Gör polisen för mycket el för litet? Effektiviteten

Tipsa om nyheter, böcker, filmer, hemsidor o.s.v. här.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Gör polisen för mycket el för litet? Effektiviteten

Inläggav Alien » 2012-07-13 18:42:22

De har blivit kritiserade för bägge sakerna.

Här är ett fall där polisen dröjde med att agera. Det kunde ha lett till offrets död.

DN skrev:Linnéa, 17, blev liggande en hel dag med livshotande skallskador utan att få någon hjälp. När hennes föräldrar ringde polisen ville de först inte ingripa. I dag undrar Linnéa hur länge till hon hade överlevt.

– Jag har alltid litat på att om man råkar ut för något i Sverige så får man hjälp. Men uppenbarligen fungerar det inte alltid, säger Linnéa till DN.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/hennes ... ngen-hjalp

Hon brukade göra humoristiska kortfilmer tillsammans med en killkompis. Därför var hon på besök hos honom under julhelgen. Men hon skulle komma hem på trettondagsafton. Hennes mor ringde då men fick inget svar. På kvällen kom hon äntigen fram på dotterns mobil. Då hörde hon bara rosslande andhämtning. Sen kom obegripliga sms till Linneas syster. Då ringde de polisen. Men en tonåring som inte kommer hem är inget ovanligt. De ringde till killkompisens far som lovade att åka hem så fort som möjligt och åkte själva in till polisstationen.

Strax efter midnatt fick Rolf kontakt med killkompisens chockade pappa. Han hade kommit hem och funnit massor med blod i huset.

– Jag rusade in på polisens sambandscentral och berättade vad pappan hade sagt. Då blev det fart på dem, berättar Rolf.

Klockan 00.35 på trettondagsnatten anlände den första patrullen till villan. De hittade den döde pojken. I en säng satt Linnéa, med stelnat blod i ansiktet och tryckte frenetiskt på sin mobil. Hon var inte kontaktbar. När någon försökte ta mobilen höll hon krampaktigt tag i den.

– Den var min enda trygghet, säger Linnéa.

Mobilen är ett av de få minnen hon har från händelsen.

Utredningen visar att Linnéa måste ha blivit slagen någon gång på morgonen eller förmiddagen. Det betyder att hon låg skadad mellan 13 och 18 timmar.


Varför killkompisen slog henne i huvudet med en hammare och sedan tog livet av sig själv vet ingen. Men polisens beslut att avvakta kunde lett till Linneas död el att hon blivit allvarligt handikappad. Nu har hon förlorat lukt och smak och har problem med synen.

Å andra sidan kan inte polisen rycka ut varje gång en tonåring inte hör av sig. Obegripliga sms är också vanligt på fyllan.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36899
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav weasley » 2012-07-14 13:51:09

Alien skrev:Å andra sidan kan inte polisen rycka ut varje gång en tonåring inte hör av sig. Obegripliga sms är också vanligt på fyllan.
Det är ju just det här som jag tror på i det här fallet. Jag menar, alla har varit unga och packade, och de som tillhör rätt generation har även skickat fyllesms. Det här fallet var ju otroligt unikt på sitt vis, de allra flesta ungdomar som polisen kommer i kontakt med pga oroliga föräldrar är oftast bara drängfulla i något hörn alt. sover ruset av sej.

Som jag ser det fanns det väldigt lite som tydde på, ur polisens perspektiv, att det skulle vara något speciellt den här gången. Otrolig otur för Linnéa att hon hade hamnat i en sådan ovanlig och otäck situation som det var här. Att en gammal vän skulle hamra henne i huvudet och ta livet av sej själv är dessutom otroligt osannolikt i sej själv och jag undrar, som så många andra, VARFÖR?
weasley
 
Inlägg: 10032
Anslöt: 2007-04-18
Ort: eth0

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Alien » 2012-07-14 14:13:38

Det kan vara att just Linnéa aldrig brukar dricka sig full el dricka öht. Men om föräldrarna sagt det skulle polisen förstås tänkt på att många tonåringar ljuger för sina godtrogna föräldrar.

