller så är det en bugg som gör att det fungerar ibland och inte ibland..


Vad är laggar? Menar du jobbar? Så typ, om jag stänger alla andra fönster innan jag börjar spela, såm laggar det inte?

Hälsningar

Lilla Gumman
Lilla Gumman
 
Inlägg: 5451
Anslöt: 2007-08-01
Ort: Ludvika

Återgå till IT-forum



Logga in