Allergisk mot alla sammankomster med starkvaror och raggning

Om livet i relation till sig själv och samhällets förväntningar.

 Moderatorer: Alien, atoms

Allergisk mot alla sammankomster med starkvaror och raggning

Inläggav Eva B » 2010-12-23 1:05:23

Jag tänker aldrig mer delta i sällskapsliv, där det förekommer starkvaror och inslag av köttmarknad. Människor ger uttryck för sina klart sämsta sidor i sådana miljöer. Jag tänker inte utsätta mig den ondska, som återfinns där. Risken att bli misshandlad och trakasserad är alltför stor.

Har alltför negativa erfarenheter, för att vilja utsätta mig sådana risker igen. Har inte satt min fot på en fest på över tjugo år. Har inte ett enda positivt minne av fester och danstillsställningar - bara förnedring.
Varenda gång jag har bemödat mig, att bjuda på någon kille på dans, har jag blivit ombedd att dra åt helvete eller sticka och dränka mig-precis varenda gång. Jag tycker att det är respektslöst att exponera andra människor för sitt raggande och offentligt hångel. Jag tycker att folk borde sköta sitt raggande på nätet istället, så känsliga och icke attraktiva personer skonas från äcklande och provocerande scener. Jag har upplevt det som oerhört kränkande, att bjuden på en fest främst som en kuliss till andras liv. Jag har aldrig fått vara med aktivt. Har alltid blivit väldigt bryskt avbruten, när jag har blandat mig i ett samtal och alla killar har konsekvent och ständigt vägrat att dansa med mig. Det minsta man kan begära är väl ändå ett alternativt dansgolv, där det är brukligt att gå upp ensam och dansa. Nej! sån hänsyn har aldrig tagits. Folk sitter till stor del o bara tittar på varandra. Det står inte jag ut med - är alltför rastlös.
Jag har alltid känt mig lurad, när jag blivit bjuden på en fest, och sedan visar det sig att ingen vill veta av mig - jag har bara fått titta på - inte säga vad jag tycker och inte heller dansa! Varför har jag då blivit bjuden?
Har aldrig blivit behandlad som något annat än ett ständigt ratat förnedrings- och hatobjekt, som inte förtjänar något verbalt utrymme.
Mina pojkvänner har sagt att jag inte är värd mer uppmärksamhet.
Det känns oerhört kränkande. Ska aldrig någonsin mer sätta min fot på en middag med starkvaror, fest eller danstillställning!

Känner att jag har blivit lurad att följa med.
Eva B
 
Inlägg: 26
Anslöt: 2009-06-19
Ort: Hallstahammar

Inläggav Bjäbbmonstret » 2010-12-23 1:21:04

Du har haft fel pojkvänner och fel umgängeskrets och det måste tagit dig hårt det här med festerna eftersom du berättar det på det här sättet såpass långt efteråt. :(
Bjäbbmonstret
 
Inlägg: 10578
Anslöt: 2007-11-15
Ort: Mälardalen

Inläggav snuggelhund » 2010-12-23 2:31:22

Jag förstår din ilska.
Själv har jag inte samma erfarenheter som du (inga erfarenheter alls i stort sätt.. :oops: ) men jag tycker inte heller om alkohol eller raggning.

Det känns så tillgjort och falskt. :?
snuggelhund
 
Inlägg: 3257
Anslöt: 2010-07-16
Ort: Eslövs kommun

Inläggav Kattpappa » 2010-12-23 11:55:07

Hej, mitt råd är att försöka hitta umgängesformer där du är accepterad som du är. Små sällskap där alla får komma till tals. Väldigt trist att du har blivit behandlad som du har blivit.

Kom ihåg att du är värdefull och bra ändå. Varje gång du får en negativ tanke, tänk då "jag är bra, jag duger". Lånat dena affirmation från Mia Törnblom.

Stor julkram till dig från Kattpappa!!
Kattpappa
 
Inlägg: 117
Anslöt: 2009-10-12
Ort: Stockholm

Inläggav Paprika » 2010-12-23 17:35:29

Folk bjuder dig på fest, och du känner dig lurad?
Låter mer som du är tråkig.

Folk bjuder dig inte på fest för att lura dig, dom bjöd dig för att dom ville att du skulle komma.

När du kommer till en fest får du göra det med en positiv inställning och tänka att det ska bli kul. Inte bara sitta där och inte säga något, och undra varför du inte får en syl i vädret. Du får ju engagera dig och prata med folk.

