Betalar jag för mycket?

Allt om hård- och mjukvara samt övriga it-relaterade diskussioner.

 Moderatorer: atoms, Alien

Betalar jag för mycket?

Inläggav Skogkatt » 2021-12-30 23:17:04

nescio skrev:
Skogkatt skrev:Det har jag också, mitt mobila bredband har en kvot på 100 GB per månad. Om jag vill ha mer blir det mycket dyrare. Men jag hittade ett kryphål, när jag har uttömt kvoten begränser de hastigheten ner till 6MB per sekund. Och det är mer än tillräckligt för mig, jag kan ladda ner filmer och göra vad jag vill utan problem. Så jag har obegränsat internet till lägsta pris. :D
Men kan du inte ta alternativet med lägst kvot (30 GB?), så blir det ännu billigare?


Detta är inte viktigt alls men jag skrev felaktigt, jag har 50GB kvot nu, inte 100, 100 kostar mer, sen begränsas hastigheten till 6MB per sekund när de 50 är uttömd. Men det är inte viktigt, ville bara rätta till det jag skrev fel.
Skogkatt
Får inte posta
 
Inlägg: 1423
Anslöt: 2021-10-02

Betalar jag för mycket?

Inläggav nescio » 2021-12-31 13:07:31

Jag har läst några trådar här nu. Det har gått åt 3 MB surf. Så om man håller sig till forum med bara text behöver man inte så mycket data.
nescio
 
Inlägg: 3114
Anslöt: 2009-03-12
Ort: En liten röd stuga.

Betalar jag för mycket?

Inläggav Richard » 2022-01-18 19:20:09

Jag betalar 569 kr i månaden för min 500/500-uppkoppling hos Bahnhof, o det funkar bra, kommer upp i maxhastighet. Alternativet var 500/100-uppkopling som var 20 kr billigare då man inte laddar upp särskilt mycket, men va f-n för 20 kr han man lika gärna ta 400 Mb/s till.

Men NordVPN kommer jag upp i maxhastighet på de nordeuropeiska servrarna, så den är jag ganska nöjd med.

Bahnhof är bra, de lämnar inte ut IP-nummer till skumma advokater som jobbar med copyright...
https://utpressningskollen.se/
Richard
 
Inlägg: 1949
Anslöt: 2005-10-12
Ort: Ängelholm

Betalar jag för mycket?

Inläggav bittin » 2022-01-26 19:22:35

Richard skrev:Jag betalar 569 kr i månaden för min 500/500-uppkoppling hos Bahnhof, o det funkar bra, kommer upp i maxhastighet. Alternativet var 500/100-uppkopling som var 20 kr billigare då man inte laddar upp särskilt mycket, men va f-n för 20 kr han man lika gärna ta 400 Mb/s till.

Men NordVPN kommer jag upp i maxhastighet på de nordeuropeiska servrarna, så den är jag ganska nöjd med.

Bahnhof är bra, de lämnar inte ut IP-nummer till skumma advokater som jobbar med copyright...
https://utpressningskollen.se/


Dock försöker Post och Telestyrelsen ändra på detta: https://www.sweclockers.com/nyhet/33594 ... ner-kronor
bittin
 
Inlägg: 1879
Anslöt: 2008-11-03

Betalar jag för mycket?

Inläggav bittin » 2022-01-28 21:42:40

bittin skrev:
Richard skrev:Jag betalar 569 kr i månaden för min 500/500-uppkoppling hos Bahnhof, o det funkar bra, kommer upp i maxhastighet. Alternativet var 500/100-uppkopling som var 20 kr billigare då man inte laddar upp särskilt mycket, men va f-n för 20 kr han man lika gärna ta 400 Mb/s till.

Men NordVPN kommer jag upp i maxhastighet på de nordeuropeiska servrarna, så den är jag ganska nöjd med.

Bahnhof är bra, de lämnar inte ut IP-nummer till skumma advokater som jobbar med copyright...
https://utpressningskollen.se/


Dock försöker Post och Telestyrelsen ändra på detta: https://www.sweclockers.com/nyhet/33594 ... ner-kronor


Bahnhof håller på att bråka tillbaka just nu
bittin
 
Inlägg: 1879
Anslöt: 2008-11-03

Betalar jag för mycket?

