"Everything's better than a hooker" (fransk dok.film om S-e)

Tipsa om nyheter, böcker, filmer, hemsidor o.s.v. här.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

"Everything's better than a hooker" (fransk dok.film om S-e)

Inläggav Alien » 2018-12-04 4:43:42

På svenska heter filmen "Det finns inga horor i Sverige".

2013, Västerås. Under ett möte med sina barn, anordnat av socialtjänsten, mördas Eva-Marree av sin förre detta partner, pappan till barnen. Trots flera anmälningar om pappans våldsamma beteende hade han ensam fått vårdnad om barnen, efter att socialtjänsten fått reda på att Eva-Marree en kort period hade jobbat som prostituerad.

Eva-Marrée försökte bevisa sin duglighet som mamma för socialtjänsten och i tingsrätten, för att åter få vårdnaden om sina barn. Samtidigt kämpade hon för sin rätt att få jobba som sexarbetare, genom sitt aktivistiska arbete inom Rose Alliance, rörelsen för sexarbetares rättigheter. Dock blev Eva-Marree aldrig av med stigmatiseringen och hon gick ett tragiskt öde tillmötes.

Filmen har producerats av fransk-tyska TV-kanalen ARTE.

https://vimeo.com/274516699/b72ea22886

Upphovspersonerna bakom filmen påstår att detta beror på den svenska sexualbrottslagen. Men jag skulle snarare påstå att det beror på den svenska socialtjänsten. Tjänstemännen har alldeles för stor makt, och även om de skulle få kritik för sina beslut så händer ingenting.

Eva-Marree lämnade sin sambo 2009. Han var våldsam, hade besöksförbud mot två kvinnor och hade dömts för vålds- och narkotikabrott. Eva-Marree tyckte det var en bra idé att försörja sig och barnen på prostitution. Det fanns förstås anledning för socialtjänsten att prata med henne. Men i stället kom polisen och hämtade barnen. I motsats till ex:et hade Eva-Marree aldrig begått något brott. Inte heller var hon missbrukare. Hon hade inte misshandlat el vanvårdat sina barn. Ändå ansågs hennes ex vara en bättre förälder än hon. Därav titeln på dokumentären, vilken förälder som helst är tydligen bättre än en prostituerad. Eva-Marree slutade prostituera sig, men hon ändrade inte åsikt om att det var ett helt ok yrke. Barnens far lät henne inte träffa barnen. Hon skaffade sig advokat och gick till domstol.

I juli 2011 beslutar tingsrätten att barnen ska bo kvar hos pappan men få träffa sin mor på helgerna. Pappan saboterar umgänget med modern.

I mars 2013 konstaterar tingsrätten att pappan vägrar att samarbeta med mamman. Barnen har därför fått för dålig kontakt med sin mor. Alltså ska fadern få ensam vårdnad. Dvs det lönar sig för en förälder att sabotera umgänget med den andra föräldern; då får man ensam vårdnad.

Tingsrätten skriver att ”det inte kan anses förenligt med barnens bästa att rycka upp dem från den väl fungerande tillvaro de nu lever i. Detta gäller trots att barnen på så sätt kan berövas en nära och god kontakt med sin mor”.

I praktiken belönar rättsväsendet alltså pappan för hans beteende.
http://magasinetneo.se/artiklar/rattvis ... -mordades/

Efter att denna våldsamme man knivmördat Eva-Marree (och skadat en socialarbetare) dömdes han till 18 års fängelse. Han är dock fortfarande vårdnadshavare för sina barn. De bor nu i fosterhem. Deras mormor och övriga släktingar får inte träffa dem.
Alien
Moderator
 
Inlägg: 33373
Anslöt: 2007-08-13
Ort: Mellansverige

"Everything's better than a hooker" (fransk dokumentär)

Inläggav Karamell » 2018-12-04 5:57:43

Ett exempel på hur tabubelagt det är med sex.

Vet kvinnor som fått fängelse för att dom tagit hand om sina barn eller barnbarn eftersom dom anser att dom som har vårdnaden inte kan ta hand om barnen. Dom begår medvetet brott för barnens skull. Typ när ex-maken helt plötsligt vill ha vårdnaden för att komma åt barnbidraget men skiter fullständigt i barnen. Har för mig att det är speciellt illa i Sverige och att det finns bättre lagar kring sånt i Danmark t.ex, nåt om barnkonventionen, men jag är inte insatt.

Samhället och rättsystemet är ofta helt sjukt. Dubbelmoralen är ofta stor kring frågor som sex eller barn eftersom det är så starka känslor kring och viktiga ämnen.
Karamell
 
Inlägg: 1246
Anslöt: 2016-03-28

Återgå till Tipsa medlemmarnaLogga in