Du fråga en kille om han ville dansa, han dissa. Fuck that. Ett tillfälligt bakslag. Finns fler killar.
Annars kan du ju dansa med dina tjejkompis och ha kul.

Självklart raggar folk på fest när det är avslappnad stämning, folk ska väl inte behöva gömma sig bakom en dator, man ska väl få känna på personkemi.
Som folk gjorde innan det fanns internet.
Jag tycker ragga på internet känns tafatt, jag vill träffa människor på riktigt.
Klart dom kommer hångla, ingen annan har något problem med det, bara du. Stirra inte då, kolla någon annanstans, sköt du ditt eget.

Folk ska ta hänsyn till "känsliga" och "icke attraktiva". Vad har det med saken att göra att någon är oattraktiv, andra kan väl hångla för det, varför ska dom bry sig om det?
Hänsyn till känsliga, yeah right, bullshit. Då får man ju inte göra någonting.
Alla är så jävla lättkränkta, då får man ju inte ens ha en åsikt.
Sluta vara så jävla känslig då, speciellt när det är saker som inte ens angår dig (vad andra gör).

Om du vill dansa ensam på dansgolvet så gör det, fuck vad andra tycker om det, bara du har kul. Dra med dig en tjejkompis upp på dansgolvet och ha kul tillsammans.

Om du anser dig "icke attraktiv" så bry dig inte om det.
Smink och kroppstrumpa gör fula tjejer snygga.
Öl är beergoogles och gör fula tjejer snygga också.
Killar bryr sig inte om en tjej är attraktiv eller inte, bara hon har en fitta.
Paprika
 
Inlägg: 460
Anslöt: 2009-04-20

Inläggav ford » 2010-12-23 18:11:45

Paprika och Eva

Jag tycker du, Paprika är lite väl hård och trångsynt nu, för du vet ingenting om vilken attityd Eva har haft när hon gått på fest.

Jag kan själv känna igen mig i en del av det hon beskriver från när jag var yngre. Längre upp i åldern blev jag dock betydligt duktigare på att umgås på fester.

Konsten att få vara aktivt delaktig handlar faktiskt om mycket mer än att bara "kunna öppna käften", om man har as. Faktum är att det oftast t.o.m. kan vara "bättre" att vara tyst och osynlig, än att ta plats och synas på fel sätt, vilket man lätt kan göra om man har as och inte riktigt greppar NT världens sociala spel.

För att ge lite mer konkreta och förhoppingsvis konstruktiva råd till Eva skulle jag istället vilja fråga henne hur hon har burit sig åt när hon försökt komma till tals.

För en aspergare är det inte ovanligt att man tror sig vara "social" genom att bara pladdra på om sitt utan att lyssna på vad andra säger, och visa intresse för det.
Även om man greppar den biten så kanske man har svårt för det där med korrekt timing, när man väljer tillfälle att börja prata med folk, rätt känsla för vad som kan vara lämpligt att flika in, om man vill spinna vidare på ett pågående samtalsämne vid ett visst tillfälle o.s.v.

Sånt där är jättesvårt för många av oss aspergare, i synnerhet om man inte själv är medveten om vad man gör för "fel" (vilket inte är ovanligt, i våra fall), men det går att bli bättre genom att öva, observera hur andra människor gör och försöka analysera varför de beter sig som de gör vid vissa tillfällen, så att man därefter kan dra generella slutsatser kring reglerna för socialt umgänge o.s.v.
Det finns även böcker att läsa, kring det här med social kompetens.

Men tro mig: det är ingen lätt nöt att knäcka, vanligtvis tar det många år att bli någorlunda duktig på sånt här och vissa apsergare kanske aldrig lyckas, hur mycket de än försöker. Inte ens jag själv, som annars tycker jag kommit ganska långt känner mig alltid 100% bekväm i NT världens sociala spel, utan väljer ibland att sitta tyst och passiv, för att inte göra bort mig.

-Jag tycker dock att Eva skall försöka fortsätta kämpa vidare med att förstå NT världen och hoppas mina tips kan ha varit till någon nytta. Paralellt med detta vill jag också rekommendera henne att söka kontakt med andra människor med as.

-Lycka till! :)
ford
 
Inlägg: 6673
Anslöt: 2006-03-14
Ort: Skåne

Inläggav KrigarSjäl » 2010-12-23 18:33:03

Jaså?