Polisen har kritiserats för att de klarar upp så få inbrott.

DN skrev:Regeringens miljardregn över rättsväsendet har fortfarande inte lett till att polisen löser fler av de anmälda brotten. Inte ens 3 av 100 stölder och inbrott klaras upp, visar ny statistik som DN har tagit del av.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/polise ... -miljarder

Totalt klarar polisen upp 16% av brotten. Före den stora satsningen var det 17%.

Brott räknas som uppklarade när fallen lett till åtal, prick i belastningsregistret (åtalsunderlåtelse) eller böter (strafföreläggande). Inom rättsväsendet kallas begreppet för ”personuppklarning”.

Antalet uppklarade brott har ökat sedan 2006, men inte i samma takt som antalet anmälda brott. År 2009 skedde dessutom ett trendbrott och sedan dess har även antalet uppklarade brott minskat.

Störst uppklarningsprocent har narkotikabrott och trafikbrott – 65 procent, respektive 58 procent.

Polisens sämsta gren är att ta fast tjuvar. Andelen tillgreppsbrott som klaras upp, alltså stölder och inbrott, ligger på 2,5 procent.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36899
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Alien » 2012-07-14 14:23:10

Pinsamt nog är den svenska polisen sämst i Norden på att klara upp inbrott:

Antalet bostadsinbrott ökar markant – trots det är svensk polis jämförelsevis usel på att klara upp brotten. Medan finländsk polis klarar upp cirka 25 procent av inbrotten ligger de svenska siffrorna på runt 4 procent.

Samtliga tre grannländer är mer framgångsrika än Sverige på att klara upp inbrott – och skillnaderna är dramatiska. I Finland klaras mellan 22 och 26 procent av bostadsinbrotten upp; jämfört med Sveriges drygt 4 procent är det en hög siffra.

Nyckeln till den höga finska uppklaringsprocenten är att inbrotten är högprioriterade.

 Vi gör snabba och effektiva förundersökningar, och budskapet till de kriminella är att det inte lönar sig att begå brott här, säger Jyrki Pelkonen, polisöverintendent vid Polisstyrelsen i Helsingfors.

I Danmark och Norge ligger uppklaringsprocenten på 7 respektive 15 procent. I jämförelse är svensk polis klart sämst.


Enligt polisforskaren och fd polisen Stefan Helgesson beror detta på alla organsiationsförändringar.

Polisen själv har denna förklaring:
Kalle Wallin, kanslichef vid Rikspolisstyrelsen, anser att det inte går att jämföra statistiken mellan länder.

– Statistik är inte en exakt vetenskap. Det är svårt att jämföra. Man har olika sätt att hantera statistik, säger han.


Sant el en dålig bortförklaring?

Visserligen utgör bostadsinbrotten endast en procent av samtliga anmälda brott i landet. Men under de senaste tio åren har trenden varit tydlig: inbrotten ökar stadigt.
I hela landet är ökningen 34 procent den senaste tioårsperioden. I Stockholms län är utvecklingen närmast explosionsartad. Under samma period nästan fördubblades antalet anmälda inbrott.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36899
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Miche » 2012-07-14 14:25:10

Alien skrev:
Polisens sämsta gren är att ta fast tjuvar. Andelen tillgreppsbrott som klaras upp, alltså stölder och inbrott, ligger på 2,5 procent.

Det är väl det de kallar för satsning på vardagsbrott (syftet var bl.a. att öka polisens förtroende men det går definitivt i motsatt riktning) och som vanligt skyller de ifrån sig.

När ska idioterna (dvs polisledningen) fatta att man inte ska jaga pinnar för att få fina siffror istället för att se till att göra jobbet?
Miche
 
Inlägg: 28799
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Karlholmsbruk

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Moggy » 2012-07-14 15:28:29

Det behövs fler poliser, mindre av pappersvändande för dom och ökade resurser och befogenheter att bekämpa buset.

