Är medicin svaret på allt?

Om livet i relation till sig själv och samhällets förväntningar.

 Moderatorer: atoms, Alien, marxisten

Är medicin svaret på allt?

Inläggav Lillian3 » 2020-01-05 15:14:57

Jag upplever att ingen tar mina problem på allvar. Får bara rådet att knapra mer medecin.

Jag blir nästan dagligen utsatt för trakasserier. Har talat med en person på förbundet. Hon erkänner att det rör sig om vuxenmobbning och förstår att jag upplever obehag. MEN... det ända råd hon har är att jag skall knapra mer antidepressiva. "Du kanske blir tuffare då." Kanske jag blir, men jag får också tampas med biverkningarna av medecinen. Och kommer mina mobbare att sluta med sina ofredanden? Kommer polisen att ta på allvar min oro för de som hotar mig?

Vad är er erfarenhet. Tröttnar mobbare om man visar sig tuff?
Lillian3
 
Inlägg: 24
Anslöt: 2018-06-28

Är medecin svaret på allt?

Inläggav Huggorm » 2020-01-05 15:20:42

Det kanske är mobbarna som skulle behöva en eller annan form av medicin.

Men det där med att hantera mobbning är svårt, och speciellt om det redan har börjat så det blivit en vana hos förövarna. Det går inte riktigt att förklara hur man skall motverka det, det handlar inte nödvändigtvis om att vara tuff eller självsäker men man måste ta emot det på ett sätt som gör att de inte fortsätter. Det gäller att visa sig inte mottaglig, för då är det inget kul för dom längre. Som sagt, det går inte riktigt att förklara. Sedan är det olika lätt i olika grupper av folk, vissa har en stark mobbningsdrift och då kan de bryta ner nästan vem som helst som de väljer till offer.
Huggorm
 
Inlägg: 17308
Anslöt: 2011-12-12
Ort: Ranrike

Är medicin svaret på allt?

Inläggav Bjäbbmonstret » 2020-01-05 19:29:29

Vad man bör göra är att slå larm och söka hjälp så att mobbningen upphör och/eller söka sig till nya sammanhang så att man får träffa människor som inte mobbar en. Därefter kan du jobba med hur de mår efter att ha blivit utsatt men behandling medan processen pågår kommer inte att kunna lösa något.
Bjäbbmonstret
 
Inlägg: 10522
Anslöt: 2007-11-15
Ort: Mälardalen

Är medicin svaret på allt?

Inläggav Kidzi » 2020-01-07 9:42:58

Visst får man tjockare skinn av medicin. Så att man inte tar lika illa upp. Och folk vågar inte ge sig på tuffare människor lika lätt.

Men om problemet BARA är mobbning så är det helt sinnessjukt att medicinera bara för det. Måste finnas andra skäl med.

För folk ska helt enkelt ge fan i att mobba. På jobb och liknande tycker jag man kan kräva att de med mer makt faktiskt ger mobbare tillräckligt med reprimander tills de slutar. Skulle ledningen stå på mobbarnas sida blir det förstås svårare. Annars tycker jag helt klart det är de överordnades förbaskade skyldighet att se till att mobbning inte får förekomma. Men de kanske är fega.
Kidzi
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 178
Anslöt: 2019-12-31
Ort: Södermanland

Återgå till Att leva som AspergareLogga in