Själv är jag allergisk mot alla sammankomster utan raggning & alkohol.
Ser ingen större vits med att socialisera om man inte gör något av det.
KrigarSjäl
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 33157
Anslöt: 2006-08-10

Inläggav ford » 2010-12-23 18:40:54

Måste man supa och ragga för att "göra något av det" då?

Det är väl bara ett sätt av många som man kan umgås på och kansker inte heller för den delen något som passar alla människor.
ford
 
Inlägg: 6673
Anslöt: 2006-03-14
Ort: Skåne

Inläggav KrigarSjäl » 2010-12-23 19:31:24

ford skrev:Måste man supa och ragga för att "göra något av det" då?

Ja, helst.
KrigarSjäl
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 33157
Anslöt: 2006-08-10

Inläggav internettt » 2010-12-23 19:53:26

En känd person som jag uppskattar sa såhär:

"Kvinnor söker jordnära män, medan män söker extravaganta kvinnor, men faktum är att det i verkligheten är helt tvärtom"

Om vi män inte står med båda fötterna på jorden, så kanske det inte alltid är så lätt. Då gäller det att hjälpas åt.
internettt
 
Inlägg: 456
Anslöt: 2010-12-12

Inläggav Inger » 2010-12-23 21:49:17

Sympatier till Eva B. Jag gillar inte heller tillställningar med för mycket alkohol och undviker sammanhang där det raggas. Trist att du blivit så illa bemött, många har ingen hyfs nuförtiden. Prova att gå på nån aspie-träff istället, där brukar man i alla fall få vara som man är.
Inger
Inaktiv
 
Inlägg: 17333
Anslöt: 2006-06-30

Inläggav sussi83 » 2010-12-23 23:08:26

Jag måste ha klart för mig vad som förväntas av mig och vad som är okej och inte okej. Skulle ha svårt att bara smälta in i en grupp med människor utan att veta varför jag är där. Antingen möter man någon som man har utbyte av i form av diskussioner eller att man har någon specifikt att göra.
Annars är det väl typ raggning. Blir ganska ställd om situationen ändras så man får andra "roller" eller vad man säger...
sussi83
 
Inlägg: 2765
Anslöt: 2010-10-21
Ort: Betongen

Inläggav Kristofer » 2010-12-23 23:22:52

raggning är kört för mig med. Det funkar bara inte.
Kristofer
 
Inlägg: 7528
Anslöt: 2005-11-05

Inläggav prodge64 » 2010-12-24 9:17:26

Paprika skrev:Killar bryr sig inte om en tjej är attraktiv eller inte, bara hon har en fitta.

Jag håller inte med, det där känns fel på fler sätt än vad jag kan förklara. I min mening handlar det om så mycket mer än fitta å knulla, snygg eller ful osv.
prodge64
 
Inlägg: 1246
Anslöt: 2008-10-31
Ort: Södermland

Inläggav rdos » 2010-12-24 10:32:24

Jag känner igen det som Eva B beskriver på pricken. Jag var oxå allergisk emot både raggande, supande (och fester) upp till 30-års åldern eller något sådant. Det som gjorde att jag ändrade inställning var att jag började med gammaldans (där det inte finns något supande), och började umgås med likasinnade på olika dansställen. Numera kan jag gå på suparfester, men jag föredrar att ha roligt åt dem som är redlöst berusade snarare än att "smälta in".

Tycker f.ö. att Paprika borde knipa käft istället för att skriva en massa strunt ovan. Hela inlägget andas avsaknad av empati.
rdos
 
Inlägg: 14158
Anslöt: 2005-10-14
Ort: Eslöv

Inläggav rdos » 2010-12-24 10:34:33

KrigarSjäl skrev:Jaså?

Själv är jag allergisk mot alla sammankomster utan raggning & alkohol.
Ser ingen större vits med att socialisera om man inte gör något av det.


Vad enkelspårigt. Säkert att du inte är NT trots allt? :roll:
rdos
 
Inlägg: 14158
Anslöt: 2005-10-14
Ort: Eslöv

Inläggav Inger » 2010-12-24 11:12:07

rdos skrev:Tycker f.ö. att Paprika borde knipa käft istället för att skriva en massa strunt ovan. Hela inlägget andas avsaknad av empati.

+1
Inger
Inaktiv
 
Inlägg: 17333
Anslöt: 2006-06-30

Inläggav NoteToSelf » 2010-12-24 22:40:13

Liten fråga till TS; tycker du om att läsa?

