Epost och webbläsare (FF/Thunderbird vs google)

Allt om hård- och mjukvara samt övriga it-relaterade diskussioner.

 Moderatorer: Alien, atoms

Epost och webbläsare (FF/Thunderbird vs google)

Inläggav Bror Duktig » 2012-08-18 7:58:41

Som jag tjatat om några gånger, så vill jag hitta alternativ till Microsofts grejer. Jag stöter dock på problem av olika slag.

Webbläsare:
Vill gärna ha en där favoriter/bokmärken synkas till ngt moln, så jag kanb se dem från överallt. Detta har Chrome, MEN jag behöver samtidigt FFs suveräna bokmärkesfält som ligger vertikalt till vänster. Jag har en herrans massa traderakategorier som bokmärken, och går snabbt igenom mina sökningar och traderakategorier genom att klicka i tur och ordning till vänster i bokmärkesfältet på FF. I Chrome måste jag stega mig fram för varje bokmärke, genom en meny, alternativt ha "ordna bokmärken" öppet i en flik och gå dit hela tiden.

Funderingar:
1. Finns det ingen molntjänst för FF så man kan synka sina bokmärken och se överallt?
2. Går det att få en kolumn med bokmärken i Chrome? Den måste kunna visa hela trädstrukturen konstant, inget bläddrande och stegande för då blir det bara för jobbigt att kolla mina 60 traderakategorier och - sökningar.

Epost:
Här verkar ju google helt kass. Klienten MÅSTE söka oftare än var 30:e minut (automatiskt) och det gör den inte. Dessutom så har google alldeles för många mappar och helveten rent ut sagt. När jag kollar gmail i min android, så är det en herrans massa mappar. Två trash (en itrash och en vanlig) t.ex. och en massa favoriter, stjärnmärkt, viktigt, familj, google+ och fan vet allt. Och går ju knappt att ställa in. Ställer man in, tar det inte lång tid innan något ändras och Google defaultar inställningar lite här och var.

Har då testat Thunderbird, men det verkar rörigt där med? Jag tänkte testa imap och har testat det i Outlook, men fattar inte hur man raderar. Jag har ett flertal mappar dit jag skickar mail i olika mailinglistor o.s.v. och när jag gjorde så med imap, verkade de hämtas helt från servern? Tja, jag fattade nog inte riktigt. Har liksom ALDRIG TID att sitta och sätta mig in i allt nytt - det måste liksom fungera enkelt. Varför står det inte helt enkelt "radera från server" eller "radera permanent" eller liknande för imap? Jag fick sitta 30 minuter innan jag fattade hur jag skulle ta bort från servern, och sedan upptäckte jag att när jag flyttade saker från inkorgen så verkade de lik förbannat hämtas helt från servern. Herregud vad snurrigt. Och hämtas de helt när man flyttar, så har jag ju ingen nytta av imap ändå.

Hur gör jag enklast för att få mina mail så att de ligger kvar på min server och kan ses från många enheter, men samtidigt kan ordnas så att de flyttas automatiskt till olika mappar OCH att klienten hämtar mail var 5:e minut? Vilket program? Och vilket program hanterar imap bäst? Det måste vara enkelt att ta bort permanent från servern och det MÅSTE gå att sortera i mappar utan att mailen hämtas helt eller något annat underligt händer.

Office:
Vet inte om jag har några frågor. Google docs verkar faktiskt ok, och går att downloada till både Office och Open office. Men kommer ni att tänka på något som ni vill dela med er av, gör det.

***

Alltså, jag behöver inget annat än det jag beskriver, och de behov jag har, är de jag har. Jag kan inte göra på något annat sätt. Det är INTE så att jag "kan tänka mig att bläddra bland bokmärken i en verktygsmeny för 60 traderakategorier" eller tycker att det är ok att emailklienten hämtar mail var 30:e minut. Fungerar inte det senare med gmail, så går gmail bort oavsett hur man löser dess mapproblem.
Bror Duktig
 
Inlägg: 14352
Anslöt: 2008-07-18

Re: Epost och webbläsare (FF/Thunderbird vs google)

Inläggav barracuber » 2012-08-18 14:49:49

Hur vänder du bevakningar på Blocket? Alltså jag antar att du kör Blocket mycket men du kanske även köra andra? I vilket fall, Blocket appen har en ganska smidig bevakningshantering.
barracuber
 
Inlägg: 10992
Anslöt: 2007-02-11
Ort: Västsverige

Re: Epost och webbläsare (FF/Thunderbird vs google)

Inläggav Bror Duktig » 2012-08-18 16:40:15

Va? Jag kollar aldrig på Blocket ens. Vet inte hur du menar att jag skulle ha den appen till?

