Är sjukpension en könsfråga?

Vårdfrågor, medicinska aspekter samt forskning- och vetenskapsämnen.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Är sjukpension en könsfråga?

Inläggav Kentarou » 2020-07-16 23:51:25

Kidzi skrev:
Huggorm skrev:Jag tror jag är kvinnlig i det hänseendet. Jag skulle ha väldigt svårt att förklara mina problem för en läkare eller psykolog utan att själv förminska det, och att överdriva är bara att glömma. Jag skulle knappast få varken sjukpension eller "farliga" mediciner om jag skulle behöva.


Vet inte om detta är vare sig manligt eller kvinnligt. Men, jo, det är svårt att överdriva eller spela över. Jag bara sa som det var, med vanliga ord, men jag hade en himla tur att ha en läkare som skrev sjukintyg som var på den aspiga sidan själv. Han behövde ingen dramaakt, han lyssnade på orden som de sas och tog på allvar, trots att det var utan överdrifter de sas och utan massa känsloutspel.

Tror det mer är mottagaren som penslar på extra på vad man säger, som drar slutsatser och dömer. Jag vet inte vad det är, men ibland verkar det som kvinnlig personal får en mammaroll över killar, men inte tjejer. Nu är det ju inte enbart positivt, det kan leda till oönskade saker med. Hade en killkompis som var helt arbetsför och mådde bra att jobba, han hade psykisk ohälsa. Men kvinnliga läkare osv daltade ner honom och satte honom på någotslags hem där han knappt fick torka sin egen röv. Han var dessutom kreativt kapabel och det tog de från honom med. Senast jag hörde så jobbade han på Samhall, med IQ på 140. Han köpte deras tolkning att han var värdelös och inte kunde jobba på ett vanligt jobb eller bo i en vanlig bostad trots att han gjort det tidigare.

Så, kvinnlig personal måste verkligen inte vara tuffa mot män för att de är kvinnor. Vet inte varför folk tror det hänger ihop.


Du har missuppfattat vad Samhall är till för, det är inte för de med intellektuella funktionsnedsättningar. Jag vet dock inte vad det kommer ifrån att Samhall ska vara för dem men det är fel. IQ är bara ett test och så klart finns det många så kallade "värdelösa" som du kallar dem som har en IQ på 140. Det betyder bara att han är den promillen som har lyckats bäst på testet.

Du borde prata med någon så din misandri kan förbättras. Jag hoppas för din skull att du blir av med ditt självförakt. Det kan inte vara nyttigt för dig.
Kentarou
 
Inlägg: 575
Anslöt: 2019-05-17

Är sjukpension en könsfråga?

Inläggav Kidzi » 2020-07-16 23:56:16

Kentarou skrev:Du borde prata med någon så din misandri kan förbättras. Jag hoppas för din skull att du blir av med ditt självförakt. Det kan inte vara nyttigt för dig.


Hitta på mer sagor om mig. Sånt trams du kommer med.
Kidzi
 
Inlägg: 2078
Anslöt: 2019-12-31
Ort: Södermanland

Är sjukpension en könsfråga?

Inläggav Leibniz » 2020-07-17 17:36:15

Leibniz
 
Inlägg: 515
Anslöt: 2018-01-07

Återgå till Aspergare och vårdenLogga in