Jag tycker du låter som en person som skulle uppskatta tex bokcirklar. Få människor med samma intresse, ingen alkohol. Man har alltid något specifikt att prata om, och jag tror att alla åsikter och tankar kring böckerna uppskattas. Det blir inga personangrepp, du behöver inte känna dig lurad eller sårad. Och du kanske hittar nån som du känner dig uppskattad av.

Alternativ finns det nog liknande sammankomster om andra ämnen också, som konst, film eller musik.

Bara en liten tanke från min sida.
NoteToSelf
 
Inlägg: 321
Anslöt: 2010-09-22

Inläggav ford » 2010-12-26 3:54:05

Inger skrev:
rdos skrev:Tycker f.ö. att Paprika borde knipa käft istället för att skriva en massa strunt ovan. Hela inlägget andas avsaknad av empati.

+1


+1
ford
 
Inlägg: 6673
Anslöt: 2006-03-14
Ort: Skåne

Inläggav ford » 2010-12-26 3:54:48

KrigarSjäl skrev:
ford skrev:Måste man supa och ragga för att "göra något av det" då?

Ja, helst.


Det får i så fall vara din åsikt, inte min.
ford
 
Inlägg: 6673
Anslöt: 2006-03-14
Ort: Skåne

Inläggav segdeg » 2010-12-26 18:13:36

Läser för slarvigt skriver för dåligt, Ser inte bättre UT, går in i mig själv vid ögonkontakt. Tycker en massa om ditt & datt. Svårt att ge ett ärligt autentiskt intryck på min omgivning , Känner mig missförstådd .Får Ändock kontakt en massa.....Förstår inte att efter ett en i min mening God dag yxskaft kan leda till andra människors behov och stimulans att få vara en människa bland människor.Tycker själv att det är en omöjlig person jag möter i spegeln,Som alltid säger det jag inte själv vill höra och se.SER i detta scenario att jag har en plats för mina behov och således andras, har nästan slutat duscha för en behövlig frizon.Datorn har givit mig Windoows virus sömnlöst sökande W.W.W. ,Ubuntu känns mer ärligt men är i ständig opposition med MICROSOFT skriver över mina boot och egen installerarade program men för FAAN jag ber inte om suuuporten släpp greppet om det jag betalat för men ej vill ha.då jag Har blåst ur discarna kommit en bit på vägen. MicroDjäveln ger sig inte så lätt. Var det här en flirt :-)234 :-)226 :-)225 :-)225 :-)225
segdeg
 
Inlägg: 1788
Anslöt: 2010-12-25

Left is Right Tvingad högerhand

Inläggav segdeg » 2010-12-28 0:38:08

Tvungen av tvång tvingad högerhand skrivet medans vänsterhanden drar vänster mungipa till vänster örsnibb. Är nu höger eller hur det nu var DUBBELHÄNT vänstern lossnade i vuxen ålder .Kreativitet och hjärnhalvor, är vänsterhänta mer känsliga , hört att det skulle vara myt vet bara att många stora musiker konstnärer och vetenskapsmän (Kvinnor) var vänsterhänta , TYCKER själv att det är stor konst när människor är kreativa vare sig det kommer från fötterna händerna eller munnen (Fylkings fisar i TV3 ?) Min grej är vad som händer i hjärnhalvorna när dem programeras/processas om.
segdeg
 
Inlägg: 1788
Anslöt: 2010-12-25

Inläggav matterik » 2010-12-28 0:51:55

Ja det låter hemskt det Eva B beskriver. Själv håller jag mig ifrån fester helt och hållet. På så sätt mår jag bättre.
matterik
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 2085
Anslöt: 2010-01-17

Inläggav ford » 2010-12-28 1:08:43

Segdeg

Ursäkta mig, om jag är så brutalt ärlig; men jag fattar inte ett dugg av det du skriver, kan du uttrycka dig lite mer rakt, enkelt och tydligt?

Vi som hänger här är aspergare och har inget som helst emot rak och konkret kommunikation utan luddigheter, anspelningar o.s.v., så för den sakens skull behöver du inte anstränga dig.

OBS! Ta inte åt dig, ifall ditt luddiga, osammanhängande språkbruk är en del av din sjukdomsbild (bipolär eller vad det nu var), i så fall skall jag försöka vara förstående och hoppas givetvis att du skall känna dig välkommen att delta på detta forum. :)
ford
 
Inlägg: 6673
Anslöt: 2006-03-14
Ort: Skåne

Återgå till Att leva som Aspergare



Logga in