Aldrig haft en relation. Känner mig udda. Vad göra?

Om livet i relation till sig själv och samhällets förväntningar.

 Moderatorer: Alien, marxisten, atoms

Aldrig haft en relation. Känner mig udda. Vad göra?

Inläggav MatthiasM » 2020-11-27 17:16:57

Vanta skrev:Jag tror det är vanligare än vad man tror att inte ha varit i relation. Det finns en norm i samhället som förespråkar tvåsamhet och det är den man ser och hör. Jag har stött på flera som kallar 1-2 månads dejtande för en tidigare relation, så det är också en definitionsfråga. Att inte haft någon vid 30 är inget anmärkningsvärt och inte heller något man behöver ta upp med en dejt, om det nu inte kommer på tal.

Lite sent, men jag har tänkt ett tag och känner jag vill svara på detta inlägg också. Nej, jag känner inte att jag behöver ta upp det på en dejt. Samtidigt har jag, på tal om dejtingappar och liknande, fått tipset att jag kan skriva något om det i en profiltext, för att hitta likasinnade liksom. Jag vet inte riktigt. Vad tycker ni?

Vanta skrev:Det finns ju positiva sidor med det också.

Hur menar du?

Vanta skrev:Det är däremot bekvämt att vara singel, och lätt att det rullar på. Vill man förändra situationen får man jobba lite med sin inställning/natur och ge sig ut i dejtingappar och liknande. Det innebär inte att man är desperat, utan att man aktivt bryter sina egna vanor.

Instämmer. Sen känner jag liksom att jag inte vet var jag ska få energin till det. Jag blir så trött av mitt jobb och det lilla socialiserande jag gör vid sidan av. Jag kanske får börja omprioritera. Det drar energi att skriva strunt på sociala medier också. Kanske får sluta med det. Ett sånt här inlägg tar också upp oproportionerlig mycket tankeverksamhet efter en arbetsdag.
MatthiasM
 
Inlägg: 66
Anslöt: 2020-11-03
Ort: Södertälje

Återgå till Att leva som AspergareLogga in