Inläggav Richard » 2022-03-01 19:53:19

bittin skrev:
bittin skrev:
Richard skrev:Jag betalar 569 kr i månaden för min 500/500-uppkoppling hos Bahnhof, o det funkar bra, kommer upp i maxhastighet. Alternativet var 500/100-uppkopling som var 20 kr billigare då man inte laddar upp särskilt mycket, men va f-n för 20 kr han man lika gärna ta 400 Mb/s till.

Men NordVPN kommer jag upp i maxhastighet på de nordeuropeiska servrarna, så den är jag ganska nöjd med.

Bahnhof är bra, de lämnar inte ut IP-nummer till skumma advokater som jobbar med copyright...
https://utpressningskollen.se/


Dock försöker Post och Telestyrelsen ändra på detta: https://www.sweclockers.com/nyhet/33594 ... ner-kronor


Bahnhof håller på att bråka tillbaka just nu


Jag läste det, hoppas Bahnhof får rätt!

När jag bytte från ComHem så undrade de varför jag ville byta o jag svarade då att Bahnhof var mer integritetsvänliga. Då sa han att om polisen begär ut information om ett IP-nummer så måste även Bahnhof lämna ut det. O jag svarade med; -Polisen ja, men inte skumma advokatbyråer som utpressar en om nedladdade filmer! Det kunde han inte kontra med nått tillbaka.

Jag sysslar inte med nån grövre brottslighet längre, men visst slinker det ner en o annan film från The Pirate Bay ibland... :wink:
Richard
 
Inlägg: 1949
Anslöt: 2005-10-12
Ort: Ängelholm

Betalar jag för mycket?

Inläggav Kidzi » 2022-03-01 20:10:38

Richard skrev:
bittin skrev:
bittin skrev:
Dock försöker Post och Telestyrelsen ändra på detta: https://www.sweclockers.com/nyhet/33594 ... ner-kronor


Bahnhof håller på att bråka tillbaka just nu


Jag läste det, hoppas Bahnhof får rätt!

När jag bytte från ComHem så undrade de varför jag ville byta o jag svarade då att Bahnhof var mer integritetsvänliga. Då sa han att om polisen begär ut information om ett IP-nummer så måste även Bahnhof lämna ut det. O jag svarade med; -Polisen ja, men inte skumma advokatbyråer som utpressar en om nedladdade filmer! Det kunde han inte kontra med nått tillbaka.

Jag sysslar inte med nån grövre brottslighet längre, men visst slinker det ner en o annan film från The Pirate Bay ibland... :wink:


Bahnhof är blockade från Pirate bay.
Kidzi
 
Inlägg: 4298
Anslöt: 2019-12-31
Ort: Södermanland

Betalar jag för mycket?

Inläggav nallen » 2022-03-02 8:33:06

Kidzi skrev:Bahnhof är blockade från Pirate bay.

Hurdå? Av vem? Varför? Kort sagt, var kan jag läsa om detta?
nallen
 
Inlägg: 18394
Anslöt: 2006-08-27
Ort: Vid flodkröken

Betalar jag för mycket?

Inläggav alixha » 2022-03-02 14:43:51

Kidzi skrev:
Bahnhof är blockade från Pirate bay.


Har jag inte läst något om. Fungerar för mig och jag har Bahnhof.
Varför skulle Pirate Bay blocka Bahnhof?
Det brukar vara tvärtom att internetleverantören blockerar PirateBay isf.
alixha
 
Inlägg: 2645
Anslöt: 2013-01-04

Betalar jag för mycket?

Inläggav Mammaspojke » 2022-03-02 19:19:56

nescio skrev:Jag har läst några trådar här nu. Det har gått åt 3 MB surf. Så om man håller sig till forum med bara text behöver man inte så mycket data.