Sen historien som TS skriver om. Tragiskt givetvis men en extrem och osannolik händelse av den typen som är omöjlig att förutse och stoppa.
Moggy
 
Inlägg: 12720
Anslöt: 2007-01-25

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav slackern » 2012-07-14 15:44:53

Moggy skrev:Det behövs fler poliser, mindre av pappersvändande för dom och ökade resurser och befogenheter att bekämpa buset.


Vad för slags befogenheter? Och vilken sort utav "buset"?
slackern
 
Inlägg: 36427
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Alien » 2012-07-14 15:54:31

Här är en positiv nyhet:

DN skrev:Polisen har på senare tid lyckats spränga flera internationella ligor som genomfört stöldturnéer i landet. I Norrlandslänen har antalet villa­inbrott halverats – tack vare polissamarbete över länsgränserna.

– De här personerna är så aktiva att det visar tydliga spår i brottsstatistiken om vi kan sätta in våra resurser över polisdistrikten, säger Johan Grenfors på Rikskriminalpolisen.
http://www.dn.se/ekonomi/ny-satsning-minskar-inbrott

Fast bakgrunden är negativ, kraftig öknng av bostadsinbrott:
Polisen har länge kritiserats för att inte prioritera inbrott i villor och lägenheter och kurvorna i statistiken för de senaste tio åren pekar rakt upp. Under 2011 anmäldes i genomsnitt 31 fullbordade villainbrott per dag, enligt Brottsförebyggande rådet (Brå).

Nya siffror över årets förs­ta sex månader visar dessutom att inbrott i bostäder är en av de brottstyper som ökar mest, antalet anmälningar har stigit med 5 procent jämfört med samma period förra året.

– När det gäller bostadsinbrott har vi olika typer av gärningsmän. I den här satsningen inriktar vi oss mot ligor som åker runt och begår brott på olika ställen. De rör sig relativt snabbt över länsgränserna och det försvårar polisens möjlighet att klara upp brotten, säger Johan Grenfors, ansvarig för satsningen på seriebrottslighet.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36899
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Miche » 2012-07-14 16:43:49

Alien skrev:
De rör sig relativt snabbt över länsgränserna och det försvårar polisens möjlighet att klara upp brotten,

Det låter som ett amerikanskt problem (Sverige, en av USA's inofficiella delstater) där brottslingar kan klara sig genom att lämna staten de begått brottet i.

Fan att svenska polisen närmast har vattentäta skott mellan polisdistrikten och därför inte klarar upp massor med brott.
Miche
 
Inlägg: 28799
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Karlholmsbruk

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Zombie » 2012-07-14 16:51:07

Miche skrev:Det låter som ett amerikanskt problem (Sverige, en av USA's inofficiella delstater) där brottslingar kan klara sig genom att lämna staten de begått brottet i.

Fan att svenska polisen närmast har vattentäta skott mellan polisdistrikten och därför inte klarar upp massor med brott.

... och det fyrtiosju år efter att polisen förstatligades (1965, efter att ha varit till större delen kommunal).

Vilket lär ha bidragit till dess brutalisering och fjärmande från medborgarna. Kanske även det här skulle bli bättre om den återkommunaliserades? (Kanske i utbyte mot socialtjänsten, där den lokala mannamånen behöver minskas?) Då skulle man veta att det behövs kommunikation, via lämpliga organ. Det kanske man inte ens tittar efter när man tror att kommunikationen redan är inbyggd i organisationen.
Senast redigerad av Zombie 2012-07-14 17:01:01, redigerad totalt 1 gång.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Alien » 2012-07-14 16:58:29

Polisförbundet har föreslagit att 21 myndigheter slås ihop till en:

DN Debatt skrev:Polisförbundet vill bland annat se en Allmänhetens polisombudsman som hanterar klagomål från medborgarna. Vi vill också att de 21 länspolismyndigheterna slås ihop, skriver Lena Nitz.
http://www.dn.se/debatt/hog-tid-att-reg ... ens-arbete

En nationell myndighet för polisen. I dag finns det 21 självständiga polismyndigheter som ansvarar för polisverksamheten i respektive län. Detta är inte effektivt i ett litet land som Sverige. Dessutom förväntar sig medborgarna med rätta att polisens förmåga att förebygga och utreda brott ska vara lika god oavsett var i landet man bor.