Jag vill ha bokmärken/favoriter som en sidepanel/sidebar i vänsterkanter (eller höger, spelar inte så stor roll, bara den går att ha som utvecklat alltid synligt träd).

Hittade ett tillägg till Chrome nu, som ger detta. På ett klumpigt sätt, men det finns ändå. problemet blir förstås att man kanske inte kan installera en massa på andras webbläsare, och det hade ju inte behövts om det vore inbyggt så som på FF.
Bror Duktig
 
Inlägg: 14352
Anslöt: 2008-07-18

Re: Epost och webbläsare (FF/Thunderbird vs google)

Inläggav barracuber » 2012-08-18 19:53:05

Ok missade att du skrev tradera. Jag kör sällan tradera så jag kan inte vara till hjälp. Men Tradera måste väl ha bevakningar precis som Blocket, har du testat dem? Tycker det verkar tungrott att manuellt kolla igenom så många saker hela tiden, som du beskriver.

En bevakning är ju en sorts prenumeration och då tänker jag direkt på RSS, som jag bara älskar. Vet inte ifall de mailinglistor du prenumererar på finns som RSS-flöden? Då behöver du bara använda Google Reader som är grymt bra både som webbapp och mobilapp.
barracuber
 
Inlägg: 10992
Anslöt: 2007-02-11
Ort: Västsverige

Re: Epost och webbläsare (FF/Thunderbird vs google)

Inläggav Bjäbbmonstret » 2012-08-18 23:19:00

Tradera skickar mail när någon bjuder över. Det betyder att det kan vara bra att mailen kommer ofta om man är mitt i en auktion. Själv glömmer jag alltid att kolla och förlorar därför alla auktioner vilket är bra för min ekonomi! :D
Bjäbbmonstret
 
Inlägg: 10578
Anslöt: 2007-11-15
Ort: Mälardalen

Re: Epost och webbläsare (FF/Thunderbird vs google)

Inläggav Miche » 2012-08-18 23:36:53

Bror Duktig skrev:Epost:
Här verkar ju google helt kass. Klienten MÅSTE söka oftare än var 30:e minut (automatiskt) och det gör den inte.

Varför kör du inte direkt mot det mailkonto som du behöver kolla oftare, det är ju egentligen inte speciellt avancerat.
Bror Duktig skrev:Dessutom så har google alldeles för många mappar och helveten rent ut sagt.

Google har inga mappar alls, google har taggar (vilket jag tycker är mycket bättre) och med lite hyfsad filtrering så går det att tagga väldigt bra så som man vill ha det.
Miche
 
Inlägg: 28797
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Karlholmsbruk

Re: Epost och webbläsare (FF/Thunderbird vs google)

Inläggav Kimmelie » 2012-08-19 22:28:55

Firefox har sync, finns i verktygsmenyn.
Kimmelie
 
Inlägg: 2022
Anslöt: 2009-09-09

Re: Epost och webbläsare (FF/Thunderbird vs google)

Inläggav Miche » 2012-08-19 22:33:38

Bror Duktig skrev:Hittade ett tillägg till Chrome nu, som ger detta. På ett klumpigt sätt, men det finns ändå [...]

Varför öppnar du inte Chromes bokmärkeshanterare i en egen flik och drar loss den så att den kan ligga brevid ständigt öppen?

Jag kör sällan webbläsaren i helskärm, tycker att det är enormt praktiskt att man kan dra loss flikar till egna fönster och ha bevakning på andra saker parallellt med det man pysslar med för tillfället (jag kör f.ö. två wideskärmar bredvid varandra, det har jag en enorm nytta av).
Miche
 
Inlägg: 28797
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Karlholmsbruk

Återgå till IT-forum



Logga in