Ja då behövs inte fiber. Själv spelar jag en del online så vill ha låg latens (vilket bara 5G har i dagsläget vad jag förstått.) så då är fiber nästan ett måste då kopparbaserat bredband avecklas så ADSL går inte att skaffa längre där jag bor. Sen tar spelen oftast 100-150GB styck så det blir jobbigt att ladda ner om man inte har minst 100Mbit bredband. För ditt ändamål duger mobilt fint dock! Vårat kostar nog närmare 450Kr/mån. Inte billigt men blir alltid dyrare om man bor i eget hus.
Mammaspojke
 
Inlägg: 107
Anslöt: 2017-11-09

Betalar jag för mycket?

Inläggav Kidzi » 2022-03-02 20:16:29

alixha skrev:
Kidzi skrev:
Bahnhof är blockade från Pirate bay.


Har jag inte läst något om. Fungerar för mig och jag har Bahnhof.
Varför skulle Pirate Bay blocka Bahnhof?
Det brukar vara tvärtom att internetleverantören blockerar PirateBay isf.


Det funkar tydligen nu. För några år sedan fick BBB dom mot sig att de måste blockera Pirate bay. I samma veva tvingades andra blocka också. Men det var tydligen inte enligt lag så de tvingades låta bli att tvinga dem blocka.
Kidzi
 
Inlägg: 4298
Anslöt: 2019-12-31
Ort: Södermanland

Betalar jag för mycket?

Inläggav bittin » 2022-03-02 20:28:35

Kidzi skrev:
alixha skrev:
Kidzi skrev:
Bahnhof är blockade från Pirate bay.


Har jag inte läst något om. Fungerar för mig och jag har Bahnhof.
Varför skulle Pirate Bay blocka Bahnhof?
Det brukar vara tvärtom att internetleverantören blockerar PirateBay isf.


Det funkar tydligen nu. För några år sedan fick BBB dom mot sig att de måste blockera Pirate bay. I samma veva tvingades andra blocka också. Men det var tydligen inte enligt lag så de tvingades låta bli att tvinga dem blocka.


Telia och Bredbandsbolaget/Telenor blockerar dock endast via DNS
bittin
 
Inlägg: 1879
Anslöt: 2008-11-03

Betalar jag för mycket?

Inläggav Kidzi » 2022-03-02 23:39:56

bittin skrev:
Kidzi skrev:
alixha skrev:
Har jag inte läst något om. Fungerar för mig och jag har Bahnhof.
Varför skulle Pirate Bay blocka Bahnhof?
Det brukar vara tvärtom att internetleverantören blockerar PirateBay isf.


Det funkar tydligen nu. För några år sedan fick BBB dom mot sig att de måste blockera Pirate bay. I samma veva tvingades andra blocka också. Men det var tydligen inte enligt lag så de tvingades låta bli att tvinga dem blocka.


Telia och Bredbandsbolaget/Telenor blockerar dock endast via DNS


Aha.
Kidzi
 
Inlägg: 4298
Anslöt: 2019-12-31
Ort: Södermanland

Betalar jag för mycket?

Inläggav nallen » 2022-03-03 8:00:20

bittin skrev:Telia och Bredbandsbolaget/Telenor blockerar dock endast via DNS

Jag sitter på en Telenor-koppling här och nu och öppnade just https://thepiratebay.org/index.html utan problem. Och jag har inga särskilda DNS-inställningar vad jag kan minnas. Så man kan fråga sig hur väl blockerings-ordern efterlevs? Å andra sidan är Telenor djävla klåpare och kan mycket väl ha fel som gör att det funkar.
nallen
 
Inlägg: 18394
Anslöt: 2006-08-27
Ort: Vid flodkröken

Betalar jag för mycket?

Inläggav Richard » 2022-05-02 14:25:54

Bahnhof skulle nog vara de sista att blockera sidor, jag kommer in där.

Sen har jag NordVPN (kostar ett par hundra om året) som man kan gömma sig bakom... Jag är hatad av vissa (ingen här), så när man gör cyberattacker så får man vara noga med att gömma sig... :) Med Kali Linux följer automatiskt med bra verktyg. TOR Browser är näst intill ospårbart också o är gratis, men jag det är svårt att komma upp i bra hastighet med det.
Richard
 
Inlägg: 1949
Anslöt: 2005-10-12
Ort: Ängelholm

Återgå till IT-forum



Logga in