Det har varit kritik mot att poliser utreder poliser, så det finns det också förslag om:
En fristående granskning av polisen. En förutsättning för att ett demokratiskt samhälle ska fungera är att medborgarna har förtroende för rättsväsendet. Polisen har ett stort ansvar för att förvalta det förtroendet. När de 21 polismyndigheterna slås ihop till en nationell myndighet bör det inrättas en fristående myndighet för utredning av anmälningar om brott av poliser och åklagare.


Polisutbildningen måste reformeras:
Reformera polisutbildningen. Polisarbetet blir allt mer komplext och behoven av att arbeta effektivt och evidensbaserat ökar. Vetenskapliga metoder och systematiska utvärderingar måste bli en vardaglig del av arbetet. Så är det inte i dag. I likhet med andra länder behöver Sverige en polisutbildning på högskolenivå. Det finns ett brett politiskt stöd för att reformera polisutbildningen och ett färdigt förslag har legat på regeringens bord i flera år. Nu är det dags att gå från ord till handling.


För några år sedan beslöt man att spara genom att avskaffa de civilanställda. Poliserna måste alltså göra mer icke-polisiära uppgifter, vilket förstås gick ut över de polisiära uppgifterna.
Anställ fler civila inom polisen. För att nå ökade resultat och komplettera polisiär kompetens bör det anställas fler civila stödfunktioner. I takt med att polisarbetet blir allt mer komplext ökar också behovet av att tillföra civil stödkompetens inom flera områden. Den polisiära vardagen upptas i allt för hög grad av administration och icke polisiära arbetsuppgifter. Polisen är till för medborgarna och poliser ska arbeta med det de är utbildade för.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36899
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Zombie » 2012-07-14 17:05:08

Aliens källa skrev:En fristående granskning av polisen. En förutsättning för att ett demokratiskt samhälle ska fungera är att medborgarna har förtroende för rättsväsendet. Polisen har ett stort ansvar för att förvalta det förtroendet. När de 21 polismyndigheterna slås ihop till en nationell myndighet bör det inrättas en fristående myndighet för utredning av anmälningar om brott av poliser och åklagare.

:shock: Det har jag alltid tyckt och sett som typiskt att det inte ens har varit någon hörbar debatt om – och nu föreslås det av Polisförbundets ordförande??

Men även om det genomförs ska det ju sedan fungera också, och där har både Riksrevision och Datainspektion stupat trots en del dugliga chefer...
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Alien » 2012-07-14 17:20:24

En sammanslagen polismyndighet är på gång:

DN skrev:Polisorganisationskommittén presenterade på fredag förmiddag sitt förslag till ny organisation för Polisen.

– Jag välkomnar förslaget. Att samla hela Polisen i en myndighet ger oss bättre förutsättningar att klara vårt uppdrag, att minska brottsligheten och öka tryggheten. Vi kan bli mer flexibla, får en tydligare ledningsstruktur och kan använda resurserna bättre, säger rikspolischef Bengt Svenson.
http://www.polisen.se/Aktuellt/Nyheter/ ... myndighet/

Men det blir infört först 2015.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36899
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Zombie » 2012-07-14 17:28:16

Zombie skrev: :shock: Det har jag alltid tyckt och sett som typiskt att det inte ens har varit någon hörbar debatt om – och nu föreslås det av Polisförbundets ordförande??

Att polisen och rättsväsendet inte logiskt eller moraliskt kan anförtros tillsynen över sig själva alltså, utan att det kräver särskilda myndigheter.

Helförstatligande däremot är jag mera skeptisk till. Ännu mer stordrift brukar ha den egenskapen att fjärma kolossen ännu mer från folk och lokala behov och minska förtroendet åt ömse håll. Och det är lågt redan. Men det finns kanske ingen däruppe som är litet mindre stordriftskåt och dessutom kan sin historia nog för att reflektera över om det finns något att lära av hur det funkade förr.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Miche » 2012-07-14 17:34:00

Sälj ut polisen istället till lägstbjudande... :-)040
Miche
 
Inlägg: 28799
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Karlholmsbruk

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav radix » 2012-07-14 19:45:49

Re: Gör polisen för mycket el för litet?
Frågan är väl mer om det finns tillräckligt med poliser, jobbar gör de ju.
Alien skrev:Polisen har kritiserats för att de klarar upp så få inbrott.

Borde skapas nåt slags smartare lagstiftning för återfallsförbrytare, som ökade straffen successivt istället för att ge straffrabatt så som nu.
radix
 
Inlägg: 913
Anslöt: 2012-05-22
Ort: Malmö

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Miche » 2012-07-14 20:05:19

radix skrev:Frågan är väl mer om det finns tillräckligt med poliser, jobbar gör de ju.

Problemet är polisledningen och bristen på administratörer.

Som skrevs ovan, administratörerna blev utsparkade (för att spara pengar) vilket innebär att dyra men ineffektiva poliser (de flesta vet väl hur effektiv en polis är på att knappa på skrivmaskin...) skulle sköta en massa jobb som administratörerna hade utfört och hela poliskåren blev totalt överlastad med sånt de inte ska jobba med (slutsats, man kan inte spara pengar genom att sparka folk...)

Sen dess har polisledningen gett poliserna order om att jobba på än det ena, än det andra sättet för att uppnå resultat, dock har dessa resultat inget som helst med brottsuppklaring att göra utan de vill ex.vis ha ett visst antal nykterhetskontroller utförda per månad, vilket innebär att låta folk blåsa fredag och lördagskvällar hinns inte med eftersom varje person som blåser rött kräver många gånger längre arbetstid än den som blåser grönt, därför görs numera nykterhetskontrollerna på de tider som de riskerar minst antal rödblåsningar (källa till detta är Robert Collin på Aftonbladet, jag orkar inte leta länkar just nu, men han har skrivit om detta ett flertal gånger).
Miche
 
Inlägg: 28799
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Karlholmsbruk

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav 424stil » 2012-07-14 20:18:31

Jag hade gärna sett mer närpoliser som bara patrullerar i ett område och lär känna invånarna där och att folk får förtroende för dom. Då snackar jag om områden som den jag bor i, dvs miljonprogramsförorter. Som det är nu kommer bara polisen när dom ska gripa någon.

En gång gick jag ut och det gick två poliser på gården och frågade mig vart trappuppgång nummer 35 låg, vilket skämt. Dom kan inte ens området. Dom såg helt vilsna ut. :lol:

Sen ska dom ofta hävda sig också. Ungarna här ute låtsas ju vara tuffa när dom ser polisen och polisen tar det på helt fel sätt och käftar emot. Poliserna borde vara bättre på att läsa situationer och fatta att det bara handlar om kaxiga förortsungar som egentligen inte är så tuffa. Polisen kunde gott ha lite mer humor och självdistans. Om det hade varit närpoliser som kunde området och kände folket så hade dom säkert kunna bjuda lite på sig själva och vara ett skönt inslag i stadsbilden, nån man morsar på istället för att stirra argt på.

Jag vet inte, bara lite random tankar.
424stil
 
Inlägg: 652
Anslöt: 2011-10-03
Ort: Angered

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Miche » 2012-07-14 22:11:35

@424stil, du har helt rätt. Närpoliser gör ett förbannat bra jobb om de kan området och känner de som bor där, de kan spara samhället miljoner kronor (om inte mer) genom att rädda en enda unge från en brottslig karriär (kåkfarare är inte billiga, deras brott kostar samhället enorma summor).
Miche
 
Inlägg: 28799
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Karlholmsbruk

Re: Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Bastuper » 2012-07-14 22:14:47

Polisen lägger energi på fel saker idag, skäller ut
folk istället för att hjälpa folk med deras problem.
Bastuper
Inaktiv
 
Inlägg: 1004
Anslöt: 2011-02-24
Ort: Sala

Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Alien » 2012-11-04 4:30:49

Det finns lögn, förbannad lögn och statistik.

DN skrev:DN kan i dag rapportera om ytterligare ett fall där rättsväsendet pumpat upp sina brottssiffror. I oktober förra året åtalades två personer för att ha sålt alkohol till ungdomar från sin bostad i småländska Alvesta. Fallet resulterade i ett åtal och en tingsrättsdom. Ändå registrerade polisen ärendet som 2 118 lösta brott.

I förhör med polisen berättade ungdomarna att paret regelbundet hade sålt alkohol vid tio tillfällen i veckan under 192 veckors tid. Varje fall bokfördes som ett uppklarat brott. Dessutom räknade de med att paret hade smugglat in alkohol vid minst 198 tillfällen – ett tillfälle blev ett uppklarat brott.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/ett-fa ... tatistik-1

Varav man lär sig att man inte kan lita på polisens statistik. Men enligt Brå har polisen inte gjort något fel:
Enligt Brottsförebyggande rådet har Kronobergspolisen med största sannolikhet redovisat sina ärenden korrekt. Om det rör sig om flera försäljningar ska det statistiskt sett räknas som flera brott.

– Vissa ärenden innehåller många brott, brottsmisstankar och därmed också många personuppklarade brott. När det inkommer ärenden med väldigt många anmälda brott görs en återkoppling mot polisen eller åklagare för att verifiera att det är korrekt, säger Anton Färnström, statistiker på Brottsförebyggande rådet.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 36899
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Jagers » 2012-11-04 4:48:23

Bastuper skrev:Polisen lägger energi på fel saker idag, skäller ut
folk istället för att hjälpa folk med deras problem.

+1
Jagers
 
Inlägg: 1221
Anslöt: 2011-05-12
Ort: Västerås

Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav plåtmonster » 2012-11-04 4:57:38

Det jag uppfattat som kärnproblemet är hur det är organiserat. I synnerhet verkar polischeferna vara maktpåvar som hindrar effektivt arbete.
plåtmonster
 
Inlägg: 15482
Anslöt: 2010-03-23
Ort: Nära havet

Gör polisen för mycket el för litet?

Inläggav Zombie » 2012-11-04 5:12:00

Apropå litet sånt här...
424stil skrev:Jag hade gärna sett mer närpoliser som bara patrullerar i ett område och lär känna invånarna där och att folk får förtroende för dom. Då snackar jag om områden som den jag bor i, dvs miljonprogramsförorter. Som det är nu kommer bara polisen när dom ska gripa någon.

En gång gick jag ut och det gick två poliser på gården och frågade mig vart trappuppgång nummer 35 låg, vilket skämt. Dom kan inte ens området. Dom såg helt vilsna ut. :lol:

Sen ska dom ofta hävda sig också. Ungarna här ute låtsas ju vara tuffa när dom ser polisen och polisen tar det på helt fel sätt och käftar emot. Poliserna borde vara bättre på att läsa situationer och fatta att det bara handlar om kaxiga förortsungar som egentligen inte är så tuffa. Polisen kunde gott ha lite mer humor och självdistans. Om det hade varit närpoliser som kunde området och kände folket så hade dom säkert kunna bjuda lite på sig själva och vara ett skönt inslag i stadsbilden, nån man morsar på istället för att stirra argt på.

Jag vet inte, bara lite random tankar.
plåtmonster skrev:Det jag uppfattat som kärnproblemet är hur det är organiserat. I synnerhet verkar polischeferna vara maktpåvar som hindrar effektivt arbete.

... så tyckte jag det här låter som en som faktiskt försökte göra något:

http://www.svt.se/min-sanning/carin-gotblad-om-sitt-arbete-och-sina-upp-och-nedgangar

Sedan har inte jag någon skildring från några tredje parter hur det hon talar om har gått, och den som gör sig synlig genom att väcka hopp kan det ju vara lätt att sedan kritisera för att inte hen heller var fullkomlig och ensam rådde på ett helt system; men iallafall.
Zombie
 
Inlägg: 18093
Anslöt: 2007-12-26

Återgå till Tipsa medlemmarnaLogga in